Subvencije poljoprivredi za 2015 godinu

Ne razumem. Ja treba da dignem kredit kod banke da bih naplatio moje subvencije?
Alo bre državo, ako te mogu tako nazvati, jer to nisi! Na šta ste još spremni? Dokle ide vaš bezobrazluk?
Ja sam te pare već dao čika državi kroz cenu nafte i cenu đubriva i samo čekam povrećaj delić MOJIH para! MOJIH!!!
A čika država je LOPOV, kad mi ne daje šzo pripada meni! Para IMA! Svi smo dali gotovinu za naftu i veštak! GDE SU?

Rečeno je do kraja januara 2016 da će sva dugovanja biti izmirena ,ostaje da čekamo i verujemo....

Ne obazirem se puno na ono što pričaju a vera, ljubav, nada, su jedine stvari koje ostaju s tim da je najveća ljubav:ppozdrav:

Cim nam dignu akcize na goriva sto fosilna za vozila,sto ova alkoholna za vecinu nas koji konzumiramo ima da napabirce i za subvencije.
Bice sedite,jedite,pijte sve ste vi to platili.

Cim nam dignu akcize na goriva sto fosilna za vozila,sto ova alkoholna za vecinu nas koji konzumiramo ima da napabirce i za subvencije.
Bice sedite,jedite,pijte sve ste vi to platili.

Poštovani kolega!
Pa zar nisam već jednom platio za gorivo i za veštak? Goriva sam čak 3 puta više potrošio nego za koliko mi sleduje povraćaj.
Ja samo čekam KUSUR od mojih para. Kao da sam ti prodao meter veštaka za 5000 koje košta 4000 a ja ti ne dajem kusur od 1000. A pare su u mom džepu... Nije li bezobrazno?
A 'vamo se hvale kako je budžet pun. I nemoj mi ovo brisati da je van teme, Itekako je tema i to srž teme!

Evo prvih znakova obećanog boljeg života već od početka 2016

Koja igra reči....

U minimalnom iznosu od 6000 po hektaru ili
U iznosu do 6000 po hektaru....

Znači može 3000, 2000, a može i ništa

Bez prava da se bunimo, jer je sve po zakonu...

E, paori moji jadni sitni, ima tu mnogo većih problema od izdavanja 30% zemlje domaćim ili stranim tajkunima.

Koja igra reči....

E, paori moji jadni sitni, ima tu mnogo većih problema od izdavanja 30% zemlje domaćim ili stranim tajkunima.

Oni sada nas gađaju problemima da mi lepo ne znamo gde da se okrenemo.Mislim da je to tek j10-i deo od onoga što nas čeka u narednom periodu.
Definitivno i bez prava na žalbu naša poljoprivreda će biti prodata tajkunčićima i strancima a mi ćemo raditi kod njih za male pare.
Ovakvi problemi se ne mogu rešiti pregovorimai parkiranjem traktora na putu ili pored puta i čekati (izvinjavam se svim poštenim poljop. koji se ttu pronalaze.)
Šta mi čekamo da dobijemo od države i dokle više ta čekanja

Jesu li to oni ukinuli subvencionisanje kredita, ili ja nisam pažljivo pročitao?
Ako je nepotpun zahtev - nema isplate verovatno.
Biljna će biti hiljadu, dve. Tri - maximum!
Pa dobro, mene je ionako bilo sramota koliko nam dobro ide...

Koja igra reči....

Pista .potrefi ga ti,,,,,,,,,,,Izvor: Večernje novostiPredlog zakona o iz menama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi doneo je glavobolje zemljoradnicima. Umesto da za biljnu proizvodnju dobiju zagarantovanih 6.000 dinara po hektaru, plus 3.000 za gorivo i isto toliko za đubrivo, ukoliko ovaj predlog Ministarstva poljoprivrede prođe skupštinske klupe proizvođačima će biti garantovane subvencije do 6.000 dinara. Kao i do tri hiljade dinara za gorivo i đubrivo. Ukoliko broj hektara prebaci kvotu za podsticaje, onda će poljoprivrednici dobiti još manje iznose, jer se ukupan bucet za subvencije deli sa brojem hektara, pa ako razlika bude manja od očekivane, može se desiti da agrar dobije samo od dve do tri hiljade dinara za zemlju i po nekoliko stotina dinara za đubrivo i gorivo.Problem je i premija za mleko, koja će se plaćati do sedam dinara, a ne čitavih sedam kao dosad. Uvodi se i kontrola kvaliteta, pa se može očekivati da će proizvođači da ostvare mnogo manje prihode od uobičajenih, jer čak 50 odsto mleka u Srbiji nije visokog kvaliteta, što automatski znači manje podsticaje. Da stvar bude apsurdna, svedoči i činjenica da Srbija nema osposobljenu Nacionalnu referentnu laboratoriju, koja bi to kontrolisala

Nazad
Vrh