Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Naravno lolega, razumem te skroz ali ne pisemo mi pravilnik :)
Bas na ovu temu je rekao da ce se naci model za usluzni tov jer tada davalac usluga tj onaj koji tovi dobije i hranu ne kupuje.
Sad sam vracao kaze do 50 ovaca nece se pravdati.

Bez ikakvog smisla je sve to..ja konkretno pricam o priplodnim grlima kojih imam oko stotinak komada i za koje sam proizvodim hranu,gde se mi onda svi nalazimo ako moramo kupovati hranu za zivotinje....

Ako sam proizvodis hranu, onda si ujedno i ratar pa ces imati racune za seme, djubre i hemiju. Za lucerku nece trebati da se pravdaju racunima.

Ne kupujem!!!!iskljucivo moj kukuruz,moj jecam i moja zob kao sto 99%ovcara rade.a sa maticnom sluzbom i veterinarskim usligama sigurno necemo moci da opravdamo novac

Опет, мени ово изгледа као да су (пре)писали правила за велике фирме и произвођаче. Једини излаз тренутни, је удруживање 2-3 произвођача и раскусуривање између себе и на тај начин према држави. Да сви буду намирени.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Само да провери да ниси "прекуцао" бројеве, генетику да је то што пише да јесте и да се не забројиш па пријавиш више стоке него што имаш.

Stežu kaiš, nova pravila, previše komplikovane papirologije.Verovatno se cilja na to da gazdinstva uđu u sistem pdv pa dalje kako sleduje.

Код нас на послу долазе често. Кад нас гледају како да заврну, како ли ће тек мањи.

Opravdaju se lagano subvencije ,ja imam 20 krava i 30 krmaca i jos 20 nazimica ostavio .. Bavim se i ratarstvom , tako da za ovu grupu svu hranu spremim , a za prasad ,telad kupim tj. za tovnu stoku ..Ja msm. da do sada imam na racunima oko 900 000 od pocetka godine ,a nisam posejao kukuruz tako da se sigurno opravda...Ti na 100 ovaca imas oko milion subvencija , realno ako ne kupujes nista hrane msm. da moras raditi 10-ak hektara zemlje ,10-ak hektara ulaganje ti nmz. biti ispod milion ..E sada postavlja se pitanje , da li ce prihvatati ako ti ta a zemlja nije u e agraru ,odnosno radis bez ugovora itd ...

Za kontrolore su sada ubacili ljude koji su radili u matičnim službama, ne može ništa da im promakne.Ako slučajno nema bar jedne ušne markice na grlu a nisi podneo zahtev za izdavanje duplikata u velikom si problemu.
Za v.o goveda od matične službe sam dobio dopis i novi pravilnik koji faktički nalaže da se zatrpam papirologijom a od svega samo nema mog DNK u lancu.Juče smo dobavljač semena i ja tumačili šta je njegova obaveza prema meni a koja je stavka pod red.br tim i tim i do kraja nismo rastumačili.
Takođe i dečko iz matične službe nije tačno znao kako se i šta popunjava.

Opravdaju se lagano subvencije ,ja imam 20 krava i 30 krmaca i jos 20 nazimica ostavio .. Bavim se i ratarstvom , tako da za ovu grupu svu hranu spremim , a za prasad ,telad kupim tj. za tovnu stoku ..Ja msm. da do sada imam na racunima oko 900 000 od pocetka godine ,a nisam posejao kukuruz tako da se sigurno opravda...Ti na 100 ovaca imas oko milion subvencija , realno ako ne kupujes nista hrane msm. da moras raditi 10-ak hektara zemlje ,10-ak hektara ulaganje ti nmz. biti ispod milion ..E sada postavlja se pitanje , da li ce prihvatati ako ti ta a zemlja nije u e agraru ,odnosno radis bez ugovora itd ...
Druze,za stocarsku proizvodnju ne mozes da pravdas djubrivima,preparatima za prskanje itd.i ja iskljucivo drzim ovce za koje ne kupujem,ponavljam,premikse,gotovu hranu...znaci isklucivo sto ja proizvedem

Ja sam za mehanizaciju dobio poziv iz uprave i rekli mi da da dodam neki papir iz banke.Nisam išao na dopunu nego sam dodao izmenio zahtev i sad je predmet u radu.Status nisu menjali i nisam dobio obaveštenje o dopuni.Kada sam zvao da pitam da li postoji problem kažu da je na obradi.Sad mi nije jasno da li kad se izmeni zahtev ide na "kraj" a kad se dopuni ostaje tu gde jeste . Pre toga sam imao na ovce baš je pisalo poslato na dopunu i dobio obaveštenje u e sanduče ,tako sam i uradio i sve je proteklo glatko.
To je normalno pise "poslat na dopunu" i kad ga dopunis ili izmenis prebaci na "u radu". I ides na kraj, pa ga obrade kad zavrse sve. Imao sam takvih slucajeva.

Druze,za stocarsku proizvodnju ne mozes da pravdas djubrivima,preparatima za prskanje itd.i ja iskljucivo drzim ovce za koje ne kupujem,ponavljam,premikse,gotovu hranu...znaci isklucivo sto ja proizvedem
Da i mene zanima kako pravdati subvencije za priplodne ovce.
Pošto sam proizvodim hranu, kroz ratarstvo za koje dobijam subvencije za biljnu proizvodnju, nekih ozbiljnijih troškova nemam. Jedino da sam sebi prodam kukuruz i lucerku. Ali pošto sam zajeban tip, ne znam bi li se dogovorio oko cene....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh