Suncokret 2014

Pa ja nisam napisao da je SSP za suncokret vec da su ova tri vrsta djubriva namenjena za kiselo zemljiste,za razne kulture.

I mene zanima koje Goran,Zoran,janko,marko...mesto,svi napisu Sombor,Zrenjanin,Beograd,Pancevo,Kragujevac,Nis.Kao sto postoji Juzni Banat tako postoji i Donja Pocerina.:osmeh:

Zbog neprijatnosti koje sam doziveo zahvaljujuci ovom i drugom forumu sa javnim iznosenjem moga mesta stanovanja u buduce ko zeli da zna gde zivim neka pita preko poruke,rado cu odgovoriti.Javno nisam duzan po zakonu da iznosim takve precizne podatke.Razlog mozete saznati preko PP pa ce biti jasnije:ppozdrav:

Mirko a šta misliš sa suncokretom, ko to otkupljuje kod nas? Kome da prodaš?
Kod nas ga niko ne seje, valjda postoji neki razlog zašto.

@mirko
Ako imas viska kalijuma osini soju u monokulturi 10 godina. Posle toga ako kukuruz ne bude imao 10t/ha zrna, odmah daj zemlju u arendu:osmeh:

Mante se ljudi suncokreta, kad mi vrsni proizvodjaci polako odustajemo, suncokret je proslost :haha:
Kako cemo bez ovog prizora pocetkom jula?:haha:

2014-07-11143230_zps9a97a2ab.jpg

2014-07-11142426_zps2a4b88be.jpg

Soja uspeva kao i suncokret,moji su sejali suncokret redovno uz lepe prinose ali se prekinulo kad se pojavio volovod,a kad se nesto prekine obicno se NE nastavlja.Ko je imao adapter za suncokret na kombajnu bacio ga je na kilo.Ali ima jedan,koji ga cuva:osmeh:
Kod mene u selu se na pojedinim njivama kukuruz seje u monokulturi 30-40 godina a suncokret nije interesantan za plodored jer sta ce narod s njim,nemoze da daje kravama i svinjama a da daje na otkup nece jer za njih ko nesto prodaje taj je teski oblik budale.Ja suncokret planiram za prodaju,ima ko otkupljuje,ima se kamion za prevoz,ima nas 3-4 koji bi sejali tako da nije problem.
Soja je problematicna kod nas,stize kad kombajn nemoze da udje u njivu kao ove godine,vec je blato a brdo,prinosi su 1-1,5 tona po hektaru to je neki maksimum.Soju seje samo ko hoce da popravi zemlju.Psenica prinosi su 4-5tona a kukuruz sam vec pisao,katastrofa sto pre 20-30 godina nije bio slucaj,bilo je dobrih prinosa.

Uspeva soja. Ja sam imao i do 4 tone po hektaru a skidao sam je i krajem avgusta. Ove godine nešto kasnije, 12.tog oktobra, takva je godina ali ni to nije prekasno.

To je sasvim solidan prinos. Malo ranjija grupa zrenja, pa moze lepo gajiti soju na Vasem podrucju. Na vreme da posejete raniju sortu, pa 4 tona/ha je sasvim dobar rod - naspram kukuruza/suncokreta, koje kulture zahtevaju vise min. dj. u odnosu na soju.

Soja uspeva kao i suncokret,moji su sejali suncokret redovno uz lepe prinose ali se prekinulo kad se pojavio volovod,a kad se nesto prekine obicno se NE nastavlja.Ko je imao adapter za suncokret na kombajnu bacio ga je na kilo.Ali ima jedan,koji ga cuva:osmeh:
Kod mene u selu se na pojedinim njivama kukuruz seje u monokulturi 30-40 godina a suncokret nije interesantan za plodored jer sta ce narod s njim,nemoze da daje kravama i svinjama a da daje na otkup nece jer za njih ko nesto prodaje taj je teski oblik budale.Ja suncokret planiram za prodaju,ima ko otkupljuje,ima se kamion za prevoz,ima nas 3-4 koji bi sejali tako da nije problem.
Soja je problematicna kod nas,stize kad kombajn nemoze da udje u njivu kao ove godine,vec je blato a brdo,prinosi su 1-1,5 tona po hektaru to je neki maksimum.Soju seje samo ko hoce da popravi zemlju.Psenica prinosi su 4-5tona a kukuruz sam vec pisao,katastrofa sto pre 20-30 godina nije bio slucaj,bilo je dobrih prinosa.

Mirko hoces rasipacem da sejes suncokret? :osmeh:

Samo ti posej soju. 1500kg/ha rodi u najvecim brlozima u najgorim uslovima. Uradi je korektno i mora roditi vise.

Nazad
Vrh