Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ko je pretplaćen može da pročita celu Uredbu, ko nije uskoro će izaći na ofc stranici Ministarstva Poljoprivrede i na Upravi za agrarna plaćanja (Takođe i na društvenim mrežama).Изашла је измена Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди за 2026. којом је опредељено 36 милијарди за основне подстицаје у биљној производњи. У изменама је одређено да ће износ подстицаја бити 18 хиљада по хектару.
Никакав други пропис још увек није објављен, нема ни измена Правилника о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи тако да још увек ничег нема званично о новим правилима. Можда ће нова правила бити објављена само у тексту јавног позива.
Иначе, ове године у Уредби нема никакве расподеле веч како који подстицај долази тако се за њега опредељују средства. Ничег нема унапред.
Ali zato imamo presveti kalendar poziva unapred objavljenИзашла је измена Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди за 2026. којом је опредељено 36 милијарди за основне подстицаје у биљној производњи. У изменама је одређено да ће износ подстицаја бити 18 хиљада по хектару.
Никакав други пропис још увек није објављен, нема ни измена Правилника о начину остваривања права на основне подстицаје у биљној производњи тако да још увек ничег нема званично о новим правилима. Можда ће нова правила бити објављена само у тексту јавног позива.
Иначе, ове године у Уредби нема никакве расподеле веч како који подстицај долази тако се за њега опредељују средства. Ничег нема унапред.
Nece ovde niko da kupi zemlju, niti se radi. Sakali se pojavili samo cekam da se pojave vukovi i medvedi.Ko neće da radi svoju zemlju. a neće ni da je proda.
Cemu uredba i pravilnik,pa izasao covek lepo u seljackoj emisiji,razmlatarao se rukama i svima rekao sta treba da rade.Изашла је измена Уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди за 2026. којом је опредељено 36 милијарди за основне подстицаје у биљној производњи. У изменама је одређено да ће износ подстицаја бити 18 хиљада по хектару.
Razumem ali tu u kalendaru su samo meseci, jako cesto i 2 meseca za meru a tako nesto se znalo i ranije. Takodje ne verujem da ce i ovo sto je napisano u kalendaru biti potpuno ispostovano..Па није да је календар неважан. Ево сад знамо рецимо за тов и можемо да планирамо. Сад гледам да туру продам пре позива како би папири стигли на време и да их одмах предам.
Иначе код мене је говедарски крај и велики број чува и краве и бикове. За доста њих ја предајем бикове, краве предаје матична служба мада може свако али они тако воде евиденцију, мада после ја углавном видим или чујем кад је ко предао. Такође сам прошле године доста предао и за семе. И оно што желим рећи да је битно предати што пре, што касније предаш што касније лежу паре. Размак између плаћања је много већи него размак између предавања захтева. За ову годину има за тов који су пребачени из прошле године и то су сви што су касније предали, а ми с почетка смо добили паре још летос.
Nije ni to stos!...Stos je da imas sto vecu zaradu po jedinici povrsine.Nije štos da mnogo rodi nego da imaš male troškove proizvodnje...
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Богами, мену трошак по хектару скоро 6 тона. Сва срећа те је прошла година била повољна за пшеницу па сам имао принос од 9,8 тNije štos da mnogo rodi nego da imaš male troškove proizvodnje...
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Off: Надам се неће се ни појавити вукови и мечке код вас, а у мом крају појавише се ови први. У мом селу шакала око имања мислим има на десетине, већ се чује како завијају као и свако вече, а ловци ми причају прексиноћ како су камерама снимили и пребројали девет вукова који управо ових дана ординирају по аранђеловачким и тополским селима. Било их је раније на Руднику, сада су се већ раштркали и наоколо, да ако не избију и до Авале ускоро.Nece ovde niko da kupi zemlju, niti se radi. Sakali se pojavili samo cekam da se pojave vukovi i medvedi.
Ima humanije rešenje od puške a to je električna ograda (Pastirica / Čobanica ko je kako već zove).Off: Надам се неће се ни појавити вукови и мечке код вас, а у мом крају појавише се ови први. У мом селу шакала око имања мислим има на десетине, већ се чује како завијају као и свако вече, а ловци ми причају прексиноћ како су камерама снимили и пребројали девет вукова који управо ових дана ординирају по аранђеловачким и тополским селима. Било их је раније на Руднику, сада су се већ раштркали и наоколо, да ако не избију и до Авале ускоро.
Ове зиме већ два пута су ми два различита ловца предложила да набавим пушку, и неке опасније керове.
И сад ти миле објасни овци да седи мирно ту где јесте и вуку да не пролази кроз ограду. Иако сам противних оружја ухватио сам себе како стварно размишљам о набавци пушке. Не може човек да буде паметан.
Ima raznih rešenja, ali kaži mi Srđane da li znaš šta su hajke i zašto se organizuju?Ima humanije rešenje od puške a to je električna ograda (Pastirica / Čobanica ko je kako već zove).
Niti vi ubijete vuka, niti vuk ubije ovcu , a niti će te platiti kaznu.