Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Kome do kraja idu subvencije?
1 Da ima poljoprivrednu skolu/fakultet.
2 Od prvog dana se bavi iskljucivo poljoprivredom(nije preletacevic).
3 Nema vise od 1 gazdinstva na adresi.
4 Samo na zemlju u vlasnistvu(jer zakup dobrovoljno placa,ne treba mu to subvenciomisati).
5 Bavi se iskljucivo 1 vrstom proizvodnje npr ratarstvo bez stocarstva,usluga i slicno.

Jel ima 1% da ispinjava te uslove?

Bice sigurno manje taj drugi deo od 17 000 jos vecaju koliko ce nam dati. Mozda ostane za povrce, voce i vinograde ta cifra, a za ratarstvo ako dobijemo 10 000 bice dobro....

Kome do kraja idu subvencije?
1 Da ima poljoprivrednu skolu/fakultet.
2 Od prvog dana se bavi iskljucivo poljoprivredom(nije preletacevic).
3 Nema vise od 1 gazdinstva na adresi.
4 Samo na zemlju u vlasnistvu(jer zakup dobrovoljno placa,ne treba mu to subvenciomisati).
5 Bavi se iskljucivo 1 vrstom proizvodnje npr ratarstvo bez stocarstva,usluga i slicno.

Jel ima 1% da ispinjava te uslove?
Da je u pdv,
Da placa pio preko poljoprivrede,
Da mu zena nije zaposlena,
Da radi izmedju 50 i 100 hektara.

Za 10ak strana niko nije napisao sta bi mu licno trebalo za bolju proizvodnju.
Svi gledaju sta drugi ne treba da dobije i kako drugi da nestanu.
Nece nama nikad biti bolje.
Kad bi ti napisao, siguran plasman i dobre cene ti bi rekao da to niko ne moze da garantuje. Nemoj zamenu teza, ne zelim nikom da nestane.

Zaposlenima treba ne samo uskratiti subvencije nego i oteti zemlju kao što je svojevremeno bilo imaš kuću vrati stan.🤣

Citam sta se pise, svako ima neku pricu.
Najgore od svega sto i dalje zivimo u neizvesnosti,bez pravca i bez cilja.
Koliko je sve to ludo kad od nas kriju kao da su pitanja na nekom kontrolnom zadatku.Velika vecina ne zna a caci pojedini znaju sta ce i kako biti.
A sta je poenta svega je pitanje.
Oni kazu da zele da mi vise ulozimo i da pare odu u proizvodnju a ja verujem da ce ovim ustedeti preko 50% budzeta.
To sto je mozda izborna godina ne znaci nista jer mi smo stoka...nazalost

Za 10ak strana niko nije napisao sta bi mu licno trebalo za bolju proizvodnju.
Svi gledaju sta drugi ne treba da dobije i kako drugi da nestanu.
Nece nama nikad biti bolje.
Evo ja sam napisao koje mi cene trebaju za moje proizvode pa čak i da drugi dobiju subvencije a ne ja, a ne da nestanu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Trenutna situacija u poljoprivredi u Srbiji je gora nego bilo koji horor film ikad snimljen
Vlast se igra sa nama kao decom pa nece jos da nam otkriju koliko ce nam dati njihove milostinje
A i to sto daju na cenama nasih proizvoda cemo izgubiti,sve u svemu zalosno.

Evo ja sam napisao koje mi cene trebaju za moje proizvode pa čak i da drugi dobiju subvencije a ne ja, a ne da nestanu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Cene su druga kategorija, voleo bih i ja ali nista od toga.
Pricam o modelu da je neko rekao sta mu treba u proizvodnji.
Npr kad sam pocinjao bila mi je teska utopija kad se otvori gazdinstvo da za godinu-dve imas pravo na povrat oko 1 000 000dinara, sto ja kao pocetnik nisam mogao ni 10% da ostvarim, onda ukapirao da je to za neciju bolju decu koja imaju novo gazdinstvo i niko ih ne pita odakle im par miliona za masine.

Los smo narod. Bukvalno se ljudi bave kako da drugi ne dobije. Nije cudno u sta smo napravili drustvo u kome zivimo.
Uze mi reč iz usta...čitam poslednjih 20 stranica na ovoj temi i šta reći nego tuga i žalost!Nama izgleda ne treba većeg neprijatelja nego što smo sami sebi.Samo nek komšiji rikne krava i to je to...

Kada sam procitao zadnjih 20 stranica,sto bi rekli ko nas kleo nije dangubio!!!!

Nazad
Vrh