Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Pozdrav,

Ocu je stiglo u eSanduče obaveštenje da ove godine mora da pravda subvencije za kukuruz i soju podnošenjem računa, pa me je zamolio da to odradim za njega (poslao mi je sve račune i na njima postoji ID kupca).

Međutim, iako sam prilično dugo čitao kako taj dopis, tako i vesti na relevantnim sajtovima (navodno treba samo da unesem PFR broj računa u odgovarajućoj formi) a i "čačkao" po eAgrar i ePodsticaji portalima, nisam našao opciju za koju mogu sa sigurnošću da kažem da je to to (najbliži su recimo forma za podneske pored konkretnog odobrenog zahteva na ePodsticaji ili "Evidencija kupovine pesticida" na eAgrar ali stvarno nisam siguran).

Tako da, ako je neko detaljnije upućen značilo bi puno ako bi mi objasnio gde i šta tačno treba da odradim/unesem što se tog pravdanja tiče i da li uopšte išta treba da radim jer bi navodno trebalo da imaju pristup računima sa brojem gazdinstva u polju ID kupca (u tom slučaju gde da proverim da li je prošlo)...

Preslistao sam malo teme ovde nakon što sam se registrovao i čak dobio utisak da pomenuta opcija još uvek ni ne postoji na sajtu (što je bizarno jer je naznačen rok 31. jul) ali rekoh bolje direktno da pitam.

Nov sam ovde i stvarno nisam u toku pošto se ne bavim poljoprivredom (prvi put sam sinoć čuo za celu priču), pa se izvinjavam ako je odgovor očigledan...

Hvala unapred

Poslednja izmena:
A šta je to stiglo u esanduče? Ako možeš prosledi ovde da i mi ostali vidimo, jer to nikom živom nije stiglo jer ne postoji još uvek pravdanje računima. Zamagli lične podatke da se ne vide a ostalo da vidimo šta piše?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

A šta je to stiglo u esanduče? Ako možeš prosledi ovde da i mi ostali vidimo, jer to nikom živom nije stiglo jer ne postoji još uvek pravdanje računima. Zamagli lične podatke da se ne vide a ostalo da vidimo šta piše?

Naravno, evo delova koji su direktno vezani za tu temu:

Ovo mi je promaklo kada sam prvi put tražio, ali na kraju obrazloženja stoji da za račune gde je unet ID kupca navodno ništa neće ni morati da se unosi, već je sve automatski, ali juče kad sam ulazio na eAgrar nisam video bilo kakvu informaciju da je to urađeno.

Ostali koji su kupili na veliko ili nisu na vreme zahtevali da se na račun upiše broj gazdinstva bi trebalo da imaju opciju da to unesu (ja je možda nemam jer je automatski prošlo) ali koliko vidim iz drugih poruka, ni to još nije odrađeno na portalu, a rok 31. jul...

Vidim da na eAgrar temi često piše jedan član koji očigledno ima direktne veze sa celom pričom, pa će valjda blagovremeno objaviti da li će išta biti od svega ovoga ili ne, čisto da više ne debatujemo bespotrebno a i da ljudi poput mog oca ne strepe bez razloga...

Naravno, evo delova koji su direktno vezani za tu temu:

Ovo mi je promaklo kada sam prvi put tražio, ali na kraju obrazloženja stoji da za račune gde je unet ID kupca navodno ništa neće ni morati da se unosi, već je sve automatski, ali juče kad sam ulazio na eAgrar nisam video bilo kakvu informaciju da je to urađeno.

Ostali koji su kupili na veliko ili nisu na vreme zahtevali da se na račun upiše broj gazdinstva bi trebalo da imaju opciju da to unesu (ja je možda nemam jer je automatski prošlo) ali koliko vidim iz drugih poruka, ni to još nije odrađeno na portalu, a rok 31. jul...

Vidim da na eAgrar temi često piše jedan član koji očigledno ima direktne veze sa celom pričom, pa će valjda blagovremeno objaviti da li će išta biti od svega ovoga ili ne, čisto da više ne debatujemo bespotrebno a i da ljudi poput mog oca ne strepe bez razloga...
Pise na drugoj temi da je omoguceno od danas pravdanje. Nisu nigde zvanicno objavili, ali ima opcija opravdaj podsticsje u okviru samog podnetog zahteva za subvenciju. Nisan jos usao da vidim tako je bar po uputstvu.

Dostupna je opcija PRAVDANJE SREDSTAVA u okviru platforme https://epodsticaji.eagrar.gov.rs/ i nalazi se unutar podnetog zahteva, međutim koliko mi se čini, još uvek nije aktivna. Kada se dodaju računi i klikne SAČUVAJ, prijavljuje: "GREŠKA. Nepoznata greška, pokušajte kasnije." Možda će kasnije ili u toku sutrašnjeg dana da proradi. Uvek sve na gurku i uz pomoć štapa i kanapa :ROFLMAO:

Nazad
Vrh