Sumarstvo

Odakle vam to da su presovane i valjane dve razlicite vrste? Ja koliko znam sajle se "presuju" postupkom valjanja. Sajla ne moze da se stavi u presu koja ce da je pritisne i na taj nacin ispresuje vec je "valjaju". Tako da mu to dodje isto.

Same Tiger i gvozden 15 tona. 120 metara presovane 14ke.

IMG_0561.jpg

IMG_0563.jpg

Ali stvarno je jako vitlo, još ako može kardan preko brzina(mjenjača) onda nema drveta koje neće izvući.Ja kad sam prije nekoliko dana izvlačio neko drvo, znači nigdje nije zapinjalo a sajla puca u vazduhu a još vitlao preko brzina.

I ja imam Krpan 4 si,prosle godine kupljen,sa fabrickom sajlom 9 od 70m.Ako se dobro secam uputstva sajla je valjana i mislim da je nemacka kao i kod drugih slovenackih cekrka.Verovatno nema razlike izmedju fabrickih sajli za Uniforest,Krpan ili Tajfun.Sajle oni ne proizvode,vec ih kupuju kao npr.SKF lezajeve.

Nego imam pitanje u vezi hidraulicnih cepaca,kakva su iskustva i cene? Imam svrdlo cepac,ucinkovit jeste ali tezak i opasan za rad.

Jel 577sa tri ili sa pet brzina? Imam pomoćnu koturaču jaku na dva lagera I otkopcava se za sajlu ako nekog interesuje prodajem teska je 9kg.

@Zuba postavi sliku koturace da vidimo kako izgleda, ja sam trazio da kupim tako nesto, potrebna mi je kad ne mogu postaviti traktor u pravcu vitlanja.

@577, da li imas ubrzan kardan ili normalan/spori na traktoru, kod mene je ubrzan i neodgovara mi za vitlanje sa krpanom, sajla ide bas brzo pri velikom gasu

Ubrzan je kardan ma super je ovako zapne ugasi traktor.
Inace na 1200 okretaja vitla super ako zapne ugasi ga i nis ne lomi.
Nije 577 vukao prikolicu nego 560 i 560 bi ju izvukao al je motor slabiji pa se zagusi u vrhu i stane.
577 je 5 brzina bice mozda jos slika

Imam jedan veliki problem. Oborio sam drvo koje u sebi ima gnezdo strsljena. Sva sreca pa je danas bilo hladno pa me nisu napadali,tj. jesu,ali su bili prilicno usporeni verovatno od hladnoce. Problem je sto je drvo palo na vec nasecena drva koja trebam da vozim ovih dana. Kako da se resim strsljenova? Da napomenem,da ih se opasno plasim.:osmeh:

Ja prosle godine isto oborim jedno puno strsljenova, ali me jedan upeca. Ostavio sam to drvo jedno mesec dana, mozda i malo vise i kad sam doso da ga kratim njih nije bilo. Ako ti se zuri uzmi napravi baklju i uvece im prinesi blizu gnezda. Oni ce naravno da se zalecu na nju i tu ima da postradaju ko zuti mravi.

Ma moram da vozim drva ovih dana. Moracu da probam sa bakljom. A da li bi moglo danju sa brenerom na plin? Da uperim plamen u rupu posto je rupa mala,nekih 5-6 cm.

Nazad
Vrh