Suncokret 2016

Danas sam obisao suncokret,nikao je oko 90 posto ali sam nasao zicara,koliko stete moze da napravi na niknutom suncokretu

u mom ataru posejan suncokret na njivi od 100 ha direkno bez oranja na dubini oko 7 cm i total posle setve sta ce biti tu videcu

A zeznuo sam stvar iamo sam sonido kuci i uradio sav kukuruz a suncukret nisam i cim sam ga posejao skontam da sam zaboravio, e sad daj boze da ne napravi puno stete ili ode mast u propast

Nikao je i suncokret
j64b68.jpg

Danas bi trebalo biti gotovo sa setvom suncokreta.
Imam posejanih 9ha 2. i 3. aprila, pa jos 12 ha juce i danas. Pa cemo bas videti gde ce dati bolji prinos, posto se dosta prica o boljim prinosima u kasnijoj setvi suncokreta.

Pa tako sam nesto i planirao, krajem aprila da posjem ovih 12ha. Nego se bojim kako ce nicati, da nece biti vlage.
I ovako sam skinuo jednu brigu sa glave, od petka subote cu krenuti u spartanje, gde posle da se vracam na setvu, nekako mi ne ide.

Cetri lista, ali necu ga jos spartati 5-6 dana.
A imam i one tanjire sa strane na spartacu, da ga ne zagrce. Imam korova u tim njivama, bile zaprlozene, prskanje na crno nije uspelo najbolje. Pa iz tog razloga moram da spartam.

Ovo sto amo sejali ovih dana, sada hvata pokorica. Bilo je vise kise u tom delu atara.
Cime preci i sta raditi? Da li kembridz ili drljaca?

Mislio sam sa rotorima od spremaca, idu dupli, a mogu ih posebno skinuti i zakaciti na traktor. To sam zaboravio da pitam, hvala sto si me podsetio.

Nazad
Vrh