Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Da li jedna generacija moze vratiti 13000-15000 E ulozenih u kupovinu hektar zemlje??
coci, uvek postavljas neka pitanja????, kao da namerno provociras. Evo odgovora na tvoje pitanje. Naravno da se uvek isplati kupovina zemlje, istu koristis i kada resis mozes da je prodas za iste ili vece novce. Daj mladima malo optimizma nemoj prozivati pojedince, kao da ti dajes novce.

Moje neko misljenje zasto su protesti upste ovako mirnodopski prosto narod se istrese po ovim mrezama internetu fejsu jebu majku jedni drugima svadjaju se do besvesti i onda izadju na prteste izduvane psihe istresli se rekli jedni drugima sta su mislili i posle malo prosetaju i to je to mislim uopste na sve proteste zadnji godina

Da li jedna generacija moze vratiti 13000-15000 E ulozenih u kupovinu hektar zemlje??
Naravno da može i to za par sezona bukvalno. Samo je pravo pitanje šta tačno raditi. Misliš da bi duvandžije plaćale zemlju 20-25k € za 57ari da im se ne isplati, i većina samo povećava površinu.... Ili neki malo ozbiljniji povrtari sa 50kj+ povrća da ne pričamo o većim... Veliki milioni su u igri.... Ratarstvo je buranija za kupovinu....

Naravno da može i to za par sezona bukvalno. Samo je pravo pitanje šta tačno raditi. Misliš da bi duvandžije plaćale zemlju 20-25k € za 57ari da im se ne isplati, i većina samo povećava površinu.... Ili neki malo ozbiljniji povrtari sa 50kj+ povrća da ne pričamo o većim... Veliki milioni su u igri.... Ratarstvo je buranija za kupovinu....
U povrcu brzo strada kicma. Lakse je traziti vece subvencije .

Dođi da vidiš moju kičmu posle 35g sedišta i bar 35000mč provedenih u traktoru, kombaju... a što se tiče povrtarstva pa hajde da svako gazdinstvo zasnuje proizvodnju po samo 1ha povrća ili voćarstva ili po jednu kravu, krmaču.. čisto da vidimo šta bi bilo sa ovakvim vođenjem agrara, nisu bre kadri da napišu jedan pravilnik za pravdanje sredstava a ne da organizuju izvoz viška proizvodnje, njima je lakše da uvezu nego da organizuju otkup ali no.Mi smo samo jedna kolonija i jeftina radna snaga.

A sto je neko morao da kupuje kombajn,traktor......

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

ajd kad se pisu gluposti da pisem i ja

zaista sto bi kupovao traktor il kombajn kad moze da kupi 4 jutra zemlje i radi duvan,eno ubijaju se od para,obrce se lova za par godina....kakva Jovanjica i ostali bakraci...tu leze pare
a tek ovi povrtari sa preko 50kj
evo kod nas u svakom selu po 80 takvih porodica sa 50kj povrca :haha: :haha: :haha:

Najaci su ovi sto kukaju kao da ih neko puskom primorava da nesto rade a oni nebi,pa brate sam si tako hteo

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

zakljucavaj temu Maticu :ROFLMAO:

tamo dok se ovi iz minististarstva ne sete onog drugog navodnog dela subvencija ili famoznog pravdanja ovih sto smo dobili

Kakve to veze ima sa subvencijama,imao bi loše cene plus nikakve subvencije i gorivo za 200 dinara.
To su samo izgovori.
A da ja naučim tebe jednu raširenu reč u današnje vreme:kukavica.
Samo ti sedi kući i čekaj da stisneš klik da apliciraš a kad ljudi budu opet se borili za nešto ti opet sedi kući.
Ali nemoj ovde pisati nebuloze,kaži koristim subvencije ali ne smem da izadjem na protest.
Gde si bio devedesetih Bane?,... ajd kada skupis sitne kuglagere javi se kukavici da te sprovede po BG i NS i pokaze neke drzavne institucije od znacaja. 🍻

Ko bi kupovao vestak i originalno seme po tim cenama? Mehanizaciju? Sta bi izvozili?

Mozda su izgovori, ali barem nisu opravdanja da na bahat nacin (blokiranjem sugradjana) ostvarujem svoje zahteve i dobijem pare koje je vlast drzave uzela od svih nas. Pa sada neki MI imamo subvencije i nas proizvod ispod cene, a moj komsija kilo hleba placa 200dinara.

Gde si bio devedesetih Bane?,... ajd kada skupis sitne kuglagere javi se kukavici da te sprovede po BG i NS i pokaze neke drzavne institucije od znacaja. 🍻

Ko bi kupovao vestak i originalno seme po tim cenama? Mehanizaciju? Sta bi izvozili?

Mozda su izgovori, ali barem nisu opravdanja da na bahat nacin (blokiranjem sugradjana) ostvarujem svoje zahteve i dobijem pare koje je vlast drzave uzela od svih nas. Pa sada neki MI imamo subvencije i nas proizvod ispod cene, a moj komsija kilo hleba placa 200dinara.
Ti mene da sprovedeš?
Devedesetih sam bio u osnovnoj školi.
Sitne kuglagere ne skupljam.
Kakve gluposti pišeš,znači otvoreno kažem gluposti,pa ko je kriv što se kilo hleba plaća 200 dinara,poljoprivrednici?
Jel znaš ti uopšte šta pišeš ili pokušavaš mene da uvrediš?

Ajd da pitam zasto kilo hleba ne bi kostala 200 pa i vise dinara?? Ako je proizvodjacka cena psenice 30 dinara, molim da mi se toliko i plati bez obzira koliko ce hleb kostati, ali podrazumeva se da cu ga i ja toliko placati.

Nazad
Vrh