Subvencije za mlečno govedarstvo

lekso

Član
Učlanjen(a)
9 Apr 2014
Poruka
386
Lokacija
kanjiža
Znaci ako su blizanci ide 10000?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
 

Jovica2010

Član
Učlanjen(a)
15 Jul 2011
Poruka
162
Lokacija
Vojvodina
Lekso
Bez obzira jedno tele ili dva dobijaš po kravi 10 000 dinara.
Zorane
Neću da tvrdim 100%, ali teoretski trebalo bi da dobiješ ako je veterinar zaveo mrtvorođeno tele zato što se onda vidi da je krava oteljena u tom periodu.E sad, druga je stvar što niko neće da se s tim bakće i zavodi mrtvorođenu telad.Jedan od razloga je što bi ti onda, opet pričam teoretski, trebao to tele da nosiš u kafileriju, a to su opet dodatni troškovi, moraš platiti veterinaru obeležavanje (verovatno ne punu cenu ali bar deo) za mrtvo tele i slične gluposti.
Kao i svaki pravilnik ili uredba i ova je ne dorečena, pa treba dobro razmišljati i smišljati šta je pisac tu hteo da kaže.
A i kad misliš da si skontao šta i kako, mnogo zavisi od onoga ko obrađuje predmete, tako da imaš slučajeva da iako u pravilniku piše da se stanje proverava na dan predaje dokumentacije, pojedinim ljudima su odbijene krave koje su prodali nakon što je podnet zahtev.
 

lekso

Član
Učlanjen(a)
9 Apr 2014
Poruka
386
Lokacija
kanjiža
A da li neko zna, cerke krava koje se sad subvencionisu za uzgoj teladi za tov da li ce imati pravo na iste ove subvencije ili ce biti evidentirane u sistemu kao grla za tov?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
 

cika_jova

Član
Učlanjen(a)
9 Maj 2010
Poruka
3.369
Lokacija
mladenovac
Meni su ovi iz maticne rekli pre oko mesec dana da ce biti uskoro pare, pre neki dan ih zvao da pitam kazu niko nista ne pominje, svi cute nista se nezna ::sramota::

Inace prosle godine mi legle pare 28og juna
 
Učlanjen(a)
21 Avg 2009
Poruka
4.700
Lokacija
Stubal, Kraljevo
Paraziti iz matičnih službi mnogo toga više znaju od nas. Na osnovu njihove reakcije na pitanje kad će pare sam i napisao da će biti čekanja
po tom osnovu.
 

siz

Član
Učlanjen(a)
21 Maj 2010
Poruka
212
Lokacija
Kula
Dobio sam ja pre dvadesetak dana za prvotelke a za krave još ništa. Iz matične službe kažu da su nekima počela da stižu rešenja.

Послато са TA-1032 уз помоћ Тапатока
 
Vrh