Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Braćo moja dobra po prašini!
Zar vi mislite da su subvencije izmišljene za nas sitne? Država ima svoj biznis. Treba graditi staklenike, sve kompjuterizovati kao laboratoriju, zalivanje, vlaga svetla... treba proizvesti organski paradajz, organske kornišone. A ti zemljostrugaru zadovolji se mrvicama☝

Bilo bi dobro da izadje na videlo stanje njegovog racuna,pa da vidimo kako bi on to opravdao i cijim parama on ide na letovanja i sigurno i zimovanja. Ako tako hoce,onda prvo treba poci od sebe kao primera na pozicijama,a ne da ovde izmisljaju svakakve gluposti i samo maltretiraju obicne ljude. Time se nista ne postize,jer ko npr vozi dizelasa opravdace to gorivom,a da isto tako ne potrosi to na poljoprivredu i sto drugih stvari.

Koliko god puta da on ovo kaze iznova toliko cu ja puta ponoviti isto.
Ovo je klasicno manipulisanje javnoscu, pokusaj zavade stanovnistva u razlicitim granama koji ne znaju sta se desava tamo negde drugde, na ovom primeru ljudi po firmama koji nemaju veze sa poljoprivredom pogledaju ovaj snimak i kazu "eto, protestvuju, a ovamo isli na letovanje subvencijama drzave"...

E pa, sta kazes ti Vojine ?

Ako neko od SVOJE ZARADE kupi seme, djubrivo, gorivo, hemiju i ulozi u poljoprivredu a onda (sa zakasnjenjem) legnu subvencije od kojih ode na more, NIJE NIKAKAV PREKRSAJ NAPRAVIO, SVE VAM ..... .. ... ..... !

Niko nije objasnio koji je smisao finansiranja "intenzivnih delatnosti" kada se voće, povrće i prerađevine masovno uvoze po damping cenama. Čemu služe subvencije proizvođačima ako nemaju kome da prodaju svoju robu. Kod nas je sve iz uvoza a mi nismo član nijednog ekonomskog saveza gde bi pronašli tržišta. Dobro, zato smo mi glupi seljaci a oni pametni ministri pošto sve znaju bolje od nas. Ostaje da objasne kako da naši poljoprivrednici žive od onoga što zarade ako se sve postavi tako da ne mogu da zarade ništa. O višegodišnjim sušama i stalno rastućim troškovima ni reči kao da ne postoje. Hvala Bogu pametni su pa će sve da reše.

Da li je neko rekao Ministru da je 18000 samo za repromaterijal malo da se pokriju troskovi za hektar.
Jedino ako ne pocnu da racunaju da je za hektar dovoljno 50kg vestaka,i 1 litra herbicida i 10 litara goriva.
Samo gorivo ako udje u subvencije ima da pojede 18000 i nece biti dosta.

Nazad
Vrh