Iskren da budem, ja se ne secam da sam ti nekad to reko. Mozda sam spomenuo da je imalo jedno slicno sa lamelom na prodaju, ali ja ga nisam imao i bilo je polovno za 533/539 pa mi nije odgovaralo za Ursulu, a bila je ta cena. Raonik hocu sklopivi, a posto nije nikakva tehnika sam cu da ga napravim.
Uglavnom, danas privezem sajlu, odnosno lanac za banderu specijalku i spustim se niz nagib da isprobam kako ce da vuce vitlo i da ujedno dobro zategnem sajlu. Prvo me lose privezali pa se izvuce coker preko cvora na sajli. Posle opet krenem sa vitlanjem i pritisnem kocnicu kad ono puce lanac (lanac za trupce). Traktor na ler gas radi, a nije ni osetio kad je puko lanac, a sajla samo skripucka. Traktor je sa kabinom i vitlom tezak najmanje 2,5t tako da sto se tice vucne sile mislim da je u redu. Medjutim tu sam primetio i jedan problem. Naravno kad hocu da vitlam moram da potegnem polugu i onda i dobos pocinje da se okrece i namotava sajlu. Medjutim kad hocu da odmotam sajlu nece samo dobos da se okrece vec vrti i lancanik. Znaci lamela ne odvaja kako treba. Sad ne znam da li nesto da cackam i kako da je pravilno nastelujem.