Subvencije u poljoprivredi za 2018 godinu

Naravno da je nekada bilo bolje, 14.000 din/ha je veće od 4000 din/ha koliko je danas. Na žalost to je trajalo samo do pojave čuvenog Du.Petrovića koji je prvi krenuo u oduzimanje subvencija što je izazvalo blokade i proteste. Da je Du.Petrović ostao na vlasti subvencije bi nam bile oduzete isto kao i sada. Može se reći da su naslednici samo sproveli u delo ideje Du.Petrovića. Ne bih idealizovao ni jednu stranku naš problem je odsustvo sistema i postupanje od slučaja do slučaja prema željama i potrebama pojedinaca.
 
Kaze meni moj drug ,-subvencije su smanjene jer su demokrate pokrale sve,pa sada nema para da se isplacuju kao nekada po ha 14000-,a za vreme zutih je prvi cekao u redu za iste,svom snagom podrzavao blokade puteva i na istim ucestvovao,tako da ,krivo je razmisljanje ,svest,mentalitet,sada je dobro i 4000 po jer ih daje SNS,kakvi smo,takve nam i subvencije isplacuju.
 
Jel taj Sljivovacki nas bivsi clan sa nickom Dragan??? Onaj koji se toliko trudio da nas sve ubedi kako je novi zakon o poljoprivrednom zemljistu dobar?? Da nije slucajno dobio i debeli pomocnik ministra takodje bivsi clan foruma koji je poslusao neke predloge svojih kolega forumasa pa predlozio da i navigacije budu subvencionisane i gle ta budalastina prodje. Sad se sa pravom pitam da li je taj isti uticao to jest pomogao da neki nam poznati likovi dobiju kojekakve subvencije, neko i po dva puta??
Ali ni ti nisi u pravu,ti si čankov i drogerašov glasač,a njihova politika se razlikuje od majmunove u tome što bi rozi i svi koji nisu gražani Srbije i nisu siromašni ili ti nisu pošteni bili u još boljoj poziciji nego sad.
A za dva posta koji su iznad ovog cocijevog bi dodao da jesu bili lopovi,jesu davali ali se neko navatao miliona evra a vi dobili budžu marjanovu u odnosu na njih,bilo bolje moj krivak malo bar meni, vama jes čim ih branite toliko,šta smo uradili ove da ratosiljamo ,ništa,nema subvencija treba carinu uvesti na uvoz,ne može neda evropa ta vaša divna što vas voli,jer tamo i govna mirišu i sve je njiovo lepo,kao na primer toma havk sa uranijumom,to leči koliko je guuuud.
Lopovima svim odseći obe ruke i jednu nogu da ne mogu bežati jer je to naučilo da krade i krašće i dalje.
Gledao sam ovog kvazi ministra kod Uroša,rekao je da govno smrdi, i rekao čova da je cena jaganjaca kod nas veća nego tamo gde treba da se izvozi (ne znam tačno gde),pa samo ti majkane skini subvencije nećemo ni dršati ovce,alo indijanac bez 300 din kg i bez 35 kg žive vage i bez subvencija neka ti ćaća drži ovce.
 
Da nije bilo demokrata,dobre poljoprivredne politike i subvencije od 12000 din danas ne bi smo imale ove novopecene gazdurine i lokalne tajkune. Hvala im. :cao:
Uzak pogled,vi ste odbijsali 14000 po ha,ostavili ste drzavi ,niste hteli te pare,ili ipak ne,nije demagogija sve sto sja,cinjenice su brojke ,14000 i 4000 nije isto,niti je kurs evra isti,a doba komunizma je za nama,nisu svi isti sa posedima,niko nije rekao da zuti nisu krali,naprotiv,kao sto i ovi to rade,tj, vise su zaduzili zemlju za 6 godina vladavine,a pare od subvencije su preusmerili na izmisljena radna mesta ,sendvice,putujuci cirkus sa autobusima,samo covek uskih pogleda i plitkog uma moze da kaze da onda nije bilo bolje vreme za obicnog poljoprivrednika,ali,opet kazem,dovoljno je da supermen kaze -oni pre nas su krali,a mi jadni borimo se,ali tesko je- da ovce poveriju,i izmedju ostalog slegnu ramenima na bednih 4000 po ha,kakav narod takve subvencije,sve po zasluzi.:ppozdrav:
 
Nista ti profesore ne znas:osmeh:. Istorija pocinje od 90 -te na ovamo a ono ko je unistio skroz drzavu od 87 do 2000 - te i o ovima sad koji su isti oni samo sto sad nose bolja odela ne treba pricati i kritikovati. Zuti su krivi iako smo mi poljoprivrednici mnogo, mnogo bolje prosli tada. Ne treba ni za koga navijati, samo stavljati prst u celo i sagledati cinjenice.
Kome nije jasno ovo stvarno ima ili sukob interesa ili je kratkovid!
Da sad ovi podignu subvencije na onom nivou gde su tada bile i da obori kurs evra za jos nekoliko din, od svakog
poljoprivrednika imali bi glas i vladali bi do besvesti. Ovako postavlja se pitanje koliko ce jos, uz laz i prevaru dugo nece moci.
 
Nove gazde su "nikle" uz pomoć subvencija od 14 000din i državne zemlje koju su radili po bagatelnoj ceni, a neki je čak nisu ni plaćali! Tu su po meni "žuti" najveću grešku napravili. I tada je počelo i najveće raslojavanje.

Vlada će ovi dok "nekima" tamo odgovaraju, i ispunjavaju njihove uslove. Čim ne budu igrali kako "oni" pevaju, doći će neko drugi, to treba da vam bude jasno. Jer mi nemamo prave ljude na političkoj sceni, koji bi radili u korist naroda, tako da o nekim promenama na izborima je čisto zaludjivanje.
“Kada bi izbori mogli nešto promeniti oni bi bili zabranjeni”.
 
Pa mene ne interesuju žuti ili plavi,mene ne interesuje te gazdurine,mene ne interesuje ko je šta i kad....samo vidim da ja od države nikad manje nisam dobijao a da se o tome više pisalo ili pričalo.Takodje primećujem da većina gleda druge a ne razmišlja o sebi.
Svako iole normalan zna onu:Ceca je Ceca al dvaput je dvaput'.
 
Budimo realni,zuti su pokazali da ima leba bez motike. Ne moze to svaka vlast da uradi. I opet kazem hvala im. :cao:
 
Zašto pod kljuc?
Čim se suprotstavi par mišljenja odma se tema zakljucava.Niko nikog ne vređa već iznosi svoje gledište prošlih i sadašnjih problema.Politika je upletena svuda tako i ovde.
 
Svaki put se o istom raspravlja, kolike su pre bile subvencije, kolike su sada. I svako tera svoje. Po meni je najbolje oprostiti se od tih subvencija i oslanjati se na sopstvenu zaradu. Ako dodju, dobro dosle, ako ne, nikom ništa.
I večita kuknjava, a najglasniji su oni koji imaju. Ali svrhu ovoga ne vidim, jer ništa se ne postiže, niti menja!

I nemam ja ništa protiv tvog misljenja, svako iznosi svoje. Niti sam politički obojen/opredeljen. Ni mene nešto ne interesuju gazdurine jer imam svoje, ali spominjem ih jer mi je krivo zbog velike nejednakosti, i otuda zavisti i nesloge među ljudima!
 
Kuka se jer je svima bilo lepo, zivelo se lepo samo od ratarstva. Sad kad su smanjene subvencije svima je tesko jer mora vise da se radi i svastari, a malo sad ko hoce da cisti stale i radi sa ovcama i svinjama. Ja bih vise voleo da stimulisu cenu nasih proizvoda(psenica, kukuruz) ili da imamo neku garantovanu cenu proizvoda. Bilo bi dobro kada bi znali po kojoj se ceni izvozi kukuruz, suncokret.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
 
@Druskan
Gresis mnogo kad pricas da treba ukinuti skroz subvencije. Nesto skripi kad to izgovaras, ili si mlad ili totalno neiskusan ili apsolutno nisi u toku sa desavanjima poput subvencija u okolnim drzavama ili Evropi ili od neke ljubomore i zavisti malo se nalupetas. Zar ti ne vidis da sa ovim cenama koje su manje nego u okolini jedva krpimo kraj sa krajem dok komsije i ostali imaju mnogo vece subvencije od nas i mogu se igrati sa cenama jer imaju pokriveno iz starta svo ulaganje.
@Rasa91
Ja sam imao i krave i po 6 krmaca ( sada jednu) i sutra bi krenuo i sa svinjama opet ali ne pada mi napamet da tovim i otkupljivacima raste glava a ja da budem na nuli. Isuvise je u svinjarstvu mala razlika u ceni izmedju toga da puknes i one bedne zarade.
Ali cudi me tako velika razlika u vidjenju stvari poljoprivrednika. Neka svako samo gleda sebe i iskreno kaze kad je veca zarada bila sad ili pre. Mani te se toga sta su drugi uradili ili stekli, nego budite iskreni i napravite razliku izmedju ono vreme i ovo.
 
Imali smo i mi krave pa prodali, pa se prebacili na bikove i ovce. Bilo je vise zarade, ali sta sad da radimo? Cutis i rintas i snalazis se kako umes. Postali smo alavi pa nam sad sve malo.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
 
@Peet Nisam nigde napisao da treba ukinuti, već ih ne računati kao zaradu, po tom pitanju oprostiti se. Pošto su smešne, tako da dobio ih ili ne, ne igra ti neku ulogu. Dobro sam ja upoznat sa subvencijama u okolini, ali daleko smo mi od njih, to treba da shvatimo. A to da od subvencija finansiras proizvodnju, a prinos da ti ostaje čist, nije realno, koliko god ti bio ubeđen u to. Po meni je bolje da daju zagarantovanu cenu kao što Rasa91 napisa.
Ne znam odakle si ti zaključio da iz mene proizilazi zavist i ljubomora?


Što kaže Raša91, postali smo alavi.
 
Mislim da subvencije ovakve kakave jesu treba ukinuti,one trenutno koriste samo vlasnicima dosta zemlje,od tih 2000+2000 lako mogu da uplate sebi penziono i socijalno,cak nekima ostane i za letovanja.Tako da je sve njima naklonjeno i namesteno.

E sad budite realni pa recite jel tako ili ne?
 
Citam ove postove i sve vise shvatam onu izreku: ne daj Boze da se Srbi sloze. Eh kad bi se to ostvarilo gde bi nam bio kraj. Pa vi ne bi mogli da se dogovorite ni u zadruzi a kamoli u nekoj partiji pa da izadjete na izbore i dobijete dosta glasova pa onda se izborite i za vece subvencije i za povracaje i za dobru cenu nasih proizvoda i stopirate uvoz i jos mnogo mnogo toga. Ipak vam je lakse da se prepucavate i da svako od vas vodi svoji politiku i da misli da je on pametniji od drugog i da zna bolje od svih. E pa zato nam i jeste ovako. Ali ce valjda i nama jednom doci iz du... u glavu pa ce nam tad biti bolje. Ljudi Badnje je vece i svi da ga proslavite u miru i veselju a sutra svi lepo da se provedete uz svoje najmilije. Veliki pozdrav svima.
 
Od mojih subvencija mogu sebi da uplatim 10-20% socijalnog i penzionog,a naravno knjizicu nemam overenu kao i moja zena.Ovde svi imaju povrsine do 5 hektara.
 
Nazad
Vrh