tesla
Član
Da ali ih niko neće po realnoj (našoj) ceni od 10000€ po kj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U Mačvi je većina takvih domaćinstava pa ljudi žive,preživljavaju,školuju decu....Od 5,6,7ha zemlje nikad nije ni moglo da se zivi osim ako nije u pitanju povrtarstvo,vocarstvo...,a tako je i danas.
U Srbiji je 87% poljoprivrednih gazdinstava sa 5-6-7ha i ljudi zive.Koliko znam, neke zvanicne podatke, 87% obradivih povrsina je u rukama sitnog posednika, 3% je u rukama onih sa mnogo zemlje i 10% je u rukama drzave.Od 5,6,7ha zemlje nikad nije ni moglo da se zivi osim ako nije u pitanju povrtarstvo,vocarstvo...,a tako je i danas.
Od 5,6,7ha zemlje nikad nije ni moglo da se zivi osim ako nije u pitanju povrtarstvo,vocarstvo...,a tako je i danas.
Od čega je moj deda kupio traktor i priključke,iškolovao troje dece,napravio tri kuće....nije bio zapošljen,nit se bavio politikom samo vredan i štedljivDA,ali u vecini tih slucaja su ljudi bili zaposleni u nekoj firmi,a poljoprivreda im je sluzila samo kao dopunsko zanimanje.Ukoliko su radili samo tih 6 ha i naslanjali stocarsku proizvodnju samo na to tu leba nije bilo
Druže moj nije baš tako moj ćale je sa 11kj školovao sestru i mene kupovao mehanizaciju gradio pravio išli smo na letovanje svi plus mi sa školom u to vreme se zmajev berač kupovao ko sada bicikl a traktor si mogao da kupiš za dva vagona kukuruza i to da biraš koi hoćeš a sad o tome možemo samo da sanjamo .
I to sve sa 6 ,7 ha zemlje onda su ovde ljudi nesposobni vecina njih je ostala u starim kucama uspeli su da iskoluju decu i da ih posavetuju da se zaposle kako se ne bi mucili kao oni.Mozda je deda radio uslugeOd čega je moj deda kupio traktor i priključke,iškolovao troje dece,napravio tri kuće....nije bio zapošljen,nit se bavio politikom samo vredan i štedljiv
Takođe si zaboravio da je do 90-tih bio maksimum 10 hektara i da se prste moglo izbrojati ako je neko u selu radio više
pa su ljudi kupovli nove mašine,čak i nove kombajne
Tako je moglo ukoliko su se bavili povrcemDa li su nesposobni ili ne nije za ovu temu.Ni ovde nije bilo poljoprivrednika koji je obrađivao preko maksimuma zemlje a stvoreno je dosta.Ljudi su tovili svinje i junad jer su imali siguran plasman i sigurnu cenu.Većina se bavila i povrtlarstvom.Nisi mogao da zamisliš kuću koja nije proizvodila bostan,papriku i ostalo.Sve to je nošeno na razne pijace i tamo prodavano jer je imao ko da kupi i sve to pojede...
I to sve sa 6 ,7 ha zemlje onda su ovde ljudi nesposobni vecina njih je ostala u starim kucama uspeli su da iskoluju decu i da ih posavetuju da se zaposle kako se ne bi mucili kao oni.Mozda je deda radio usluge
Sada nasi posteni i vredni otkupljivaci zive kao mi 70' i 80'. Sve je to isto samo su se promenule uloge nas i otkupljivaca.Ko je vredan I posten mogao je a I sada moze (malo teze) da prezivi. Ali 70' I 80' se nikada nece vratiti. Tada su prvi traktori kupovani, prvi moderni objekti gradjeni.