Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zar ti nije ovaj SSp isto što i MAP samo procentualno manje? I mene zanima ko i Gorana G koje si mestoMAP kod mene nesme,kiselo zemljiste.Dozvoljena djubriva su KAN,NPK,SSP u sto vecim kolicinama jer zemlja u brdu je siromasna,ali zato ima kalijuma,zato imamo sljive ko grom
Kako cemo bez ovog prizora pocetkom jula?Mante se ljudi suncokreta, kad mi vrsni proizvodjaci polako odustajemo, suncokret je proslost
Bas sam to hteo da pitam... Da li uspeva tamo soja? - ako imas viska kalijuma...
Uspeva soja. Ja sam imao i do 4 tone po hektaru a skidao sam je i krajem avgusta. Ove godine nešto kasnije, 12.tog oktobra, takva je godina ali ni to nije prekasno.
Soja uspeva kao i suncokret,moji su sejali suncokret redovno uz lepe prinose ali se prekinulo kad se pojavio volovod,a kad se nesto prekine obicno se NE nastavlja.Ko je imao adapter za suncokret na kombajnu bacio ga je na kilo.Ali ima jedan,koji ga cuva
Kod mene u selu se na pojedinim njivama kukuruz seje u monokulturi 30-40 godina a suncokret nije interesantan za plodored jer sta ce narod s njim,nemoze da daje kravama i svinjama a da daje na otkup nece jer za njih ko nesto prodaje taj je teski oblik budale.Ja suncokret planiram za prodaju,ima ko otkupljuje,ima se kamion za prevoz,ima nas 3-4 koji bi sejali tako da nije problem.
Soja je problematicna kod nas,stize kad kombajn nemoze da udje u njivu kao ove godine,vec je blato a brdo,prinosi su 1-1,5 tona po hektaru to je neki maksimum.Soju seje samo ko hoce da popravi zemlju.Psenica prinosi su 4-5tona a kukuruz sam vec pisao,katastrofa sto pre 20-30 godina nije bio slucaj,bilo je dobrih prinosa.