Subvencije u poljoprivredi za 2018 godinu

milan 87

Član
Učlanjen(a)
19 Apr 2010
Poruka
1.664
Lokacija
aleksinac
dzabe smo mi alavi i ocemo mlogo .u rupu metar s polametar nemze nista da stane, sve ostaje tu.

evo jedan moj komsa vikao moje moje sad eno ga na breg u babaruznjak.nista nije poneo sve ostalo tu.
nego covek je takav malo mu sve dok ziv e kad ga pritisne zemlja tad mu dosta sve. i tako srecno nama badnje vece ,jebes subvencije bice bolje.:ppozdrav:
 

markokurjega

Član
Učlanjen(a)
28 Apr 2010
Poruka
3.048
Lokacija
Čonoplja
Koliko sam uspeo da razumem ministra,pošto su oni uvek tajnoviti nikad ne govore otvoreno.
Dogodine najviše davanja ide za prerađivačku industriju ,i IPARD, izgleda da ovo sada nije najgore što smo doživeli.
 
R

rad78

Guest
Naučiš neki programski jezik i radiš lepo uz kaficu u toploj sobi, a lova samo kaplje...:haha: trenutno jedina perspektiva koja ima budućnost ,od ratarenja ,krava ,ovaca i svinja možeš samo se dobro naraditi i ništa zaraditi...:svinja:
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.617
Lokacija
Male Pijace
Naravno da je nekada bilo bolje, 14.000 din/ha je veće od 4000 din/ha koliko je danas. Na žalost to je trajalo samo do pojave čuvenog Du.Petrovića koji je prvi krenuo u oduzimanje subvencija što je izazvalo blokade i proteste. Da je Du.Petrović ostao na vlasti subvencije bi nam bile oduzete isto kao i sada. Može se reći da su naslednici samo sproveli u delo ideje Du.Petrovića. Ne bih idealizovao ni jednu stranku naš problem je odsustvo sistema i postupanje od slučaja do slučaja prema željama i potrebama pojedinaca.

Saglasan sa svim što si pomenuo, sem...

Nije ideja ministra Petrovića. To je bio zadatak ministra Petrovića ! Idejni projekt je uradio i naređenja izdavao neki levak iz neke briselske kancelarije.

A kako ga on nije izvršio došao je sledeći ministar, pa sledeći...

- - - - - - - - - -

[h=1]Nikad više para za poljoprivredu ! ! ![/h]
– Prošle godine smo takođe imali rast budžeta, tako da svi u Vladi Srbije nastoje da obezbede što više novca za poljoprivrednike. Osim mera koje smo sprovodili lane, ove ćemo imati nastavak izgradnje sistema za navodnjavanje, koji će biti posebno finansiran nezavisno od budžetskih sredstava iz takozvanog Abu Dabi fonda, s novih pedesetak projekata.
Krećemo u automatizovane sisteme za protivgradnu zaštitu.
Na raspolaganju ćemo imati i IPARD, tako da mogu reći da ćemo ove godine imati mnogo više para za poljoprivrednike nego što smo ikada imali – kaže Nedimović.

Najveća pažnja Ministarstva, naglašava on, ove godine biće usmerena na one mere koje se tiču povećanja konkurentnosti, kvaliteta, mehanizacije, opreme, podizanje novih zasada i razvoja stočarstva, koje je neophodno.

– Premije poljoprivrednicima ove godine ostaju iste kao i prošle, ali uvodimo nove mere koje se odnose na goveda namenjena za klanje jer nam je ideja da tu povećamo kapacitete.

Što se tiče mleka, premija ostaje sedam dinara po litru, po hektaru ćemo plaćati kao i 2017. godine, ali možda ćemo uvesti neke nove tehnike plaćanja, što će u ciframa doneti poljoprivrednicima isto novca – objašnjava Nedimović.


Krajem godine Ministarstvo poljoprivrede usvojilo je novi Pravilnik koji omogućava malim i tradicionalnim proizvođačima mesa i mleka u Srbiji da od početka ove godine potpuno bezbedno i legalno izađu na tržište, bilo da se radi o prodaji robe s kućnog praga, lokalnim pijacama i marketima ili teritoriji cele države.

– Reč je o robi životinjskog porekla. Poljoprivrednim gazdinstvima se, zapravo, omogućava da potpuno bezbedno i u skladu sa sertifikatima države na kućnom pragu prodaju svoje proizvode. To je na neki način zaštita najmanjih poljoprivrednih proizvođača koji do sada nisu mogli legalno da svoje proizvode životinjskog porekla prodaju na tržištu.

Sada neće imati nikakve dodatne troškove, država će subvencionisani nabavku nove opreme, adaptaciju postojećih objekata da bi meso i, pre svega, sir mogli izaći na tržište. To je veoma važno i za prodaju na kućnom pragu, ali i za seoski turizam, za lokalne pijace, markete, ali i za celu državu, što do sada nismo imali– kaže Nedimović.

– Znaju naši poljoprivednici dobro šta treba da rade i da moraju biti posvećeni poljoprivredi. Međutim, moraju voditi računa i o tržištu jer je ono to koje opredeljuje kojoj aktivnosti u poljoprivredni je najisplativije okrenuti se. Dakle, ne ono što misle da treba da rade, već ono što je potrebno tržištu.


Farmeri u Vojvodini „ljuti” su zbog niske cene žive vage svinja poslednjih meseci prošle godine jer smatraju da im je dozvoljeni uvoz iz inostranstva zapravo pokvario posao, odnosno umanjio cenu. Ministar Nedimović ističe da to nije tačno, dodajući da računica pokazuje sasvim drugačije.

– Žao mi je što u udruženjima stočara to misle. Ove godine cena svinjskog mesa išla je i do 200 dinara kilogram žive vage. Najčešće je bila 180, a proizvođačka cena je oko 130 dinara, razlika je 50 dinara a država još subvencioniše 1.000 dinara po svinji. Očigledno da ti stočari nisu bili na tržištu ili ne znaju dobro da računaju – kaže Nedimović.

https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poljoprivreda/nedimovic-agraru-vise-para-i-iz-nase-kase-i-iz-evropske-06-01-2018

http://www.agrosmart.net/agro-politika/nikad-vise-para-poljoprivredu.html

 

Peet

Član
Učlanjen(a)
11 Apr 2010
Poruka
8.348
Lokacija
Lokve - Simiai - Juzni Banat
U redu. Sve zivo trpi papir i njihova ideologija koja u praksi je dokazana kao neostvarljiva.
Ja se pitam gde su ratari u njegovoj prici, jer svi znamo a svesni su i oni da bez ratarstva i izvoza te robe pukli bi kao drzava za kratko vreme. Ali njih ostavljamo na strani jer su oni ovce za sisanje odakle je najlakse krasti na svim poljima radi drugih njihovih interesa.
Kao prvo, sto se tice navodnjavanja, opet u pitanju su zadruge i njihovi piuni. Obicni ratari, konkretno ja a i vecina radimo parcele na 100 mesta a i vise i fakticki i fizicki i finansijski je nemoguce stici i navodnjavati. Dakle namenjeno za krupne posede a mi nismo u toj prici.
Isto tako i sa sistemima za protivgradnu zastitu, a za usrani Ipard mi obicni smo u nikakvoj sansi.
Tako da sit sam njihovih lajanja u medijima a prakticno u stvarnosti guse one od kojih pune budjete.
 

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
5.326
Lokacija
kikinda
Sta reci za recenicu... Uvode se nove tehnike placanja sto ce u ciframa poljoprivrednicima doneti isto novca.
 
Učlanjen(a)
14 Nov 2017
Poruka
2.200
Lokacija
Novi Becej
E kad se tako spominje navodnjavanje a kako da navodnjavamo kada su nam kanali leti prazni a kad se to pitanje postavi u opstini onda nisu nadlezni ili tako neki odgovor. Nema navodnjavanja bez vode to sto ima pored reka je malo i cak sam video sat na usisnoj cevi iz tise tako se nestimulise navodnjavanje.Veliki je posao crpiti vodu iz reka pa puniti kanale a kad ima viska vode onda prazniti ali dok to ne budu radili nek zalivaju saksije oni iz ministarsva
 
Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.617
Lokacija
Male Pijace
E baš lepo što ste vas dvojica tu...

Slušaj banditi nevaljali :osmeh:

Znate da sam komunista do srži i opet me tamo prozivate za botovanje i slične budalaštine.

To što je Peet separatista, a Coci autonomaš ne utiče na moje simpatije za obojicu.

Već sam napisao da "vožd" kad priča prostoj svetini, priča golu laž, ono što svetina voli da čuje. Njegovi potčinjeni pričaju zainteresovanima, upućenima i ne libe se da pljusnu istinu i nameru u lice.

moraju voditi računa i o tržištu jer je ono to koje opredeljuje kojoj aktivnosti u poljoprivredni je najisplativije okrenuti se. Dakle, ne ono što misle da treba da rade, već ono što je potrebno tržištu.

Ovaj potčinjeni, a resorni ministar, je lepo rekao: tržište ! I oni će ljosnuti ali će na tome istrajati. Golo i ničim regulisano tržište. Vetrometina bratac podložna munjama i gromovima.

Svima je jasno da se to navodnjavanje i protivgradna radi za arapina i švabu. Ako se neko naš usput okoristi, okoristio se, a ako ne, nikom ništa.

Vama, a i meni, je godinama pričano ukrupnjavanje poseda, ukrupnjavanje poseda. I to je značilo ukrupni posed da možeš biti "robni proizvođač", a ne seljak ili poljoprivrednik kako vi volite da kažete, jer na tržištu igraju isključivo robni proizvođači i robni potrošači.

Ako hoćeš da budeš ratar moraš imati bar, bar, minimum onih famoznih 100 ha zemlje u vlasništvu !

Ako ih nemaš, traži drugi zanat !

Nije moje da ja bilo koga učim njegovom životu, ali se osećam obaveznim i prema vama dvojici i prema vašim roditeljima i prema svim ostalim seljacima, da novac koji su kao poreski obveznici uložili u moje školovanje bar na neki način refundiram.

A jedini način na koji ja to mogu učiniti je da PREVEDEM na razumljiv jezik ono što vlast i oligarhija zavija u oblande i izbegava da vam saopšti jasno. To znam, za to sam školovan i ne očekujem nikakvu zahvalnost ili kakvu drugu naknadu.

Zato i pišem, otvoreno i direktno i drsko i kako god hoćete... ali napisao sam, ispunio sam svoju dužnost prema domovini, jer domovinu prvo čine ljudi, pa tek onda teritorija, a vi primili k znanju ili ne spoznali, to je na vama.

E etoo takooo, bando nevaljala, samo me nervirate, sram vas bilo...:ppozdrav:
 

Peet

Član
Učlanjen(a)
11 Apr 2010
Poruka
8.348
Lokacija
Lokve - Simiai - Juzni Banat
Ti vozd i diktator mozes biti u tvom dvoristu ako ti neko u medjuvremenu ne polomi ledja!:osmeh:
Niti imas dozvolu ni od koga da nekoga nazivas separatistom i autonomasom ako se ne slaze sa nekim tvojim tupim teorijama protiv svih ratara.
Ti si nasao davati savete nama i roditeljima jer navodno imas obavezu! Smesno a ujedno i zalosno.
Ako si tako mudar, skolovan i pametan i nadgledas ljude s neke visine, ti si trebao predavati na filozofskom fakultetu ili savetovati nekog glavara u vladi a ne biti u stali satima dnevno sa kravama. Na tvom radnom mestu mozes se predstavljati u tom svetlu i s te visine porazgovarati sa "koleginicama", mozda one slusaju a ti zadovoljan sto ti niko ne replicira!:ppozdrav:
 

coci064

Član
Učlanjen(a)
13 Nov 2013
Poruka
5.326
Lokacija
kikinda
E baš lepo što ste vas dvojica tu...

Slušaj banditi nevaljali :osmeh:

Znate da sam komunista do srži i opet me tamo prozivate za botovanje i slične budalaštine.

To što je Peet separatista, a Coci autonomaš ne utiče na moje simpatije za obojicu.

Već sam napisao da "vožd" kad priča prostoj svetini, priča golu laž, ono što svetina voli da čuje. Njegovi potčinjeni pričaju zainteresovanima, upućenima i ne libe se da pljusnu istinu i nameru u lice.

moraju voditi računa i o tržištu jer je ono to koje opredeljuje kojoj aktivnosti u poljoprivredni je najisplativije okrenuti se. Dakle, ne ono što misle da treba da rade, već ono što je potrebno tržištu.

Ovaj potčinjeni, a resorni ministar, je lepo rekao: tržište ! I oni će ljosnuti ali će na tome istrajati. Golo i ničim regulisano tržište. Vetrometina bratac podložna munjama i gromovima.

Svima je jasno da se to navodnjavanje i protivgradna radi za arapina i švabu. Ako se neko naš usput okoristi, okoristio se, a ako ne, nikom ništa.

Vama, a i meni, je godinama pričano ukrupnjavanje poseda, ukrupnjavanje poseda. I to je značilo ukrupni posed da možeš biti "robni proizvođač", a ne seljak ili poljoprivrednik kako vi volite da kažete, jer na tržištu igraju isključivo robni proizvođači i robni potrošači.

Ako hoćeš da budeš ratar moraš imati bar, bar, minimum onih famoznih 100 ha zemlje u vlasništvu !

Ako ih nemaš, traži drugi zanat !

Nije moje da ja bilo koga učim njegovom životu, ali se osećam obaveznim i prema vama dvojici i prema vašim roditeljima i prema svim ostalim seljacima, da novac koji su kao poreski obveznici uložili u moje školovanje bar na neki način refundiram.

A jedini način na koji ja to mogu učiniti je da PREVEDEM na razumljiv jezik ono što vlast i oligarhija zavija u oblande i izbegava da vam saopšti jasno. To znam, za to sam školovan i ne očekujem nikakvu zahvalnost ili kakvu drugu naknadu.

Zato i pišem, otvoreno i direktno i drsko i kako god hoćete... ali napisao sam, ispunio sam svoju dužnost prema domovini, jer domovinu prvo čine ljudi, pa tek onda teritorija, a vi primili k znanju ili ne spoznali, to je na vama.

E etoo takooo, bando nevaljala, samo me nervirate, sram vas bilo...:ppozdrav:
Diploma nije uvek dokaz o skolskom obrazovanju, ali vaspitanje je nesto sto se stice od ranog detinjstva i za neke je nedostizno do kraja zivota.
 
Učlanjen(a)
28 Okt 2017
Poruka
111
Lokacija
Lajkovac
Komunjaro raspala

- - - - - - - - - -

E baš lepo što ste vas dvojica tu...

Slušaj banditi nevaljali :osmeh:

Znate da sam komunista do srži i opet me tamo prozivate za botovanje i slične budalaštine.

To što je Peet separatista, a Coci autonomaš ne utiče na moje simpatije za obojicu.

Već sam napisao da "vožd" kad priča prostoj svetini, priča golu laž, ono što svetina voli da čuje. Njegovi potčinjeni pričaju zainteresovanima, upućenima i ne libe se da pljusnu istinu i nameru u lice.

moraju voditi računa i o tržištu jer je ono to koje opredeljuje kojoj aktivnosti u poljoprivredni je najisplativije okrenuti se. Dakle, ne ono što misle da treba da rade, već ono što je potrebno tržištu.

Ovaj potčinjeni, a resorni ministar, je lepo rekao: tržište ! I oni će ljosnuti ali će na tome istrajati. Golo i ničim regulisano tržište. Vetrometina bratac podložna munjama i gromovima.

Svima je jasno da se to navodnjavanje i protivgradna radi za arapina i švabu. Ako se neko naš usput okoristi, okoristio se, a ako ne, nikom ništa.

Vama, a i meni, je godinama pričano ukrupnjavanje poseda, ukrupnjavanje poseda. I to je značilo ukrupni posed da možeš biti "robni proizvođač", a ne seljak ili poljoprivrednik kako vi volite da kažete, jer na tržištu igraju isključivo robni proizvođači i robni potrošači.

Ako hoćeš da budeš ratar moraš imati bar, bar, minimum onih famoznih 100 ha zemlje u vlasništvu !

Ako ih nemaš, traži drugi zanat !

Nije moje da ja bilo koga učim njegovom životu, ali se osećam obaveznim i prema vama dvojici i prema vašim roditeljima i prema svim ostalim seljacima, da novac koji su kao poreski obveznici uložili u moje školovanje bar na neki način refundiram.

A jedini način na koji ja to mogu učiniti je da PREVEDEM na razumljiv jezik ono što vlast i oligarhija zavija u oblande i izbegava da vam saopšti jasno. To znam, za to sam školovan i ne očekujem nikakvu zahvalnost ili kakvu drugu naknadu.

Zato i pišem, otvoreno i direktno i drsko i kako god hoćete... ali napisao sam, ispunio sam svoju dužnost prema domovini, jer domovinu prvo čine ljudi, pa tek onda teritorija, a vi primili k znanju ili ne spoznali, to je na vama.

E etoo takooo, bando nevaljala, samo me nervirate, sram vas bilo...:ppozdrav:
Komunjaro jedna raspala sta minimum 100 hektara te cifre imaju samo tajkuni a i kako da ih imam kad su mi pradedi TI TITOVCI SA PETOKRAKOM uzeli 45h.Coveka zvali Car koliko je bio postovan a sad moj otac obradjuje 5h bas zbog tih istih komunjara...
 
Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.617
Lokacija
Male Pijace
Dobro si čuo, biće tačno tako.

Ako ne ove, sledeće godine garant.

Jel si možda video kako ljude teraju na legalizaciju objekata ? Prošle godine je prošlo dostaviš samo izvod iz katastra da je parcela tvoja, a ove zovu i rešavaj kako znaš i umeš, a velike pare u pitanju... Video nisam, ali ne sumnjam da već ima zadovoljnih činovnika i aktivista spremnih da pomognu čoveku, komšiji, uglednom domaćinu...

Kakva sinhronizacija mozaika batice, a ? Orban je mačji kašalj...
 
Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.617
Lokacija
Male Pijace
Budžetski fond za unapređenje poljoprivrede u Novom Sadu ove godine "težak" je oko 500.000 evra. Najznačajnija stavka, kako je najavio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, biće pomoć poljoprivrednicima koji se bave organskom proizvodnjom.
- Planiramo da, u saradnji sa Svetskom bankom, obezbedimo novac za osiguranje poljoprivrednih površina - najavio je Vučević. - Na taj način, želimo da pomognemo poljoprivrednicima iz našeg grada da obezbede svoje prinose.


Jovan Miladinović, načelnik Odeljenja za privredu u Gradskoj upravi u Loznici, kaže da je ovaj grad lane u unapređenje agrara uložio oko 14 miliona dinara, a u ovoj je, za te namene, predviđeno 26 miliona dinara. Pogodnosti je lane iskoristilo 381 registrovano poljoprivredno gazdinstvo. Domaćini koji kupe novu poljoprivrednu mehanizaciju, nabave nova grla stoke, sadnice, opremu protiv grada.. prilažu račun i iz gradske kase dobiju polovinu novca.Poljoprivrednici u Čačku od svog grada mogu da dobiju novac za nabavku kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa, simentalskog govečeta, ovaca, koza. Takođe, za nabavku opreme za mužu i za spravljanje hrane, kupovinu traktora i ostale opreme i mehanizacije za voćarske i povrtarske radove.
- Visina pomoći je 50 odsto od vrednosti investicije, osim za kupovinu obradivog poljoprivrednog zemljišta, gde se iz budžeta daje 30 procenata od vrednosti investicija. Grad Čačak je u ovoj godini u budžetu opredelio oko 66,5 miliona dinara za podsticajna sredstva u poljoprivredi.Iz gradskog budžeta u Valjevu prošle godine izdvojeno je milion dinara za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite. Iznos pojedinačnog kredita je od 50.000 do 200.000 dinara, a Valjevo sufinansira kamatu za poljoprivredni kredit proizvođačima u iznosu od 100 posto. Za podršku agraru Valjevo je lane iz budžeta izdvojio 6,7 miliona dinara.Poljoprivrednici u Kraljevu, prošle godine na raspolaganju iz budžeta imali su 70 miliona dinara. Od toga, 12 miliona namenjeno je regresu za reproduktivni materijal i 20 miliona za regresiranje troškova osiguranja, odnosno 50 odsto od vrednosti polise. Za sufinansiranje kamata za kredite poljoprivrednika izdvojeno je pet miliona, dok je za subvencionisanje primarne poljoprivredne proizvodnje opredeljeno 30,5 miliona dinara.
Požarevac je u prethodne dve godine poljoprivrednicima davao podsticaje u iznosu od 600.000 evra. Ova sredstva dodeljena su za nabavku opreme i mehanizacije i za plaćanje kamata na kratkoročne kredite poslovnih banaka.

- U 2018. dodelićemo oko 90 miliona dinara podsticaja - rekao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.Ove godine poljoprivrednici Niša mogu da računaju na značajnu pomoć lokalne samouprave jer je agrarni budžet povećan na 40 miliona dinara. Prema rečima Saše Stoiljkovića, sekretara Sekretarijata za poljoprivredu, grad finansira 15 programa kojima na raznim nivoima pomaže poljoprivrednike. Jedan od njih je i plaćanje kamate na komercijalne kredite onima koji ispunjavaju uslove. Najbolje uslove u Srbiji imamo za program osiguranja gde finansiramo čak sa 70 odsto polise.
Za ovu godinu, registrovanim poljoprivednim gazdinstvima u svim selima Gornjeg Milanovca opredeljeno je ukupno 50 miliona dinara podsticajnih sredstava iz opštinskog agrarnog budžeta.
- Opština je lane primila više od 1.300 zahteva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje - kazao je prvi čovek Gornjeg Milanovca Dejan Kovačević. - Izdvajamo sredstva i za osiguranje i podizanje protivgradnih mreža.
Budžet za poljoprivredu u Kruševcu ove godine iznosi 40 miliona dinara. Poljoprivredna proizvodnja se putem direktnih plaćanja podstiče sa 700.000 dinara, 1,5 miliona dinara namenjeno je podsticajima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i prerade. Kruševac finansira i kamatu na kredite. Čak 19.930.000 dinara namenjeno je ruralnom razvoju i to kroz investiranje u poljoprivredna gazdinstva. Za 2018. namenjeno je 10 miliona dinara za revitalizaciju poljskih puteva. U protivgradnu zaštitu uložiće se dva miliona dinara.Opština Paraćin je u 2018. opredelila nešto više od 19 miliona dinara za nastavak komasacije u Donjem Vidovu, uređenje poljskih puteva, subvencionisanje nabavke mehanizacije i druge poljoprivredne opreme. Ukrupnjava se više od hiljadu hektara. U zavisnosti od interesovanja, subvencija je od 30 do 40 odsto računa.


LOKALNA vlast u Pirotu ove godine će iz budžeta od oko 1,8 milijardi dinara, za razvoj poljoprivrede utrošiti 50 miliona dinara. Pomoćnik gradonačelnika za razvoj sela i poljoprivrede Goran Popović kaže da je prošle godine najviše utrošeno za razvoj voćarstva, kupovinu mehanizacije, povrtarstvo, dok su kamate subvencionisali u 152 slučaja.EDAN od najvećih projekata lane u Šapcu bilo je subvencionisano kopanje dubinskih bunara. - Zahvaljujući iskopavanju 82 bunara u bezvodnoj Pocerini, nikli su zasadi voća i povrća na više od 500 hektara - kazao je Vladimir Špegar, direktor Direkcije za poljoprivredu. - Subvencionisali smo nabavku umatičenih grla svinja, ovaca i koza, što je koristilo 50 gazdinstava. Veštačko osemenjavanje goveda koristilo je 380 farmera sa nešto više od 2.000 grla stoke, a osemenjavanje svinja oko 1.000 domaćinstava. Nastaviće se i sa plaćanjem kamata za subvencionisane kreditehttp://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:706460-Od-opstine-pola-traktora 

ACA RAIC

Član
Učlanjen(a)
19 Maj 2015
Poruka
2.875
Lokacija
NOCAJ
NAJNOVIJA VEST: SUBVENCIJE ZA OVU GODINU- 4.000 PO HA(2 ZA BILJNU A 2 ZA ĐUBRIVO) STIŽU POČETKOM FEBRUARA SVIMA,BEZ IKAKVOG ZAHTEVA I BEZ RAČUNA ZA ĐUBRIVO.LIČNO ČUO OD MINISTRA.

SVAKA ČAST ČIKA ACI NA OVOJ VESTI.
nEMORATE MI SE ZAHVALJIVATI NA OVOJ LEPOJ VESTI.JA SAM SKROMAN PO PRIRODI.
 

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
30.469
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Skromnost nije vrlina.Nemojte pisati velikim slovima u buduće jer se to smatra vikanjem i galamom.
 

ACA RAIC

Član
Učlanjen(a)
19 Maj 2015
Poruka
2.875
Lokacija
NOCAJ
Što se tiče velikih slova,greška u ovom ćeresalu od tastature.
A ovo je danas Ministar lično izjavio na poljop.fakultetu u N.Sadu pred 200 ljudi u amfiteatru.Videćemo da li će održati reč.Ja mu verujem do 8.marta,a onda...
 

tesla

Član
Učlanjen(a)
29 Maj 2011
Poruka
2.402
Lokacija
Stara Pazova
Obećanje ga ništa nekošta :haha:
Sve već viđeno više puta, pa se ni nenadam, a ni neverujem, jer više u ovoj "bajci" neverujem ni svojim očima ::sramota::
 
Vrh