nikola ilic
Član
Mokro pa se lepi,si uvatio u sake polu zelenu glavu lepi kao tutkalo prste...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A leb ti božiji koji je kombaj ovako zeleno mogao da ovrše sa 2% primesa?
Јел ти тај ланац исто што и јутро и колико је то у јусуNS Dusko,lanac i frtalj,2700kg,vlaga 14 primese 7...bez djubrenja,25cm razmak...na pesku 1400-1600kg/jutro takodje bez djubrenja
Јел ти тај ланац исто што и јутро и колико је то у јусу
Kod nas u ataru je taj prosek u 95% slucajeva,a te prinose od po 2500kg,pa to ni u ludilu nema.Danas završena poslednja parcela Neoma 1,1 t po kj, katastrofa, ne mogu da provalim gde sam napravio grešku po meni je nekoliko razloga totalni promašaj roka setve ,nejadnako nicanje (ali ne strašno da bi prinos bio pola od prinosa ranijih godina) Čak sam počeo da sumnjam u super start da je imao kontra efekat.Sumnjam i na vodolež da su uticali na manji prinos.Ironija da je najbolje rodila parcela koja je po kvalitetu najlošija i nije orano zimus zbog vode nego se potanjirala proletos.
Nisam još napravio tačan zbir ali prosek sa 20 kj oko 1300 kg po kj
Kondi,sejan na 23,5 cm,dobio pred setvu 150kg Npk i prskan fuzilejdom,posle zagrnut.Prinos na nesto manje od 2 lanca(38 vrsta ima njiva) je 3760 kg,vlaga 5,8 i primese 2,kasnili smo sa vrsidbom koji dan,ali nije moglo pre.
Frace isti prosek kao i kod mene.Neoma sejana 14 aprila na 21,5 cm djubrenje je bilo 50 kg ureje i 50 kg mesanog.Izgledala je da ce mnogo vise roditi sobzirom da mi je prosek prosle godine sa istim djubrenjem i istim semenom 2100 kg/kj.Prskana je sa pola doze pulsara i i mislim da je deo prinosa i on skinuo.U selu svi kazu da je bolest uhvatila suncokret.Danas završena poslednja parcela Neoma 1,1 t po kj, katastrofa, ne mogu da provalim gde sam napravio grešku po meni je nekoliko razloga totalni promašaj roka setve ,nejadnako nicanje (ali ne strašno da bi prinos bio pola od prinosa ranijih godina) Čak sam počeo da sumnjam u super start da je imao kontra efekat.Sumnjam i na vodolež da su uticali na manji prinos.Ironija da je najbolje rodila parcela koja je po kvalitetu najlošija i nije orano zimus zbog vode nego se potanjirala proletos.
Nisam još napravio tačan zbir ali prosek sa 20 kj oko 1300 kg po kj