Subvencije za tov svinja 2014

Danas stiglo rešenje za zahtev poslato 08.05

Sad mi jedan poznanik reče da je dobio rešenje za subvencije koje je poslao 12.oktobra 2017. To mi nekako nestvarno pa sam trazio da vidim i stvarno je tako. I ja imam jedan zahtev koji sam poslao 12.10 i jos jedan komsija ima isti dan i nama nista. Da li je on neki sretnik ili kojim redom idu vrag ce ih znati. Ja tek sad dobio rešenje iz maja meseca a imam jos iz avgusta i ove u oktobru.

Moj zahtev sa proleca je obradjen i prihvacen al od resebja i novaca nista. Predao i u oktobru i opet nista. Kako god okrenem velika nula

Uplatili 14.12, predato 08.05, resenje stiglo 23.11.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Upravo stigla poruka od banke, uplatili subvencije. Predao 4.5.2017. Rešenje još nije stiglo...

Meni prosao zahtev i ceka na isplatu i to onaj od marta-aprila dok za zahtev iz oktobra nemaju pojma. Ovaj sto je odobren tesko da ce biti isplaceno do kraja godine. Lud zbunjenog uhvatio pa ne pusta

Jel ima nekih novih isplata ?? Cuo sam pred novu godinu da je isplaceno nekima za pocetak juna. Ja imam predato oko 15 jula.

Meni isplaceno iz aprila. Izgleda da nemaju neki red nego nasumicno isplacuju, cini mi se da je neko pisao da mu isplacen avgust ili septembar.
Kaze mi cale jutros cuo na Hepiju neko pitao ministra za subvencije (kasno cale ukljucio nije cuo da li za stoku ili nesto drugo), on rekao da je isplaceno sve osim onog sto je trebala ispravka. Jebe lud zbunjenog ili vecina clanova foruma ne vidi uplatu na racunu.

Prase 5000-8000RSD plus hrana 300kg x 35RSD do tovljenika plus struja, rad....

Ali sa druge strane se trenutno uvećava taksa za registraciju putničkih vozila. Elem, uvećavaš narodu namete a smanjuješ im davanja i posle se hvališ u medijima ko si uspešan, da nije tužno bilo bi smešno. :(

35 din konc? Kako? Mene izlazi 30 din okruglo jedinica a 28.5 dvojka. Vidim da se pise i u temu o ishrani i ceni tovljenika da su vam cene koncentrata od 35 pa do 40 din. Kako to? Mene prosek za jedinicu i dvojku je 29.5 a cena gotovog tovljenika od 120kg je oko 16000din.
Ove subvencije ne mogu nista da nadomeste da bih rekli da nam je stanje dobro. Ali bih moglo da resi neka ujednacena cena bez velikih oscilacija.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Trenutno 120kg x 150 = 18.000RSD

Ovo moje pisanje je apropo ministrove izjave da paori ne umeju da računaju jer po njegovom ima se ekstra zarada na tovljenicima te ne trebaju paori da cepidlače za subvencije.

Ja sam naveo proizvodnu moju cenu od 16.000 RSD a kako ti kazes jeste prodajna 18.000 sto je oko 12% zarade.
Nije ekstra zarada i profit ali je taki.
U firmi gde radim kada bih stavili marzu od 12% niko ne bih kupovao proizvod.
Zato mnogi u poljoprivredi ne racunaju,pa negde ima zarade a negde ne,isto tako u nekim godinama da,u nekim ne.
Uproseči se zarada u glavnom,samo sam hteo reci da se od dobiti dobro treba kalkulisati sta ce se sa njom i ulagati iskljucivo od zarade,a kredite uzimati pa se moliti zaradi-u glavnom se samo jos vise zakopavamo.
I sam to radim,ali ne kukam,nego cutim i guram kako znam i umem i izvlacim od drzave sto vise mogu kroz subvencije,fodovi pa i subvencionisani krediti.
Sto vise se mera i subvencija i povrata uvodi,veci su nameti-porezi,pio i zdr. kao i sto kazes registracije vozila o nogo drugo.

Ja čekam za oko 40 komada, poslao u maju, julu i septembru, odgovor još nikakav nisam dobio. Zvao u UAP, kažu da su zahtevi u obradi. Imam sad treba da pošaljem za 20 komada. Jel se za ovu 2018. godinu šalju zahtevi od 1. januara, nije ništa menjano?

Danas zvao upravu za agrarna plaćanja kazu da su dobili naredbu da za dve nedelje moraju da obrade sve zahteve koji su predati do 15 oktobra 2017, inače ja imam i iz 7,8,9,10 meseca ništa mi nije još obradjeno sad videćemo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh