Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Reseno za krave , za krmace moram jos sacekati , do ministarstva je , kazu kasni obrada podataka ,ali sve ce biti ok .. Ima li neko nekih informacija sta se desava za prvotelke ? Neko rece da nece biti na prvotelke vec na zensku junad ?

Postovanje ljudi.Imam aj da kazem neke nedoumice pa da proverim sa Vama iskusnijima.Uzeo sam nazimice u septembru pa bih sada da konkurisem za povrcaj novca.Placeno je u banci tj uplatio sam pare na poljoprivredni racun a zatim izvrsio placanje izvrsio sa rauna na racun farme.Da li trreba da dostavim fiskalni racun ili potvrdu transakcije iz banke?Dostavljen mi je racun uz nazimice,pedigre,potvrda vet...
Ne znam tacno sta im treba od dokumenata s obzirom da su tamo naveli gomilu toga. :LOL:
I jos nesto kod placanja tamo ima racun i predracun da stikliram,kad uzmem racun,sledeca stavka mi dodje ,,broj predmeta'' jel se to odnosi na broj racuna ili na pfr broj?
Izvinite na dosadjivanju ali prvi put im podnosim za nazimice,nisam se susretao sa ovim dokumentima.

Svako dobro svima,pozdrav !

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na @Boris094
Da li nadlezni veterinarski inspektor ili PSS treba da overi pedigre i uverenje o zdravstvenom stanju zivotinja?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

U Pravilniku i Javnom pozivu piše da se predaju kopije dokaza o uplati, zdravstvenog stanja i pedigrea, tako da nema potrebe da ih PSS overava.
Mi smo prošle godine overavali samo račune i otpremnice i to je bilo dovoljno. Ali, svakako možete proveriti sa Upravom za agrarna plaćanja.

Postovanje ljudi.Imam aj da kazem neke nedoumice pa da proverim sa Vama iskusnijima.Uzeo sam nazimice u septembru pa bih sada da konkurisem za povrcaj novca.Placeno je u banci tj uplatio sam pare na poljoprivredni racun a zatim izvrsio placanje izvrsio sa rauna na racun farme.Da li trreba da dostavim fiskalni racun ili potvrdu transakcije iz banke?Dostavljen mi je racun uz nazimice,pedigre,potvrda vet...
Ne znam tacno sta im treba od dokumenata s obzirom da su tamo naveli gomilu toga.
I jos nesto kod placanja tamo ima racun i predracun da stikliram,kad uzmem racun,sledeca stavka mi dodje ,,broj predmeta'' jel se to odnosi na broj racuna ili na pfr broj?
Izvinite na dosadjivanju ali prvi put im podnosim za nazimice,nisam se susretao sa ovim dokumentima.

Svako dobro svima,pozdrav !
Treeba i racun i potvrda iz banke o uplati... Mi smo predali neki dan za mehanizaciju isto smo platili preko racuna...

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

U Pravilniku i Javnom pozivu piše da se predaju kopije dokaza o uplati, zdravstvenog stanja i pedigrea, tako da nema potrebe da ih PSS overava.
Mi smo prošle godine overavali samo račune i otpremnice i to je bilo dovoljno. Ali, svakako možete proveriti sa Upravom za agrarna plaćanja.
Danas zvao u PSS Tamiš i kroz priču isto su mi rekli da ne treba sve,dovoljno je račun i otpremnicu.
Takođe sam zvao Upravu i potvrdili su mi da treba overa od strane veterinarskog inspektora na potvrdu o zdravstvenom stanju.
Devojka koja se javila delovala mi je prilično zbunjena i neobaveštena ,na moje pitanje da li treba overa od veterinarskog inspektora samo je rekla da da.

Danas zvao u PSS Tamiš i kroz priču isto su mi rekli da ne treba sve,dovoljno je račun i otpremnicu.
Takođe sam zvao Upravu i potvrdili su mi da treba overa od strane veterinarskog inspektora na potvrdu o zdravstvenom stanju.
Devojka koja se javila delovala mi je prilično zbunjena i neobaveštena ,na moje pitanje da li treba overa od veterinarskog inspektora samo je rekla da da.
Ti sto ih dobijes na call centru nemaju veze sa onima koji obradjuju predmete a u isto vreme nemaju veze sa zivotom. Pazljivo citaj pravilnik pa po tome podnosi, eventualno sa nekom agencijom/advokatom da se savetujes ali to kosta dodatno.

Čini mi se ovo što je Nikola napisao za veterinarskog inspektora je novina.Da li neko može od prošle i ranijih godine da potvrdi da li je tražena overa od veterinarskog inspektorta.

Čini mi se ovo što je Nikola napisao za veterinarskog inspektora je novina.Da li neko može od prošle i ranijih godine da potvrdi da li je tražena overa od veterinarskog inspektorta.
Evo ako citam postove dobro trebalo je i na mehanizaciju preko stocarstva overiti racun i otpremnicu. Ja to prosle godine nisam a nisam ni ove. Dobio sam pare za mesaonu od prosle godine,jest da sam se nacekao ali nikakvog potpisa. Isto tako sad za vagu sam konkurisao,podneo sam sam i nisam nista overavao. Ipak cu za ovaj povrat za nazimice otici evo kod zene koja je radila u pss a sada ima konsultantsku kancelariju pa se javim ovde sta sam sve potpisivao i kako.
Jer ako si rekao da pss treba racun i otp,uprava kaze da treba i uverenje onda je vec stvarno bezvezno ovo sve. Pss je nadrndan zbog prevelikog obima posla,o inspektorima da i ne govorim onda dodjemo lako do toga da se dobro natrpamo lekovima za smirenje i molimo redom na nekakve overe i milostinju njihovog vremena da rade za nas.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Ja predao danas za junice. Bileti overeni kod vet inspektora,racun,otpremnica,kupoprodajni ugovor(nije obavezan),pedigrei,izvod iz banke za prenos sredstava. Sve komplet overeno u psss. Ona zena sama iz psss kaze kad si vec dosao zbog racuna i otpremnice nije mi tesko sve da overim nece skoditi a ko zna dal ce nesto izmisliti.

Ja sam dobio overeno uvrenje o zdravstvenom stanju zivotinja kad sam uzeo nazimice iz Nukleusa tj dobio sam svu potrebnu dokumentaciju za konkurs,e sad ne znam da li trebam opet da vadim uverenje o zdravstvenom stanju, posto su kod mene stigle u septembru?To me jedino buni.
Iskreno, ko god da je pisao onaj pravilnik za konkurse je polu pismena osoba.Kad mi moramo da trazimo na 10 strana sta je potrebno i da se pitamo jel im to dovoljno,znamo koliko je sati.

Извините, што се тиче

Правилника о подстицајима за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку квалитетних приплодних грла за унапређење примарне сточарске пољопривредне производње

да ли знате ако негде постоји најновија и најпотпунија верзија Правилника? Питам јер на порталу Управе за аграрна плаћања постоји један врло кратак Правилник, из августа 2023. године. Не знам да ли је било допуна Правилника, анекса, претпостављам да можда јесте, или је можда то једини и потпуни Правилник?

Читам Јавни позив (од 16. децембра ове године) и Правилник, и копије доказа се не помињу нигде — да ли читам добар текст?

Хвала унапред на одговору.

i sad ce opet biti problem jer je kalendarska godina 25/26 krenula od septembra ove godine i mnogi opet nisu kupili seme psenice,jecma,zobi itd pa ce opet biti nevolja jer nece biti subvencija za neke pa ce biti kukanja

Nazad
Vrh