Da da imam tamo pisu brojevi zivotinja kako treba ..Tj nije tacan broj prasadi samoPogledaj u e agraru da li su tamo HID podaci, ako ih nema pravac kod veterinara još danas jer treba par dana da se pokrenu podaci, pa da stigneš podneti zahtev.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da da imam tamo pisu brojevi zivotinja kako treba ..Tj nije tacan broj prasadi samoPogledaj u e agraru da li su tamo HID podaci, ako ih nema pravac kod veterinara još danas jer treba par dana da se pokrenu podaci, pa da stigneš podneti zahtev.
Treeba i racun i potvrda iz banke o uplati... Mi smo predali neki dan za mehanizaciju isto smo platili preko racuna...Postovanje ljudi.Imam aj da kazem neke nedoumice pa da proverim sa Vama iskusnijima.Uzeo sam nazimice u septembru pa bih sada da konkurisem za povrcaj novca.Placeno je u banci tj uplatio sam pare na poljoprivredni racun a zatim izvrsio placanje izvrsio sa rauna na racun farme.Da li trreba da dostavim fiskalni racun ili potvrdu transakcije iz banke?Dostavljen mi je racun uz nazimice,pedigre,potvrda vet...
Ne znam tacno sta im treba od dokumenata s obzirom da su tamo naveli gomilu toga.
I jos nesto kod placanja tamo ima racun i predracun da stikliram,kad uzmem racun,sledeca stavka mi dodje ,,broj predmeta'' jel se to odnosi na broj racuna ili na pfr broj?
Izvinite na dosadjivanju ali prvi put im podnosim za nazimice,nisam se susretao sa ovim dokumentima.
Svako dobro svima,pozdrav !
Danas zvao u PSS Tamiš i kroz priču isto su mi rekli da ne treba sve,dovoljno je račun i otpremnicu.U Pravilniku i Javnom pozivu piše da se predaju kopije dokaza o uplati, zdravstvenog stanja i pedigrea, tako da nema potrebe da ih PSS overava.
Mi smo prošle godine overavali samo račune i otpremnice i to je bilo dovoljno. Ali, svakako možete proveriti sa Upravom za agrarna plaćanja.
Ti sto ih dobijes na call centru nemaju veze sa onima koji obradjuju predmete a u isto vreme nemaju veze sa zivotom. Pazljivo citaj pravilnik pa po tome podnosi, eventualno sa nekom agencijom/advokatom da se savetujes ali to kosta dodatno.Danas zvao u PSS Tamiš i kroz priču isto su mi rekli da ne treba sve,dovoljno je račun i otpremnicu.
Takođe sam zvao Upravu i potvrdili su mi da treba overa od strane veterinarskog inspektora na potvrdu o zdravstvenom stanju.
Devojka koja se javila delovala mi je prilično zbunjena i neobaveštena ,na moje pitanje da li treba overa od veterinarskog inspektora samo je rekla da da.
Evo ako citam postove dobro trebalo je i na mehanizaciju preko stocarstva overiti racun i otpremnicu. Ja to prosle godine nisam a nisam ni ove. Dobio sam pare za mesaonu od prosle godine,jest da sam se nacekao ali nikakvog potpisa. Isto tako sad za vagu sam konkurisao,podneo sam sam i nisam nista overavao. Ipak cu za ovaj povrat za nazimice otici evo kod zene koja je radila u pss a sada ima konsultantsku kancelariju pa se javim ovde sta sam sve potpisivao i kako.Čini mi se ovo što je Nikola napisao za veterinarskog inspektora je novina.Da li neko može od prošle i ranijih godine da potvrdi da li je tražena overa od veterinarskog inspektorta.
U Pravilniku i Javnom pozivu piše da se predaju kopije dokaza o uplati, zdravstvenog stanja i pedigrea, tako da nema potrebe da ih PSS overava.
Mi smo prošle godine overavali samo račune i otpremnice i to je bilo dovoljno. Ali, svakako možete proveriti sa Upravom za agrarna plaćanja.