Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Srđane, nemojte se srditi.
Država gleda sve da zezne, samo da što manje ljudi preda.
Samo sam rekla šta su rekli i da nisu dosledani i ružno je da govore da ne treba, ako mora.
Ja sam naravno ubacila fiskalne, uvek traže prilog.

Trebali su lepo zvanično da odrade video, a ne mi da nagađamo iz teksta.

Prijatan odmor Vam želim. 😊
Nisam se naljutio svašta od vas, slažem se (Znam kako je rečeno prvi put, a. sada ispada da ne treba, čak i u uputstvu ima da mora, to je minut posla).

👍

Hvala.

Pozdrav, da li neko zna sta se desava sa zemljom koju obradjujemo po nekom drugom osnovu, u mom slucaju neresen ostavinski. Parcele su mi uredno ubacene pod sekciju:

Евиденција фактичког обрађивања земљишта​

ali ne mogu da ih prebacim kod mene u zemljisni fond. Rekli su da ce to odraditi cak su izbacili i pravilnik, bese u novembru kada sam tu zemlju i prijavio...?

Pozdrav, da li ovo za kukuruz znači da moramo imati na računima po 3 džaka po ha (jer su džakovi obično od po 25,000 zrna x 3 = 75,000 zrna koje je maksimum po hektaru) ili je bitno samo dostaviti račun sa nebitno koliko džakova kukuruza kupljenim i dobiće se 17,000 din po ha?

Pošto sam posejao oko 2ha pod kukuruzom, ali mi je sejao komšija starom sejalicom, gde obično treba 5 džakova da se kupi, ali mu se prošle godine pokvarila i onda mi je sejao drugi komšija koji ima novu sejalicu, kupim ja 5 džakova, ali pošto je nova sejalica, ne treba toliko, pa su mi ostali neotvoreni džakovi za ovu godinu, koje sam ove godine iskoristio. Ali, s obzirom da sam te kupio prošle godine u martu, sada ne važe računi. A i još jedan komšija ima isti problem. Pa sam hteo pitati, da li na 2ha mora da se ima račun sa 6 džakova kukuruza kupljenih? Ili mora barem 4, jer 3 džaka je maksimum za 1ha?

Iznos povraćaja koji vam se prikazuje u sistemu, ne predstavlja konačno odobreni iznos povraćaja.

Odobreni iznos povraćaja utvrđuje Uprava za agrarna plaćanja rešenjem, na osnovu konačne odobrene površine i plaćene cene za seme po hektaru bez poreza (do 17000 dinara), prema važećem Pravilniku.

Poslednja izmena:
Kaze vise mu you tube zaradi para nego poljoprivreda,wtf ?.Na sta smo spali jbt ....trebamo svi odustati od ovog sr...i kad pola planete pocrka od gladi onda ce valjda videti sta je bitnije,bar za nekoliko decenija pa posle ponovo ista prica ...

Kaze vise mu you tube zaradi para nego poljoprivreda,wtf ?.Na sta smo spali jbt ....trebamo svi odustati od ovog sr...i kad pola planete pocrka od gladi onda ce valjda videti sta je bitnije,bar za nekoliko decenija pa posle ponovo ista prica ...
Necemo brate da pocrkamo od gladi, oni to i zele, da ubiju malog proizvodjaca i da preuzmu trziste. Mislim na velike korporacije. Jedan od primera ti je Ukrajina, tamo su vec kupili pola, ako ne i vise obradive povrsine. Nas ce da strpaju u gradove a oni ce da diktiraju cenu hrane, jer nemaju konkurenciju...

Deo suncoketa sam presejao sojom jer su ga stetocine urnisale,prepravio to u eAgrar ,i sad kad hocu da podnosim zahtev za seme subvencije ,nemam povrsina dovoljno ,seme soje nije kupovno.Jel da vratim na suncokret u eAgraru na te parcele ,podnosem zahtev za subvencije na seme ,i posle vratim na soju ?.

Nazad
Vrh