Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Zato sto neke PSS sluzbe savetuju da nije moguce pokriti sve sa racunom jedne vrste troskova, nago da se moraju predati svi racuni iskorisceni za taj Ha, a u vrednosti 18000din.
Svakako će izaći pravilnik (Postupak) za pravdanje računima čim se pojavi opcija u okviru softverskog rešenja eAgrar (Navedena opcija će se pojaviti na eRPG) tako da sačekajmo sam Postupak, pa će mo onda znati šta i kako).

Sam sistem će automatski povući sve račune koji imaju na sebi (BPG, JMBG i MB). Ako to nemaju ove godine je omogućeno samo unos PFR broja, takođe ručno će se unositi i elektronske fakture (.xml format).

Poslednja izmena:
Zato sto neke PSS sluzbe savetuju da nije moguce pokriti sve sa racunom jedne vrste troskova, nago da se moraju predati svi racuni iskorisceni za taj Ha, a u vrednosti 18000din.
svi racuni iskorisceni za taj hektar??pa za hektar mozes potrositi i vise nego duplo, zasto bi morao da stavi vise racuna nego sto treba da se pravda?

Nerazumes, sve sto smo koristili za taj hektar, navodno nemoze da se pokrije samo sa racunima za seme, mada kolicinski to izadje toliko.

Pa ovi u PSS ako stvarno rade kao strucnjaci za poljoprivredu bi trebali da tacno znaju koliko se potrosi novaca za 1 hektar.
Unekom rasponu seme kukuruza i soje moze ici i do 25000 dinara po hektaru u zavisnosti od sorte i gustine sadnje. (mada kukuruz moze da kosta jos vise).
Ladno moze da se samo od semena opravdaju subvencije.

To bi onda značilo da trebamo kupovati količine semena, hemije, đubriva za jedan hektar i za svaki hektar imati račun. Ili jednostavnije rečeno za svaku parcelu posebni računi.

Čuo sam neke glasine da će se pojaviti opcija na eRPG gde korisnik (Poljoprivrednik) klikne i odabere račune (Sam sistem je povukao automatski račune iz poreske uprave) Računi koji su povučeni imaju na sebi BPG, JMBG i MB. Ove godine je omogućeno da se ručno unese PFR broj sa računa u slučaju da nema gore navedeno.

Slična opcija kao i sa refakcijom samo ovde se ne dobijaju ::novac:: već pravdate dobijene ::novac::.

Poruka u temi "Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu" https://poljoinfo.com/threads/subvencije-u-poljoprivredi-za-2026-godinu.21118/post-2053664

Najverovatnije će biti novi pravilnik za drugi deo osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji ali prvo da se završi prvi deo pa tek onda.
Cini mi se da nisi mi dao konkretan odgovor na pitanje, ili mozda nisam bio potpuno jasan!
Dakle ukratko.
Da li ce racuni od pre 31 Jula biti validni za pokrivanje subvencija iz drugog jesenjeg javnog poziva? ( nadajmo se da ce ga biti)
Ili samo racuni od 1 Avgusta pa na dalje i svaki visak racuna od pre 31 Jula su fakticki za bacanje i nevazeci posle tog 1 Avgusta?
Hvala!

kod mene povrsine zasejane livade i lucerka.
najveca stavka nafta,... za kosenje, prevrtanje, skupljanje , baliranje ( tu ide nesto kanapa , a i njega ne mozes pravdati), prevoz...
kako da opravdam 18000.
djubrenje ide stajnjakom i osokom....

I ja sam jutros podneo zahtev, al nisam baš ispratio jel bilo promena u odnosu na prošlu godinu... 1/3 mi je zasejane livade, a 2/3 voće, tako sam uradio prošle godine i to je bilo to.

A sad (ove godine) jesam li trebao da izbacim te livade; i treba li (i kako) da pravdam prijavljene kulture računima, to nisam radio do sad?

Nazad
Vrh