Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Opet stavljas licni interes u prvi plan.Kako se niko nije bunio kada je uslov za dobijanje subvencija bio da si u PIO?? Odjednom mi koji smo na ivici egzistencije postali losi ljudi, a vi koji hocete da uzmete sto vise postali dobricine i postenjacine.
I ti podrzavas licni interes.Opet stavljas licni interes u prvi plan.
Ako je proizvodnja na egzistenciji onda je svima lose i svi propadamo u proizvodnji.
Kako mislis uzima zakup pa daje u podzakup??mnogo se ljudi opterecuje oko toga ko bi trebao da ima pravo na subvencije, ovi sto placaju PIO na poljoprivredu i ovi sto su zaposleni i takodje imaju PG registrovano.
Zakoni i pravila su napravljeni ne zbog ovih sto su zaposleni,nego mnogo njih sto su pri vlasti imaju seme i delatnosti u poljoprivredii zbog njih su i pravljeni takvi propisi.
Po meni veci je problem sto ima velikih PG koji rade po par hiljada hektara pa prave seme i pisu na nekog drugog 100 hektara da dobiju jos vise subvencija ,nego tamo neki zaposleni koji radi 10-15 hektara i dobija subvencije.
Jednostavno pravilo bi bilo ko je vlasnik zemljista i ko je prvi zakupac i da ima registrovano PG,nevezano da li je zaposlen ili ima pg ,ima pravo do 100 hektara da dobije subvencije i to je to, a inspekcija da hoce lako moze da utvrdi ko uzima zakup pa daje u podzakup da dobije vise subvencija da to sankcionise .
ocigledno ne znas ili se ne secas koji broj ljudi tada nije dobio ni dinar subvencijaKako se niko nije bunio kada je uslov za dobijanje subvencija bio da si u PIO?? Odjednom mi koji smo na ivici egzistencije postali losi ljudi, a vi koji hocete da uzmete sto vise postali dobricine i postenjacine.
Licni jnteres bi bio kad bih rekao da neko radi samo u poljoprivredi,da je zavraio bar trogodisnju poljoprivrednu,da je iz nerazvijene opstine i jos niz nekih stavki.I ti podrzavas licni interes.
Kako to misliš " hoćete da uzmete što više". Niko ne uzima već dobija.Kako se niko nije bunio kada je uslov za dobijanje subvencija bio da si u PIO?? Odjednom mi koji smo na ivici egzistencije postali losi ljudi, a vi koji hocete da uzmete sto vise postali dobricine i postenjacine.
Manje da ali je i bolnijeManje će osetiti oni kojji rade malo zemlje i uz to imaju neku alternativu tj izvor prihoda.
Ne mora ni da proda, neko bi verovatno sa godišnjom arendom, više zaradio bez da išta drugo radi nego ovaj što "ima alternativu i zarađuje minimalac"Pa što ne rasprodate, prepolovite količine zaposlite se i milina.
A da li razmisljas da ako bi se ja zaposlio da bi mozda neko izgubio radno mesto.Pa što ne rasprodate, prepolovite količine zaposlite se i milina.
U pravu si, ali da li je to normalno??Ne mora ni da proda, neko bi verovatno sa godišnjom arendom, više zaradio bez da išta drugo radi nego ovaj što "ima alternativu i zarađuje minimalac"