Druže @mixer87kac, mislim da je pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov svinja bio isti 2013. kao sada, a u kome stoji ovako: "Lica iz člana 3. ovo pravilo mogu ostvariti pravo na podsticaj ako podnesu zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za toj junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi za svaku godinu od 1. januara do 15. oktobra tekuće kalendarske godine i ako su grla predata klanice ili izvezene u periodu od 1. oktobra prethodne kalendarske godine do 30. septembra tekuće kalendarske godine." Znači da si ti trebao da pošalješ papire do 15. oktobra 2013. godine, ili ako si prodao svinje posle 30. septembra 2013., papire si trebao da pošalješ tek od 1. januara sledeće godine, za 2014. godinu. Ako napraviš i najmanju grešku, dobićeš beli papir u kome piše da ti se zahtev odbacuje iz bla, bla razloga. Možeš da šalješ žalbe uzalud ako si pogrešio. Imaćeš samo dodatne peripetije. Evo ja čekam već pola godine za 40 kom. tovljenika. Nikakvo rešenje mi do danas nije stiglo.