Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Sa 10ha ratarstva bez ičega sa strane možeš da opstaneš.Da li ti neko u porodici ima prihoda.
Nema, glavni posao je tov junadi i svinja, ratarstvo sam napustio pre par godina sto ne znaci da sam digao ruke od ratarstva opet cu ponovo uzimati zemlju u zakup kad se poprave uslovi za sad mi je bolje da kupujem gotove zitarice Poljoprivreda nije socijalna kategorija treba da se borimo za svoj status poljoprivrednik predzetnik itd

Mi trazimo subvencije jer je proizvodnja u minusu a u međuvremenu se pobismo oko zemlje dizemo i cenu arende i zemlje na vecito
Pogodimo arendu bez subvencije posle trazimo da to drzava uredi i ispravi nasu greski
Tovljaci svinja traze da se zabrani uvoz mesa al da se dopusti uvoz prasadi jer nema prasadi al zato nasa prasad nema kome prodati pa majku mu ili zatvori sve ili nista valjda i moj komsija sto proizvodi prasad treba da zivi
Proizvodjac mleka pada cena mleka prodaje krave al zato subvencije za sistem krava tele gde hranis kravu od 1000 kg na jaslama ne muzes ona samo doji tele a ovaj ko drzi simentalca i muze i ima tele za tov ne moze da opstane....
Pa mi nismo normalni licimo na dva terijera bacim im kosku pa dok se oni gloze oko koske ja pojedem meso

Pitanje od kojeg datuma ce moci da se pravda racunima. Posto vestak, seme i gorivo kupljeno vec nesto odmah ujesen

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ne može se nazvati malverzacijom ako je sve pokriveno. Ugovor o zakupu, e agrar, otkupi, repromaterijal... Mislim jeste malverzacija u smislu da si dao random osobi svoju zemlju u zakup da ne bi imao veći promet kod sebe pa kao ona radi sve, a u suštini je tvoje, ali iz ugla papira teško dokazivo šta je konkretno prekršaj. Viđao sam inspekcije koje su bukvalno znale šta je problem i šta ne štima, ali nikako nisu mogle to da dokažu. Tako da mogu da popiju kaficu, potpišem im nalog da su bili i do sledećeg viđenja opet.
lako i to mogu da rese
davanje svoje zemlje u zakup drugom a nemas preko 100h+ odnosno maksimuma do koje je dozvoljeno trenutno ,tvoje fiktivno koje si ostavio na 10h a drugom dao 20h ili gasis ili radis sam jer ocigledno da nesto ne valja
takodje 3 gazdinstva na istoj adresi a imaju ukupno 90h sto moze pod 1 da stane itd itd

vrlo lako to oni mogu da rese ali ne zele jer ima puno njihovih koji to rade,u tome je fora

al opet ponavljam cekamo zvanincno sta i kako jer sad znamo samo za kalendar kada ce izaci pozivi navodno,nista drugo

Nema, glavni posao je tov junadi i svinja, ratarstvo sam napustio pre par godina sto ne znaci da sam digao ruke od ratarstva opet cu ponovo uzimati zemlju u zakup kad se poprave uslovi za sad mi je bolje da kupujem gotove zitarice Poljoprivreda nije socijalna kategorija treba da se borimo za svoj status poljoprivrednik predzetnik itd
Kolko se secam pisao si ovde da ti zena radi kao uciteljica ili nastavnica

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

I kakve to veze ima ja sam nosioc gazdinstva ne radim nigde jer radim puno radno vreme u poljoprivredi placam pio od skoro u pdv smatram se profi poljoprivrednikom drzava bi trebalo vise da obrati paznju na takve proizvodjace pogotovo sto sr tice subvencija a i ostalih mera.

I kakve to veze ima ja sam nosioc gazdinstva ne radim nigde jer radim puno radno vreme u poljoprivredi placam pio od skoro u pdv smatram se profi poljoprivrednikom drzava bi trebalo vise da obrati paznju na takve proizvodjace pogotovo sto sr tice subvencija a i ostalih mera.
Kao preduzetnik poljoprivrednik imaš pravo da se opredeliš za ličnu zaradu, pa da isplaćuješ sebi platu, a ne samo PIO.

Kolega,ne znam kako će kolege kojima stvarno niko nije zaposlen i živi samo od poljoprivrede delovati tvoj status.
Mislim da je bolje da nisi pisao da neki treba da batale posao da bi imali benefite od subvencija jer si ti zadnji koji to treba da izjavi jer ti je supruga zaposlena.Ili ste razvedeni kad je na drugoj adresu.
Podržavam tvoju iskrenost ali mi smeta što napadaš one što se bave poljoprivredom i zaposleni su.

Kolega,ne znam kako će kolege kojima stvarno niko nije zaposlen i živi samo od poljoprivrede delovati tvoj status.
Mislim da je bolje da nisi pisao da neki treba da batale posao da bi imali benefite od subvencija jer si ti zadnji koji to treba da izjavi jer ti je supruga zaposlena.Ili ste razvedeni kad je na drugoj adresu.
Podržavam tvoju iskrenost ali mi smeta što napadaš one što se bave poljoprivredom i zaposleni su.
Odrekao bi se zene samo da bi bio profi, mozda platu nosi kod komsije :haha:

Nazad
Vrh