Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu

Čuo sam neke glasine da će se pojaviti opcija na eRPG gde korisnik (Poljoprivrednik) klikne i odabere račune (Sam sistem je povukao automatski račune iz poreske uprave) Računi koji su povučeni imaju na sebi BPG, JMBG i MB. Ove godine je omogućeno da se ručno unese PFR broj sa računa u slučaju da nema gore navedeno.

Slična opcija kao i sa refakcijom samo ovde se ne dobijaju ::novac:: već pravdate dobijene ::novac::.

Poruka u temi "Subvencije u poljoprivredi za 2026. godinu" https://poljoinfo.com/threads/subvencije-u-poljoprivredi-za-2026-godinu.21118/post-2053664

Najverovatnije će biti novi pravilnik za drugi deo osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji ali prvo da se završi prvi deo pa tek onda.
Realno je da ako traže racune i za taj drugi deo,da vaza racuni od pocetka godine.
Gotovo svi troskovi koji su navedeni da se mogu pravdati racunima se placaju u prvoj polovini godine.
Tako da bi racuni iz prve polovine godine mogli da pokriji i 18000 i tih 17000 ako ih bude.

Uglavnom ovih prvih 18000 pravdas sa racunima a na onih drugih 17000 nemoj da racunas. Pretprosle godine davali 18000+10000, prosle godine 18000+ seme. A ove 18000+ ????

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kako ovo rešiti da ne propadne 10 ha subvencije?

Imam zakup državnog zemljišta na 15ha na jednoj parceli, neko je krajem godine dobio restitucijom 10 ha od te parcele. U katastru se vidi da je državni udeo smanjen na 5, a da je fizičko lice vlasnik 10ha. Međutim još nisam dobio aneks ugovora od države, a državne parcele ne mogu da menjam na e-agraru. Čak i kad stigne aneks to dugo traje da država umanji površinu neće sigurno biti do 31.03.
Tih 10ha se uzima u zakup od fizičkog lica, međutim kako je kod mene prijavljeno kao zakup od države, sad zakupac ne može da prijavi kod sebe. Da ja prijavim za subvenciju nije ispravno jer će ih u nekom momentu obrisati kod mene, a zakupac će biti oštećen jer ne može kod sebe da unese sad 10ha i prijavi dok država ne obriše kod mene.

Nazad
Vrh