Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

To ti je maksimum koji možeš da prijavim po ha,minimuma nema .
AKo to košta 20 hiljada dobiješ 17,Ako košta 13 dobiješ 13.To su normativi.
Ako si naprimer kupio 4 džaka po 4250 din ne možeš da prijavim sva 4 za Ha i dobiješ 17 hiljada nego samo 3.

Opet ga mnogo komplikujete
Ajmo ovako ako 1 dzakce semena(25 hiljada biljaka) kosta 8500 dinara,jel to znaci da ce biti dovoljno 2 dzakceta semena po hektaru da se prijave da bi dobio povracaj 17 hiljada na ime subvencija ,ili ces morati da prijavis 3 dzakceta semena pa kostala ta 3 dzakceta 30 ili 40 hiljada nebitno je ,imaces na 3 dzakceta semena povracaj 17 hiljada????

Auuu bre Lule28 ala zapnes za nesto. Pa ko je luda da kupi semena vise pa da mu stoji? Neko seje psenice 220 kg neko 250 neko 270 a neko i svih 300 po ha. Dakle ko kako ima svoju teoriju da treba da poseje. A ovde je pravilnik zacrtao 250 kg. Kao i ovo za kukuruz od 3 sj ili max 75 hiljada. A vecina vreca ove godine je 50 ili 80 hiljada semenki. Oni kao da su jos po starom gde su vrece sa 25 hiljada. Msl ima jos takve robe na trzistu ali dalekooo manje. I sad ces da kazes da je neko namerno kupio vise semena da stoji ako je uzimao ove vece vrece.
ja neznam gde se ti kopcas ili sta
evo objasnio ti kolega talianu ukratko

To ti je maksimum koji možeš da prijavim po ha,minimuma nema .
AKo to košta 20 hiljada dobiješ 17,Ako košta 13 dobiješ 13.To su normativi.
Ako si naprimer kupio 4 džaka po 4250 din ne možeš da prijavim sva 4 za Ha i dobiješ 17 hiljada nego samo 3.
Ako imas 5h i sejao na 22cm kupio si 7dzakova(primer pionira) od 50k zrna

Ostalo ti pola dzaka neupotrebljeno

Po hektaru imas pravo do 75hilj zrna

Sracunaj koliko ce te izaci da vratis love

Ja tebe ne mogu da shvatim šta želiš ovde da isteruješ!
Zato je propisana norma .
Šta njih briga jel si ispunio kvotu za 17 ili nisi niti koliko ti ostalo seme.
Imaš pravo na 17 max i na 75K zrna max ništa drugo nije bitno troši ti 3000 i nađi ko ti da račun za 20 K njih ne intepresije.
U suštini nigde ne piše da ti ispunjavaju sav trošak nego do 17max.

Ja tebe ne mogu da shvatim šta želiš ovde da isteruješ!
Zato je propisana norma .
Šta njih briga jel si ispunio kvotu za 17 ili nisi niti koliko ti ostalo seme.
Imaš pravo na 17 max i na 75K zrna max ništa drugo nije bitno troši ti 3000 i nađi ko ti da račun za 20 K njih ne intepresije.
U suštini nigde ne piše da ti ispunjavaju sav trošak nego do 17max.
odgovorio sam onom kolegi a ti si bio primer objasnjenja jer mene mrzelo pisat

nisam dobor povezo poruke pa ispalo da tebi objasnjavam a ne onom liku

Druže moj Ta cifra pokriva propis za površinu koju sam napisao .Ništa drugo nije ni bitno da li je za 3 ili 1 kj ti sej na pola kj ako hoćeš.
Jasno je napisano koji su uslovi a ti uporan za koliko je setvena norma.
Ja sam taj DKC recimo platio 34000 din za razliku od Šandora koji plati 30000.Meni pokriva za 2 ha prijavljeno i nije mi jasno šta tu ima nejasno.

Malo vas bune te setvene jedinice. Zaboravite na njih jer je seme skuplje od tih 17000.
Ako uzmete bilo koje iole renomiranije seme ono je za hektar, oko 70k biljaka, skuplje od onog sto je drzava propisala.
Da nije limitiran iznos od 17000 onda bi trebalo gledati setvene jedinice.
Soja takodje. Ko uopste seje 110 kg/ha. To mora biti soja krupna kao kliker 👀

naravno i u tome je sva fora sto su se svi usprpali i uzvrtilili ko ce koliko da dobije

nit svako seje na isti razmak(kolicinu)
nit kupuje za istu cenu
nit kupuje iste semeneske kuce koje se opet vezuju za cenu itd itd

neki ce dobiti primer 14hilj i dobiti bukvalno besplatno seme
neko ce dobiti max 17hilj i gotovo sve sve iskoristiti i takodje imati besplatno seme 90%
neko ce dobiti max 17hilj i verovatno biti u manjku za koji hektar zbog razmaka,cene,semenske kuce itd itd

sve u svemu svakom ce biti dobro

Na osnovu ove diskusije nije njima teško da nas vozaju.Kad se jedna prosta stvar razvodnji na 10 stranica.Izgleda da nam kile najbolje idu.
I treba misliti o sledećem:
Kraj je Maja, "očekujemo" javni poziv, trajaće mesec dana, to je kraj Juna, u Junu kreću godišnji odmori, kad će obraditi zahteve, kad će biti isplaćeno - do jeseni!?

Da li ce podnosenje zahteva za seme biti pojednostavljeno,tj da li ce se podnositi kao za eagrar ili ce procedura biti komplikovana i zahtevati brdo formulara? Sad sam procitao taj pravilnik i mnogo sto sta se trazi da bi se ponovo utvrdjivalo identited podnosilaca a sto je vec verifikovano u Eagraru, i nekako mi se cini da zahtev za seme nece ici preko eagrara,inace ne bi trazili da se slika licna karta, da se popunjavaju neke izjave itd,itd.
Zasto ova procedura nije pojednostavljena kao za subvencije pohektary i da se samo prilozi fiskalni racun na vec postojeci nalog na eagrary?

Ljudi, prilicno je prosto postavljamo previse nepotrebnih pitanja..
Najjednostavnije receno je da uzmes sve racune i podneses za celu povrsinu kukuruza i tjt. Dobice ko je koliko potrosio ili u slucaju da je potrosio vise para/semena bice ogranicen na 17.000 din./25.000 semenki.
Evo na primeru kukuruza:
Imas u eAgraru prijavljeno 4 hektara kukuruza, maksimalno mozes prijaviti 75k x 4 = 300.000 biljaka. Ako si sejao vise tvoj je izbor, ako si sejao manje (3 u metar) opet je tvoj izbor nadoknadjuje se DO 75k po hektaru. Takodje ako si sejao jeftino seme pa u zbiru imas 12k dinara po hektaru to ces i dobiti, ako si sejao skupo seme pa te u zbiru kosta 25k dinara po hektaru dobices 17.000.

Meni je ovo prilicno jednostavno verovatno ljude buni to sto nisu razumeli kako je planirano da funkcionise i vec upisali sebi 17.000 po hektaru.

Jos jednom moram da napomenem, kad se izlazilo na ulice i izborilo sve ovo svi su bili manji od makovog zrna, sad se za 2 dana ispisalo 10 stranica teme. Ne morate isterati traktor, ne morate na sav glas vikati da li ste ili niste protiv nekoga, nemate se cega stideti. Mozete na druge nacine da dodjete i podrzite kolege koji su stali u prve redove jer oni se bore i za vas.

Nazad
Vrh