Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Nije mi jasno zašto razbijate glavu o nečem što još nije definisano niti objavljeno. Kad objave kriterijume pravdanja subvencija računima onda ću razmišljati o njima. Za sad se samo slažem da je potpuno debilno podeliti subvencije a naknadno odrediti kako opravdati iste. Valda je logično da prvo daš uslove za subvencije pa da se onda neko opredeli da li da traži subvenciju ili ne spram toga da li će pod tim uslovima moći da je opravda. Debilno jeste, ali to je Ćaci vladanje...
(Mada lično mislim da se tu jedino pita ministar finansija i da ostali moraju da prave vratolomije da se uklope u njegove zahteve.)

procitao sam pravilnik i ima tu dal namerno ili nenamerno srocenih recenica koji mogu da se tumace na mnogo nacina. kao prvo u celom pravilniku se nigde vrlo jasno napominje da se ovo odnosi na celokupne subvencije od 18000 i 17000.

>>Korisnik podsticaja iznos isplaćenih sredstava za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji pravda u celosti računima za kupljeni repromaterijal i to: seme, sadni materijal, mineralno đubrivo i/ili sredstva za zaštitu bilja, najkasnije do 31. jula 2026. godine.<<

Znaci ovaj deo moze da se tumaci tako sto za sve subvencije pa i one na jesen se pravdaju svim racunima do 31.jula 2026, a opet nigde to nije jasno napomenuto,sto znaci da moze da bude dvosmisleno tumacenje, da racuni do 31.jula, nece vaziti za jesen.

Pa najpametnije bi bilo da sad pravdas sve racune nevezano za prvih 18000.znaci ako imas 10ha dobijes 180 000 din ali bilo sta kupis, seme vestak, hemija sve prilazes pa ako ti ulog predje 350 000 da daju ujesen tih preostalih 17000 po hektaru i onda racuni od 1.8.20026 opet u prolece. Ali nece tako biti sigurno

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Forum pod hitno ukinuti. Ovde ima toliko predloga i saveta protiv poljoprivrednika da je njima dovoljno samo malo da citaju. Ne moraju da se potrude ni toliko da nesto smisle. Sve dobiju na tacni 🫣 :osmeh:
p.s.
Da li ste spremni za niski start, a pogotovo ovi sto nikad traktor upalili nisu 8-)

Ne znam da li sam lepo čuo, ili mi se učinilo, da je ministar na jednom gostovanju na nekoj televiziji pominjao da ce ovo pravdanje racunima obuhvatati i neke druge troskove ?
Sada vidim da se u ovom pravilniku navode samo semena ,sadnice ,djubriva i hemija.

da li je ikada ministar rekao da ćemo dobit 35000 din po hektaru . ja sam čuo poljoprivrednici će dobiti 18000din pred prolićnu setvu i 17000 pred jesenju setvu.primer
posjejem hektar kukuruza sve uredu posejem najesn pšenicu sve uredu šta se dešava sa tim hektarom ako u jesen nesejem pšenicu nego ostavim na proleće za suncokret da li imam subvencije ako ove godine nesejem na toj parceli ozimi usev.ili u proleće nemam dovoljno površine prijavljene u e agraru da pravdam računima za semena kukuruza i suncokreta

18000 se pravda a za 17000 konkretno nista, samo receno da ce vocari i povrtari dobiti vise a ratari manje cm u guzu ali znao da napomene da ko ne opravda racunima vraca sa kamatom a sto onda nije rekao da ako nekome budu kasnile subvencije dobija i kamatu

Lupate kao prazne prikolice. Sačekajte pravilnik pa posle možete da se žalite...
Ko nije u stanju da opravda na primer 35.000,ne treba da se bavi ratarstvom...
Seme kukuruza skoro pokriva celu sumu...da ne pominjem ostalo.

Lupate kao prazne prikolice. Sačekajte pravilnik pa posle možete da se žalite...
Ko nije u stanju da opravda na primer 35.000,ne treba da se bavi ratarstvom...
Seme kukuruza skoro pokriva celu sumu...da ne pominjem ostalo.
Svi mi lupetamo ala vala i ti. Kojih 35 000 kad za sad samo 18000

Pa rekao je da ratari nece dobiti manje od 35000 samo nije naveo koje ulove ce morati da ispune za drugi deo.

Spominjano je da ce moci svi racuni, primer nove gume, servis neki (samo ne znam koji majstor daje fiskalni ili ce ga dati ali uz visu cenu popravke), ulje, nov rasipac prskalica ili neka masina. Kako to nema i prvom delu mozda to bude za drugi deo, 17000din/ha.
Treba da uzmemo akumulator i uzeli smo trimer i odmah upisujemo broj gazdinstva na racun nikad se ne zna da li ce zatrebati.🙂

Kako se tretira ako uzmem repromaterijal sa rokom otplate npr septembar, i nemam fiskalni jer nisam platio?

Nazad
Vrh