Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Pozdrav, sad po pravilniku vidim da u podsticaje ne ulaze sve one stavke koje je ministar pominjao (gorivo, servis, mehanizacija itd), a isto tako, pošto nije nigde napomenuto, da li postoji neki limit u đubrivu ili preparatima (ako ima hektar voćnjaka a ima na računu količinu preparata preko toga?), da ne bude kad počne prijava računa da nešto ne valja.
Gde može da se pročita da se 18000 isplaćuje sad, a u jesen 17000?

Nemoguće ulogovati se, zadnjih sat vremena mi konstantno izbacuje
3c3e05ce6e108f131554c3759cd7b6c7.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Rade preko edge e podsticaji, preko chrome ne radi.

klik klik i gotovo izbaci upozorenje ako imaš preko 100ha pa možeš da ga zaokružiš na 100, mada mislim da ne mora.nema nigde za pravdanje da se dodadju računi niti snimka satelita verovatno će nekako naknadno ubaciti opciju kroz e agrar za račune.

bukvalno su za streljane svi iz IT sektora u ministarstvu

od prosle godine nisu u stanju da izmene sto su trebali u e agraru i onda kreteni puste javni poziv,dok jos ispravljaju greske

naravno sistem se raspadne

Računi koji imaju BPG, JMBG ili MB će se automatski očitati (Ove godine ko nema navedeno može ručno da unese PFR broj računa u okviru softverskog rešenja eAgrar

Pravilnik

Član 8 (Tačka 2) stranica 6 i 7

Члан 8.

Корисник подстицаја износ исплаћених средстава за основне подстицаје у биљној производњи правда у целости рачунима за купљени репроматеријал и то: семе, садни материјал, минерално ђубриво и/или средства за заштиту биља, најкасније до 31. јула 2026. године.

Рачун из става 1. овог члана је рачун издат у периоду од 1. августа 2025. године до 31. јула 2026. године, и то:

1. електронска фактура у xml формату издата у складу са законом којим се уређује електронско фактурисање ако је репроматеријал купљен од добављача који се бави продајом на велико, или

2. фискални рачун о набавци репроматеријала који најмање садржи број пољопривредног газдинства (БПГ) или јединствени матични број грађана (ЈМБГ) или матични број (МБ), у складу са прописима којима се уређује фискализација ако је подносилац захтева правно лице или обвезник пореза на приходе од самосталне делатности у смислу закона којим се уређује порез на доходак грађана или физичко лице носилац пољопривредног газдинства које остварује приходе од пољопривреде и шумарства, а које није обвезник пореза на приходе од самосталне делатности у смислу закона којим се уређује порез на доходак грађана.

СТРАНИЦА 7​

Електронску фактуру из става 2. тачка 1) овог члана корисник подстицаја прилаже у xml формату непосредно у оквиру софтверског решења еАграр, а фискални рачун из става 2. тачка 2) овог члана се аутоматски учитава.

Члан 10.

Изузетно у 2026. години, за фискалне рачуне из члана 12а став 2. тачка 2) Правилника и члана 8. став 2. тачка 2) овог Јавног позива, који су издати без наведеног броја пољопривредног газдинства (БПГ), јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ) или матичног броја (МБ), корисник подстицаја уноси ПФР број рачуна и датум и време издавања, непосредно у оквиру софтверског решења еАграр.

Da li je kasno da se prilozi novi ugovor o zakupu i koliko treba vremena da se parcele verifikuju?
Ranije je moglo da se podnese zahtev i sa parcelana na verifikaciji (bilo je potrebno da unesete biljnu kulturu na tim parcelama).

Kada vam se parcele verifikuju samo izmenite podneti zahtev na ePodsticaji i zahtev prelazi u Prihvaćen.

Ranije je moglo da se podnese zahtev i sa parcelana na verifikaciji (bilo je potrebno da unesete biljnu kulturu na tim parcelama).

Kada vam se parcele verifikuju samo izmenite podneti zahtev na ePodsticaji i zahtev prelazi u Prihvaćen.
Znaci to je moguce i sada? Ja sam mislio da sacekam verifikaciju pa da podnesem zahtev.

Znaci to je moguce i sada? Ja sam mislio da sacekam verifikaciju pa da podnesem zahtev.
Probajte samo da vidite da li su vam na spisku i te parcele na verifikaciji (Samo ubacite biljnu kulturu), zatim idite na ePodsticaji i vidite ceo spisak, ako su vam tu podnesite zahtev (Ako nisu sačekajte da se završi verifikacija).

Ako ste već podneli zahtev Izmenite ga i uključite i te na verifikaciji.

Pozdrav, sad po pravilniku vidim da u podsticaje ne ulaze sve one stavke koje je ministar pominjao (gorivo, servis, mehanizacija itd), a isto tako, pošto nije nigde napomenuto, da li postoji neki limit u đubrivu ili preparatima (ako ima hektar voćnjaka a ima na računu količinu preparata preko toga?), da ne bude kad počne prijava računa da nešto ne valja.
Gde može da se pročita da se 18000 isplaćuje sad, a u jesen 17000?
To se i ja pitam ali izgleda niko nezna odgovor... Sve mi ovo liči na zamku i navlakušu. Apsolutno podmuklo od strane odlazećeg ministra 😡

Vi izgleda niste pratili temu od pre par dana!? Vodila se opsna polemika oko toga. U prevodu, da MINISTAR NAS JE OBMANUO!!!

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Nazad
Vrh