Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Svi cemo kupiti djubre seme hemiju naftu, ko je stocar prasad telad koncetrat itd, ovi sto imaju vise gazdinstva podelice racune svi smo zavedeni kao kupci po apotekama silosima itd samo govori koje gazdinstvo i sistem izbaci racun cas posla vec uhodana šema tako da ne vidim razlog zasto se paniči.
Bukvalno, sta me boli uvo jel komsija podelio zemlju na celu ulicu ili na ukucane. Ako mu zakon dozvoljava tako neka radi. Isto i meni.

Malo da osvezimo secanje jel se mozda seca neko kakva je bila prica 2005 god oko subvencija i pio ??.. sasvim drukcija nego stoje sada samo pitam dal se neko seca??i ko je dobijo subvencije a ko nije? do tad sam bio zaposlen u drzavnoj firmi i te price meni sa plate skidaju 50///60% za pio i zdravstvo po meni nepije nesto vodu pa kad bi to sracuno sve zajedno ja a ni niko u firmi realno nije zaradio taj novac ,,sve se svodi firma digne nerealno cenu kostanja te usluge i dode se do neke cifre u svakoj delatnosti i od tog sto isplati krajnji potrosac tj kupac usluga po nerealnoj ceni dobije se plata i isplati pio dok u poljoprivredi dali moze tako jako tesko kad bi i u poljoprivredi bile realne cene niko nebo kukao da plito 3x veci pio e tu je po meni ta razlika da nije isto onom ko uplacuje poljoprivredno osiguranje i gde firma placa za nekog,,,
Ne vredi kolega. Ocigledno na forumu ima vise zaposlenih koji brane svoj interes.

@coci064 ne mogu se tako generalizovati stvari.Ako je zaposleni završio fakultet, master studije, magistrat, doktorat...to njegovo školovanje je neko debelo platio i
uložio dobar deo života u sve to.Niko nikome nije kriv što je život surov i nepredvidiv, svako mora da radi na ovaj ili onaj način, bori se i izbori za svoje mesto pod suncem.Ulaganje ne mora uvek da znači prokleti novac, ulaganje su i druge životne stavke...
Kako se zezamo u Viber grupi, treba se prilagoditi uslovima. 😁
Bravo Maticu. U potpunosti se slazem .

Jedno pitanje. Imao sam firmu 20 godina. Znači, napravio objekat, opremio, napunio robom, zaposlio ljude...
Uložio svoj (i roditeljski) novac.
Sam sebi plaćao PIO (preko te svoje firme) i istovremeno radio poljoprivredu.
Da li taj slučaj ima pravo na subvencije? Ako od para zarađenih u svojoj firmi kupim sadnice i đubrivo, tj. uložim u poljoprivredu, kako to ide, jel se to sme?
I da li imam tada pravo na subvencije, pošto sam amater?

Ako je problem što sam ja (uzimam sebe za primer) zaposlen i dobijam subvencije jer imam i dodatni prihod onda i svaki profi ne bi trebao da vrši usluge bilo koje vrste jer mu je to takođe dodatni prihod i ne samo to već je tada i u zakonskom prekršaju jer ne plaća porez na tu novu ostvarenu zaradu dok ja plaćam porez na obe strane. I šta će mo sad 🤔🤣 radite na crno .😉

Poslednja izmena:
PG u PDV bi i trebao ako je zakupac da podnosi prijavu i obracunava porez za fizicka lica zakupodavce.
A ako je PG u PDV sistemu zakupodavac (u ugovoru sa bratom,zenom,babom,komsijom upisao cenu) treba da izda fiskalni racun pri naplati.

Upravo u e sanduče rešenje da se prihvata zahtev za povraćaj dela novca za osiguranje biljnih useva za prošlu godinu.

Moje mesečne obaveze od 01.012026 god za gazdinstvo koje je u sistema PDV-a su 25.600 rsd u 10.000 rsd knjigovođa. U Penziju bi trebao ići u Septembru ove godine i pošto sam poslednjih 20 godina u pio zemljoradnja ne verujem da će mi penzija biti veća od gore pomenutog mesečnog iznosa. Da napomenem da nemam ništa protiv da subvencije po ha dobija onaj koji stvarno radi zemlju ali ne pogađaju nepravde na konkursima gde ja i meni slični koji se bave samo poljoprivredom i registrovani u apr-u smo degradirani. Mislim da bi u tim situacijama trebali da imamo neku prednost u odnosu na druge
Sa ovim se i ja u potpunosti slažem.Ali kolega i tu ima mućke-prebaci se gazdinstvo na ukućane i rođake i opet dobije taj zaposleni.Mislim da to prebacivanje gazdinstava treba dobro iskontrolisati i dobro kazniti prekršioce.Ko radi 500ha taj mora da mućka-Da li ti taj smeta ali realno.

Mi ovde pisemo gluposti a sad nesto slucajno otvorim nis aplikaciju a tamo iznenadjenje. Pre je stajala cifra koliko imam litara za 2026 a sad nema pise informacija nije dostupna. Izgleda nece biti refakcije ove godine

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Nazad
Vrh