Subvencije u poljoprivredi za 2025 godinu

Pa onda smanji arendu tim koji uzimaju sve subvencije. Ne moze biti ista cena ako ja sve dobijem ili ako on sve uzima, tako ja radim i sve koje znam.
@petarp
....ja da ti odgovorim na ovo... evo ja na primer ne mogu da smanjim i masa nas ne moze tj ne moze niko....to je u stvarnosti u mom slucaj da ako to uradim on mi nece produziti ugovor jer ce dati nekom drugom pod tim uslovima. Znaci kod mene u kraju se zemlja uzima u zakup u dogovoru sa zakupodavcima kojima dajes ono sto traze cak i vise inace neces raditi a za pare za zakup se kuka i nakuka na svu srecu i plati jer nekad upali to sto pojedinci izidju na ulice pa se neki od zahteva eto i ispunio pa eto imamo te glupe subvenvije ali ce se vrlo brzo naci nacin da se tome na kraj stane jer po meni ove subvencije dobro dodju samo za onu zemlju u vlasnistvu a za zemlju u zakupu je stvarno bezveze jer se sa tim subvenvijama samo podize cena zakupa a mi svi se naravno kooljemo,i neretko je u Subotickoj okolini davati 300 plus pola subvencija,naravno po jutru. Ali eto opet cemo kukati a nema smisla jer nekome je to puno a neko jedva ceka da nekome bude puno. Nije ministarstvo krivo nego nasa halapljivost za dokazivanjem da ja mogu platit pa makar bio zaduzen al samo da radim.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Pa u vecini mesta je takvo stanje, ali nekad moras podvuci crtu. Mene je tako skoro zvao covek i rekao da mu taj i taj daje 400 evra po jutru i jos povrh svega i cele subvencije! Naravno rekao sam sretno, a znam da ce mu taj mozda platiti prve godine, a posle ce biti problem, pa nek se onda natezu medjusobno kad su obojica praznih glava.

A sta mislis da ce ti sto su navikli da uzimaju celu subvenciju reci sad, e nema veze i oprostiti se od te sume? Pa oni ce samo za taj iznos koliko su sada dobijali od subvencija traziti vise od nas za arendu, jer znaju da drzava daje novac, pa ce ti i onda reci kao i sada, plati ili vise neces raditi, a ovih sto su spremni da im plate i nerealne cene ne manjka.

Jedno od delimicnih resenja za ovaj problem po meni je da drzava omoguci visegodisnje beskamatne kredite za ukrupnjavanje poseda, pa onda umesto da placam nekom arendu, placam isti iznos za ratu kredita i posle 25-30 godina zemlja je moja, a uz sve to dobijam i pune subvencije. Pa polako i skromno, jutro po jutro. Sad bi svi na 100+ jutara preko noci i besne masine, a polazna osnovna im je maksim.

Ne vidim ja tu nikakav problem, ako zakupodavac neće da da subvencije ili je podigao cenu zakupu da ti bude neisplativo, jednostavno se zahvališ na saradnji pa neka izda drugom. Šta mene briga što će taj drugi raditi na svoju štetu, njegov problem kad pristaje na to...

Problem,ako se to može reći da je problem to je stvar u glavi šta će reći drugi,selo, odustao sigurno propada pa se uzima bez obzira isplati li se ili ne bitno je da se radi puuuno i da se slučajno ne posumnja u selu da propadaš. Ovo je moje viđenje situacije izvinjavam se ako sam nekog uvredio.

Problem,ako se to može reći da je problem to je stvar u glavi šta će reći drugi,selo, odustao sigurno propada pa se uzima bez obzira isplati li se ili ne bitno je da se radi puuuno i da se slučajno ne posumnja u selu da propadaš. Ovo je moje viđenje situacije izvinjavam se ako sam nekog uvredio.
Nije samo to. Nego su dugovi preveliki kao i traktori i masine i rate, pa da se zaposli sve to makar i za zaradu od 50 evra po kj za godinu dana. Slusao sam i takve price. Reko ja za 50 e necu to da radim, zaradicu na drugu stranu te pare brze i lakse.

Generalno 90% tih parcela se radi dugo kada i subvencije su isle nama jos od kada su bile 4000, ali kada su podigli davanja svi hoce sebi ili ne radis zemlju tako je u celom ataru kod svih zakupodavaca...

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka
Radasin je sve lepo napisao.Svaka roba vredio onoliko koliko je kupac spreman da plati a ja bih dodao, ove godine su najvise zaradili zakupodavaoci. Preporuka kupuj zemlju i istu daj u rentu.

Potpuno se slazem sa tobom. Gledas svoja posla, a psi neka laju, bilo je i bice.

Radasin je sve lepo napisao.Svaka roba vredio onoliko koliko je kupac spreman da plati a ja bih dodao, ove godine su najvise zaradili zakupodavaoci. Preporuka kupuj zemlju i istu daj u rentu.
jesi li ti 100% siguran da nije bilo zarade na repici i psenici gde je rodilo preko 1.5t repice i preko 4t psenice po jutru?
uz direktne subvencije,povrat 50din nafte,povrat cene semena?

olako vi prelazite preko toga,uostalom pricali smo vec o tome da se vidi koliko je lose ako se pogleda tema--Cestitke za ponove

da je bila neka katastrofalna prosla godina realno i nije,posebno ko je imao manje jarih a vise ozimih kultura

Kako ono ide prica sa stanovima?
Gle sad:
Nakupilo se love od kriminala i lopovluka, gde ce, sta ce, ulaze se u izgradnju stanova. E sad, posto ti stanovi moraju da zarade nesto i da uvecaju ulozen novac - hajde da dignemo cenu kvadrata a kad vec dignemo cenu kvadrata, daj da dignemo nekako i cenu stanarine.

Bese tema o zakupu zemljista?

Nakupilo se love od kriminala i lopovluka, gde ce, sta ce, kupuje se zemljiste obradivo. E sad posto to zemljiste mora da zaradi nesto i da uveca ulozeni novac - hajde da dignemo cenu kvadrata a kad vec dignemo cenu kvadrata, daj da dignemo nekako i cenu arende.

Svi smo svedoci da vece povrsine se trguju za neke izmisljeno visoke cifre i da to vijaju da kupe ljudi koji nisu iz sfere poljoprivrede sa druge strane. Zakup se namerno pumpa da se bolje opere novac.

Samo pojedinci iz dosade neka pisu ideje kako bi trebalo pravdati subvencije, taman da daju ideje kartelu kako lakse da postigne cilj.

Motacemo kablove i liti plastiku svi odreda kada zavrnu jaja prodavci gvozdja sto ga pojedini kupuju a ne vide da im svake godine za istu novcanu vrednost valjaju manje.
I mercedes je za klasu zaposlenih u firmama vrhunac uspeha pa kada se stisnes na sve rupe i kupis ga, shvatis da ta mecka "najskuplja, najkvalitetnija" dodje sa plasticnim karterom i plasticnom haubom a ti glabao onu stvar da ga platis. Mercedes propadne i padne mu cena ili ga kupi brkati garavi ali godine glabanja se nikada vise ne vrate.

jesi li ti 100% siguran da nije bilo zarade na repici i psenici gde je rodilo preko 1.5t repice i preko 4t psenice po jutru?
uz direktne subvencije,povrat 50din nafte,povrat cene semena?

olako vi prelazite preko toga,uostalom pricali smo vec o tome da se vidi koliko je lose ako se pogleda tema--Cestitke za ponove

da je bila neka katastrofalna prosla godina realno i nije,posebno ko je imao manje jarih a vise ozimih kultura
Štp se tiče čestitki za ponove,... sutra ću da potpišem i da "kupim brdo od mašina"!
E a onda neka mi je bog u pomoći, neće mi biti dosta ni da rodi vagon pšenice po kj sa sve cenom od 50 dinara.
Tako da mani se te priče....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Štp se tiče čestitki za ponove,... sutra ću da potpišem i da "kupim brdo od mašina"!
E a onda neka mi je bog u pomoći, neće mi biti dosta ni da rodi vagon pšenice po kj sa sve cenom od 50 dinara.
Tako da mani se te priče....

Ako ti rod,cena i sibvencije koje sam naveo(a ima ih veruj mi) ne pokriva kupovinu masina...nece ti pomoci ni bog,ni komsija,ni sveti petar zato sto si kreten na kvadrat jer si uleteo u nesto sto tvoja finansijska moc nemoze da pokrije

Ovo kreten se ne odnosi licno na tebe,vec uopsteno na lice koje bi to uradilo

Ako ti rod,cena i sibvencije koje sam naveo(a ima ih veruj mi) ne pokriva kupovinu masina...nece ti pomoci ni bog,ni komsija,ni sveti petar zato sto si kreten na kvadrat jer si uleteo u nesto sto tvoja finansijska moc nemoze da pokrije

Ovo kreten se ne odnosi licno na tebe,vec uopsteno na lice koje bi to uradilo
Pa takvih je 90% novoponovenih.

Moj post se odnosio na proslu godinu

Ako se neko zakopao jos vise sa kupovinom nove mehanizacije a da je bio minus i prosle godine,onda je ono sto sam i napisao
Tako da me takvi likovi ne iznenadjuju a veruj mi nema ih toliko koliko si napisao,mnogo manje

Medjutim imas i ovih koji se kriju iza kuknjave a ustvari prosla godina im bila sasvim dobra

Ko je dobio pomoc 2023 ?,imali smo stete na suncokretu i to ne malo ,nismo ni dinara dobili.Ne kazem,neko je dobio tu nema price,ali vecina nije.

Ko je znao da ce godina biti ovako katastrofalna?? Bar kod nekih.
lepo i sam kazes,bar kod nekih
o tome se i odnosi moj post a to je prosla godina gde uopste nije katastrofalna kod nekih,cak sto vise

a mozemo to i ovako razmotriti---onda ajmo sad svi u kredite po bar 100k evra i sledecu da kukamo kako je susa

pogledaj malo druge teme koliko ljudi ne razmisljaju sta pisu,ne trebaju im pare,nece da prodaju to "malo" kukuruza sto im rodilo jer ce cena biti jos veca kako oni kazu

losa godina a pare od kulture ne trebaju :unsure:

elem ovo su sve samo nagadjanja sta ce biti sledece godine u vezi subvencija
menjace se nesto to je sigurno a kako videcemo
direktne ce smanjiti,seme ce ostati,verujem da ce ubaciti vestacko djubrivo koje ce obuhvatiti smanjenje direktnih(hemiju ne verujem bar ne za sledecu)

Nazad
Vrh