Paracinac88
Član
pa nista nam nepreostaje nego da cekamo
Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Послато са SM-A536B помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakvi su dalje planovi udruženja stig? Mislim da si pisao dal ovde ili u inicijativi da čekate samo da se završe praznici i vidite šta se dalje dešava sa isplatom subvencija pošto je bilo obećano da će sve biti završeno do nove godine. A evo sad i zvanično imaš dokument da para nema...Jebiga mi smo složni, lako se organizujemo, a gde je sloga tu su rezultati. Nema krivo
Juče je predat zahtev za sastanak sa ministarkom. Vidim pojedini stari predstavnici poljoprivrednika traže pomoć. Mi sada ne tražimo nikakvu pomoć, već tražimo ono što nam pripada, to su subvencije od 200e do 100hektara, gorivo bez akcize i sve obradive površine da nam budu ubačene u biljnu strukturu putem e agrara. Sve ostalo, namešteni konkursi, žene u poljoprivredi, jednokratna pomoć za ovo za ono je jedno veliko zamlaćivanje. E sad je jedini problem kako doći do toga. Sastanak je jedan od načina, problem je što ideš na sastanak sa ministarkom i par državnih sekretara i šefom kabineta i ubeđuješ ih kako bi trebalo da bude a oni uopšte ne odlučuju o tome i treba da te saslušaju i nekog drugog ubede u to, taj neko je ministar finansija i premijerka. Videćemo, neka se održi taj sastanakKakvi su dalje planovi udruženja stig? Mislim da si pisao dal ovde ili u inicijativi da čekate samo da se završe praznici i vidite šta se dalje dešava sa isplatom subvencija pošto je bilo obećano da će sve biti završeno do nove godine. A evo sad i zvanično imaš dokument da para nema...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Za mehanizaciju ima da odugovlace verovatno jer ove godine nece biti konkursa pa ce da razvuku isplate od prosle godine da se ljudima zamazu oci. Klasicna politika ove vlasti..Jel dobio neko nesto od ovih zaostalih subvencija koje rekose da ce da isplate do kraja marta pa zatim do 15 marta ? Ja sam dobio za junad, ali mehanizacija nista.
Ja sam gledao onaj budzet za 2023 i plan za podsticaje i ne videh nista za mehanizaciju. Video sam da ce biti za "konkurentnu poljoprivredu" a to je onaj 3. krug sa svetskom bankom sto jos nisu sproveli iz prosle godine i to kad bude ti ce jako malo ljudi moci da prodje plus tamo se prvo konkurise pa se tek onda ide u investiciju ako se prodje.. Kako je krenulo da kuva poslednjih par meseci, bice opet protesta ove godineMom prijatelju skolski drug radi u Delti, kaze mu da se prica da ce biti konkurs verovatno na jesen. On se raspitivao zbog sebe jer je kupio sejalicu jesenas. Ali su velike sanse da ce dodatno smanjiti iznos za maksimalni povracaj. Sve je to naravno na nivou rekla kazala. Mislim ni da u ministarstvu nemaju jos uvek jasan plan kad ce i sta da bude.
Ali meni bi svakako znacilo da uplate stari zahtev da bih mogao sigurniji da udjem u neku sledecu investiciju u masine
Prijave za subvencije kreću 3. aprila – i to prva subvencija za prvi kvartal za mleko, subvencija koja je povećana sa 10 na 15 dinara po litri, zatim se od 10. i 15. aprila raspisuju subvencije iz direktnih plaćanja za tov i genetiku, a pčelare subvencije očekuju od 1. maja.Priča se da se mora obnoviti gazdinstvo preko E agrara do 31 marta.Znači nema automatski kao što je bilo eči.Šta je istina.