Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne kazem ja da nije rodila, ali Barolo je bio bolji! Mozda i zato sto sam Barolo kasnije sejao.danger je napisao(la):al je dinamitna.....
ove godine cu da radim ogled lg 56.65 56.35 56.55 pa cu da vidim sta obecava,mada i sindjenta negine neoma,arena dolbi delfi.......
da tih 2 din.savato je napisao(la):Kakva doplata?! onih 2 din do 40? Ako uzimas BC uzmi slobodno 678,odlican kukuruzskal je napisao(la):ja čuo daće biti doplata za prošlu godinu i nazovem a oni ovako...daaaa biće doplata al nemozeš dobiti pare nego kompenzacija za semenski kukuruz BC hibrid...i šta sad da čovek radi da seje suncokret za kompenzaciju koja mu ne odgovara''
Odoh malo van teme, ali bi nešto da dodam. Slično stanje je i kod šećerne repe. Godinama su tu strane kompanije, pa nam prosečan prinos zaostaje za EU u proseku za vagon i po. Da ne kažem da iz godine u godinu sa Larom i prosečnom agrotehnikom ostvarujem prinos od 62 do 75 t/ha, dok je prosek u Srbiji oko 50 tona, nekad malo ispod, nekad iznad te granice. Da nisu možda te sorte šećerne repe lošije od onih u EU, ili primenjena agrotehnika nije optimalna. Sigurno nisu krivac NS sorte koje su prošle godine došle do nekih 7-8 % površina, a par godina pre toga su bile 3-5 %. Plaćamo skupo strano seme, a nismo spremni da ispoštujemo optimalnu agrotehniku. Nijedna sorta ne može da nadoknadi izostavljeno djubrenje, lošu obradu, kasnu setvu, da ne kažemo i loše klimatske uslove, koji pogotovo dolaze do izražaja, kada se odradi optimalna agrotehnika. Moje mišljenje je da ako ste spremni da uložite preko 100 evra za seme, onda budite spremni i da nađubrite njive i uradite kvalitetnu zaštitu. Onda možemo očekivati prosečne prinose preko 6 vagona sa visokim sadržajem šećera.srdjuanzorz je napisao(la):Nikome nezelim da sm,etam ali Singenta je najveci proizvodjac semena suncokreta pa tako nema sta da trazi nas NS suncokret da se poredi sa njima.Ko hoce ozbiljnu proizvodnju taj mora da seje najbolju genetiku i onda je uspeh zagarantovan.Kad nismo znali za bolje nase je bilo najbolje, a sad je malo drugacije.
mislim da su ovi iz grupe imidozalonina. plasiraju se napolje u LG vrećama, a izlaze iz našeg doradnog centra. iskopao sam nešto u vezi sa tim, rimisol. ne vidim da ga sada imaju u ponudi, ali imaju clearfield tehnologiju, koja je bila novina iz NS oplemenjivačkog programa. http://www.limagraincentraleurope.com/docs/news/116.pdfzorancile je napisao(la):Jel možeš da kažeš koji su to NS suncokreti zajednički sa LG?
zorancile je napisao(la):Jel možeš da kažeš koji su to NS suncokreti zajednički sa LG?
srdjuanzorz je napisao(la):U suncokret se djubriva daju najvise u jesenjem oranju negde oko400kg 3x15 ili 250 map-a.Predsetveno jedino azotna oko 150kg ureje,ali ja neidem sa njom jer stvara veliku vlagu zrnu i moze doci kao prosle godine do obolenja.