Suncokret 2014

Godinama zadovoljan Kondijem. Ove godine na prvoj njivi oboleo prinos 2390 kg a na drugoj 2080 kg takodje oboleo. A na trecoj njivi gde je normalno sazreo premasio sva moguca moja ocekivanja.

Juce zavrsili zetvu naseg suncokreta suma,sumarum 2118kg/kj JUS ili SRPS kvaliteta ja prezadovoljan podbacaj sam imao jedino na drzavoj njivi,a da ga juce nisam skinuo posle ove kise tesko da bi sta ostalo od njega!

Danas pre kise konacno zavrsena zetva suncokreta.Naravno uz pomoc clana kum.
Mogu reci,hvala je bogu sto je gotovo i hvala je bogu sto sam izabrao prave hibride,kondi i neomu.
Jer su ti hibridi kod nas oduvali sve ostale "amaterske" semenarske kuce.Koje kaskaju brat,bratu ali par godina za tom syngentom.
Na pocetku ove teme,sam bio gotovo ubedjen da cu ove godine bojkotovati syngentu,ali sva sreca nije tako bilo_O prinosu necu pisati,ali cu reci da je syngenta prava,ostali su sve same noge i gola dupeta.

Danas pre kise konacno zavrsena zetva suncokreta.Naravno uz pomoc clana kum.
Mogu reci,hvala je bogu sto je gotovo i hvala je bogu sto sam izabrao prave hibride,kondi i neomu.
Jer su ti hibridi kod nas oduvali sve ostale "amaterske" semenarske kuce.Koje kaskaju brat,bratu ali par godina za tom syngentom.
Na pocetku ove teme,sam bio gotovo ubedjen da cu ove godine bojkotovati syngentu,ali sva sreca nije tako bilo_O prinosu necu pisati,ali cu reci da je syngenta prava,ostali su sve same noge i gola dupeta.

Da si posejao NS onda bi svi ostali bili gola dupeta..........................

Ma ja se zezam za NS seme,ja to nesejem vec godinama,al nevolem kad neko kudi druge strane kuce,do sada sam skinuo oko 120kj suncokreta,od toga 60kj samo jednom vlasniku(zadruga) gde je bilo i barola LG Mas kao i sindjente,i sam sam imao Lg hibride kao i ogled njihov a i mas97,nevidim po cemu se to sindjenta istice od drugih kuca sem po ceni,maisdur sam placao veliki dzak ispod 160e a sindjenta........??.da nepricam,imao sam i neomu kondi armoni dolbi adagio,svasta sam probao i nevidim nikakvu preteranu potrebu za prepumpavanje prinosa sto se tice sindjente(bar na nasem zemljistu),da se razumemo,cenim sidjentu al su sa cenom preterali,sto jes jes....

Hibridi suncokreta namenjeni za silazu u Kemerovu(Sibir).
f41g87.jpg

- - - - - - - - - -

Telefon je HTC One S.
2jctqbo.jpg

Danas zavrsen suncokret jos da se izracuna prosek po k.j i uspesno zapaljena lamela na kombajnu usecao je 15cm u zemlju stalno.

Kombajnirao sam juce nesto suncokret i sad mi stoji na prikolicama pokriven onom plavom ciradom kao najlonom.Sutra plsniram da ga ekspedujem,Da li moze povuci vlagu od ove kise??

Nazad
Vrh