Suncokret 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja konacno skinuo danas ns 111,katastrofa,1550kg po jutru a izgledao kao lutka,prosle godine imao 2100kg po jutru,menjam seme,ajd da cujem vase misljenje koji valja a da je malo ranija sorta

Vec sam pisao da nesto nestima sa domacim hibridima.Kod mene su se najbolje pokazali Dolbi i Delfi .Arena je standardno dobra ali nisam ove godine nabavio seme.

ja sam ove godine sve sejao dolbi i zadovoljan sam jer prosle godine na jednoj njivi imao pola dolbi pola 111 dolbi sam uradio a 111 posle tri nedelje i imao upola manje nego dolbija 111 imao lepe glave i sve super ali okolo puno zrno a sredina sve prazno i rekao sada i nikada vise 111 :nono:

ne to je je jedan lokalni kauboj svi verovatno imate takve kad se nesto radi on se ogrebe pivo i cigaru.
pa reko pored toliko pametnih ljudi nemora bas on na net.

@kloki

A gde si nabavio taj selektor?
Čini mi se da je jako funkcionalno rešen.
Koliko ima separacija?

E moji forumaši.Danas me zovu iz zadruge da su mi isplatili suncokret na konačnu cenu od 16din plus pdv=16.8din :zli: :zli: :zli:

sa njive su ga otkupljivali po 35 din takav kakav je a rodi isto ko obican i isti je posao.

a selektiran 50 60 70 kako kad prosle god je bio i 100din u jednom trenutku.

Ja ga nisam ni sejao i nisam se pokajao... A kanda ga necu sejati ni dogodine!

Stric danas pokosio postrni suncokret (posejan posle skidanja jecma) i bilo je 1150kg po jutru! Svi se cudimo kako je toliko rodilo!?! :sta:

ovi u mom ataru su prošle godine imali oko 1000kg tog postrnog suncokreta. Posejali opet ove godine, nikao svaki 50, sredila ga suša

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh