Subvencije za tov junadi

I meni legle pare za 2 turu sto sam poslao. Resenje jos nisam dobio.
 
Јутрос легле паре за грла за које је прихваћен захтев и за које је решење стигло 31. октобра. За једно грло сам послао жалбу 15. новембра, па ћемо видети како ће проћи.

Још једном хвала члану @pujol на дељењу свог искуства у сличној ситуацији.
 
Јутрос легле паре за грла за које је прихваћен захтев и за које је решење стигло 31. октобра. За једно грло сам послао жалбу 15. новембра, па ћемо видети како ће проћи.

Још једном хвала члану @pujol на дељењу свог искуства у сличној ситуацији.
Od tu zalbu nema nista. Al bitno da si ostalo dobio.
 
Mozda i ima, meni su jednom prihvatili zalbi i isplatili novac.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Од идуће године не подносимо захтеве за подстицај од 1. фебруара до 31. јула него чекамо да Управа за аграрна плаћања распише јавни позив и ту ћемо да видимо рокове и услове. И тако сваке године.

 
Последњих неколико година смо слали захтеве кад год желимо од 1. фебруара до 31. јула за грла продата од 1. јула претходне до 30. јуна текуће године. Е сад више неће бити тако.

Управа за аграрна плаћања сваке године прво мора да распише јавни позив и он може да се догоди кад год они желе у току године, и они у том јавном позиву одређују рок у коме ми треба да предамо захтев као и остале услове везане за предавање захтева.

Примери јавних позива које је Управа расписивала за друге подстицаје:
 
Kakve budalstine ovi rade majko sveta. Ajnstajn im nije ravan kada smisle nesto.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
ДОДЕЛА ПОДСТИЦАЈА ПО ЈАВНИМ ПОЗИВИМА У ЦИЉУ БРЖЕ ИСПЛАТЕ СРЕДСТАВА
.....Наведене измене и допуне правилника којима се ближе прописују услови и начин остваривања права на поједине врсте подстицаја у пољопривреди и руралном развоју, извршене су у складу са препорукама Државне ревизорске институције, у циљу остваривања права на подстицаје до висине расположивих средстава унапред опредељених јавним позивом......
 
Sta raditi, cekati javni poziv ili slati? Uvek sam slao papire u ovo vreme, sad ko zna kada ce biti javni poziv.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
 
Немој да шаљеш! Када се распише јавни позив нећеш моћи да учествујеш јер си послао ван рока!

У важећем Правилнику о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради у члану 4. ставу 1. јасно пише:

Управа расписује јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради, који се објављује на званичним интернет страницама министарства надлежног за послове пољопривреде и Управе и који нарочито садржи податке о нaчину oствaривaњa прaвa нa пoдстицaje и роковима за подношење захтева, као и друге податке потребне за спровођење јавног позива.

Прочитај текст Правилника: https://www.pravno-informacioni-sis...p/sgrs/ministarstva/pravilnik/2018/104/14/reg

Министарка је у децембру изменила члан 4. став 1. који је до тада гласио:

Зaхтeв зa пoдстицajе подноси се за сваку годину од 1. фебруара до 31. jулa тeкућe календарске године, ако су грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула претходне календарске године до 30. јуна текуће године.

Значи, укинуто је да се захтеви шаљу као до сада од 1. фебруара до 31. јула и сада се захтеви шаљу искључиво у року одређеним јавним позивом. Јавни позив се може расписати кад год и може имати који год рок. Сада се мора пажљиво пратити!

Исто ово важи за све врсте подстицаја, чак и за субвенционисане кредите. Једино није измењено за премију за млеко али је министарка најавила да ће захтеви и за премију подносити електронски па претпостављам да ће се и то изменити када уплате последњи квартал за 2022.
 
Meni posle Nove godine uplatili, a resenje stiglo pre neki dan. Isto zahtev iz jula 22.
Za ovu godinu sam prvi put spremio da posaljem prvog februara, kad ono.........e-agrar.
 
И мени уплатили из јула. Остао само ковид.

Мора се признати да је ова министарка увела макар нешто на боље: да имамо предвидивост када ће шта бити исплаћено.
 
Nazad
Vrh