E baš lepo što ste vas dvojica tu...
Slušaj banditi nevaljali
Znate da sam komunista do srži i opet me tamo prozivate za botovanje i slične budalaštine.
To što je Peet separatista, a Coci autonomaš ne utiče na moje simpatije za obojicu.
Već sam napisao da "vožd" kad priča prostoj svetini, priča golu laž, ono što svetina voli da čuje. Njegovi potčinjeni pričaju zainteresovanima, upućenima i ne libe se da pljusnu istinu i nameru u lice.
moraju voditi računa i o tržištu jer je ono to koje opredeljuje kojoj aktivnosti u poljoprivredni je najisplativije okrenuti se. Dakle, ne ono što misle da treba da rade, već ono što je potrebno tržištu.
Ovaj potčinjeni, a resorni ministar, je lepo rekao: tržište ! I oni će ljosnuti ali će na tome istrajati. Golo i ničim regulisano tržište. Vetrometina bratac podložna munjama i gromovima.
Svima je jasno da se to navodnjavanje i protivgradna radi za arapina i švabu. Ako se neko naš usput okoristi, okoristio se, a ako ne, nikom ništa.
Vama, a i meni, je godinama pričano ukrupnjavanje poseda, ukrupnjavanje poseda. I to je značilo ukrupni posed da možeš biti "robni proizvođač", a ne seljak ili poljoprivrednik kako vi volite da kažete, jer na tržištu igraju isključivo robni proizvođači i robni potrošači.
Ako hoćeš da budeš ratar moraš imati bar, bar, minimum onih famoznih 100 ha zemlje u vlasništvu !
Ako ih nemaš, traži drugi zanat !
Nije moje da ja bilo koga učim njegovom životu, ali se osećam obaveznim i prema vama dvojici i prema vašim roditeljima i prema svim ostalim seljacima, da novac koji su kao poreski obveznici uložili u moje školovanje bar na neki način refundiram.
A jedini način na koji ja to mogu učiniti je da PREVEDEM na razumljiv jezik ono što vlast i oligarhija zavija u oblande i izbegava da vam saopšti jasno. To znam, za to sam školovan i ne očekujem nikakvu zahvalnost ili kakvu drugu naknadu.
Zato i pišem, otvoreno i direktno i drsko i kako god hoćete... ali napisao sam, ispunio sam svoju dužnost prema domovini, jer domovinu prvo čine ljudi, pa tek onda teritorija, a vi primili k znanju ili ne spoznali, to je na vama.
E etoo takooo, bando nevaljala, samo me nervirate, sram vas bilo...