Subvencije u poljoprivredi za 2017 godinu

Nemoguce je to sve izvagati da ne bude crno bele? Ali zamislite nesto banke su vec izvagale sve to! U Komercijalnoj imate tacno klasifikaciju sa koliko krava ste mali, srednji ili veliki paor. Kao i za povrce, za plastenike, za ratarstvo. Dakle to je sve vec neko odmerio i napravio klasifikacije, koje da li su pravedne ili nisu ali IMAJU GOTOVE.
Ukratko za njih je 7ha voca isto kao 50ha ratarstva isto kao i 5ha povrca i to je po njima srednje gazdinstvo. Limit kada se prelazi u veliko gazdinstvo nisam zapamtio.

Posto ste vecina za to da subvencija bude u kategoriji socijalne pomoci jer ste za to da ih svi dobijaju, kako cete onda spreciti da tu socijalu dobijaju advokati, sudije, doktori, profesori razni direktorcici i sefovi jer i oni dobijaju te bedne subvencije koje im nista ne znace jer slucajno imaju zemlju, a neki od njih ni neznaju gde se nalazi. Sto se tice rasprave izmedju nasa dva studenta to je rasprava izmedju jednog koji hoce iskljucivo da se bavi poljoprivredom i drugog koji hoce da bude polutan. Dva skolovana momka, a toliko razlike u razmisljanjima. Koji ce dalje dogurati?
Pa ti advokati i doktori su najveći profi poljoprivrednici.Plati na nečije ime taj famozni PIO i radi stotine Ha kojim ne zna lokaciju.Može tome da se stane na put ali kada nam državu ne bi vodili baš ti isti intelektualci

Mislim da sve ovo o cemu se raspravlja trenutno ne vredi ako ne smislimo nacin na koji da se izborimo tj da ih nateramo da nam daju ono sto nam pripada jer se svi drugi slojevi u ovom drustvu donekle izbore za svoje ciljeve jedino mi nista vec nam svake godine daju sve manje,uvideli su nazalost da sa nama mogu kako pozele i tako i rade. Po meni trebalo bi otvoriti novu temu Na koji nacin se izboriti za nasa prava,a nije tacno da ne zasluzujemo nista jer punimo budzet vise od mnogih u ovom nakaradnom drustvu

Ne treba da se vidi kome je osnovno zanimanje nego da se vidi ko je poljoprivrednik a ko je poljoprivredni biznismen.pa da se poljoprivrednici pomognu a biznismeni da se oporezuju.
Šta je poljoprivredni biznismen?
Ja rekoh juče da ima dosta ljudi koji bi opet nacionalizaciju pa da dele tudje.Šteta što stručnjaci sa foruma ne mogu da odrede ko će da prima subvencije.Situacija slična kao kod nas u selu pre 7-8 godina kada je trebao da se raspiše samodoprinos o izgradnji kapele na groblju.Od 300 potpisnika istog 298 bilo onih koji ne plaćaju samodoprinos jer su nezaposleni(što uglavnom nije njihova krivica),ovi sa socijale i neke barabe i propalice.Moj predlog da o tome ne može da odlučuje ko ne plaća samodoprinos je proglašen za FAŠISTIČKI jer bože moj,što ne bi oni mogli da odredjuju gde ide moj novac...

Poslednja izmena:
Sve mi je jasno,al kad procitam postove ovog Pere(peeta ili pita il sta je vec ko zna)oplacem od smeha.PA STO NE RECE SVOM TATI da ti ne prevodi gazdinstvo,sve duplo uzimas,a jedno domacinstvo a drzis slovo coveku koji ima 4 h zemlje u nekom sodomu.Kupio bi ti i noviji traktor i kombajn al te jebe zemlja sto kupujes stalno..Pametan si ti,kao sto rece radashin da sam vlast...
E moj putko, nemas ti razloga ni za smeh a ni da se jedis previse, sto se tice mojih gazdinstva!
Vec koliko puta objasnjeno da je sve u procenat regularno i legalno! Otac kao penzioner da je dao zemlju drugome u zakup isto bi potrazio od Pokrajne podsticaje, jer su ti podsticaji njemu namenjeni kao zakupodavcu koji je u penziji! To sto je meni dao u zakup zemlju bez nadoknade, normalno, to je opet legalno. Kako god okrenes njemu na racun ide taj novac i znas ti sve to dobro da sam cist ali malo se pravis blesav!:osmeh:
A sto se tice kupovine traktora, zemlje i jos sta sto, da zaradjujem onoliko koliko ti mislis gde bi mi kraj bio!
Mehanizacija sva stara osim par prikljucnih masinerija, a o stalnoj kupovini zemlje sta reci?! Lose! Od kad se bavim poljoprivredom eto uspeo sam i ja kupiti 5 kj zemlje a ti se nalupetas za sav novac!

Danas menjao filtere hidraulika na rujama, zakrpio na jednom posudu od grejača, ojačao nosaš haube, juče doneo neke nosače krova a posle menjao i prevrtao motičice na ES oprugama setvospremača (sve na vili promaji), sutra treba komšiju da pošlepam da upali, hoće da kolje, izađte malo ljudi napolje na čist vazduh, ima uvek nešto da se poradi napolju a subvencije ako budu biće i da li treba hobisti ili profi da ih dobiju to će vlast odrediti, narod se odavno ništa nepita.Pozdrav.

Da još malo zakuvam i ja.Nisam profi već hobi paor,ako tako delite poljoprivrednike.Pio plaćam na plati u privatnoj firmi a obrađujem 4,2 ha.A sad ono glavno,a to je da su mi obe njive čistije od njiva u celom selu,pre svega mislim na one profi.Jedino se moje njive dva puta kopaju,dobijaju sve u fulu,od đubriva,hemije,semena...Pri tome imam i najveće prinose u selu i sad koju veću korist ima društvo?Ko više proizvede i isporuči robe tržištu,ko prvi plati poreze i odvodnjavanje,ko...

Da još malo zakuvam i ja.Nisam profi već hobi paor,ako tako delite poljoprivrednike.Pio plaćam na plati u privatnoj firmi a obrađujem 4,2 ha.A sad ono glavno,a to je da su mi obe njive čistije od njiva u celom selu,pre svega mislim na one profi.Jedino se moje njive dva puta kopaju,dobijaju sve u fulu,od đubriva,hemije,semena...Pri tome imam i najveće prinose u selu i sad koju veću korist ima društvo?Ko više proizvede i isporuči robe tržištu,ko prvi plati poreze i odvodnjavanje,ko...
Ne bih da izvlačim zaključke na osnovu par poruka ali mi je malo čudno da vi imate najbolje prinose u selu a u temi oranje ste rekli da ne znate da podesiti plug:sta:.

:haha:

Bas si ga zakuvao:haha:

mora biti bar tri grupe u poljoprivredi ... prva do 10 h. svi u socijalni program zatim druga grupa od 10 do 100 h. razvojni program i treca preko 100 h. svaki hektar preko 100 extra porez. preko 500 h. ne racunam u poljoprivredu...

E ova treca grupa i preko su poljoprivredni biznismeni i treba ih debelo oporezovati. To je sto se tice ratarstva a za voce i povrce mnogo manje ha... Siguran sam da je pun forum ovih sto obradjuju preko 100 ha i da ce da me napadnu svi al izvolite gospodo za to forum i sluzi.

Vidim Olalija da sve pratiš i svaka ti čast ali ...Ja uzorem isto ili slično kao i ovi što znaju,jedino nije baš lepo za videti.Jedna brazda bude malo veća od druge i tome slično...E sad da li ovo utiče na prinos i ostalo, nisam siguran.Žito se ore dva puta, i sve ostalo u fulu.Tako da malo ružnije oranje ne čini puno štete.Jedino malo lošije zatvorim razore na proleće i u toj vrsti soja manje nikne,ali je sreća da imam samo dva razora na njivi.U mom dopisu je više poenta na kvalitetu i ozbiljnosti pristupa poljoprivredi.U selu jedini ja kopam sa sinovima soju dva puta i dva puta čupam,pa nema više od 10 travki na 2 ha u vreme žetve.

Nazad
Vrh