Sve ce to tako da bude dok je ovako stanje
dok se svi ali svi poljoprivrednici ne udruze u jednu veliku asocijaciju koja bi diktirala uslove na trzistu i koja bi ugovarala cene proizvoda al svih proizvoda i u ratarstvu i u stocarstvu ma sve sto sa zemlje i na zemlji rodi..
e onda ne bi bilo ucena od mlekara ne bi bilo sverca
a to je jednostavno uraditi,naravno tu su i srpska posla bilo bojkota jer seljak je seljak uvek gleda da ima neku sitnu car,razumem mora,ali kad taj vidi da komsija uredno prima pare od mleka od sljiva od malina od jagnjica prikljucice se i on,a tada je pobeda sela i seljaka potpuna..znam necu ja to doziveti ali to je jedini put..
prost primer zasto su svi kineski proizvodi jeftini,pa pametni kinezi svi koji bilo sta proizvode imaju obavezu da repromaterijal naruce za sledecu godinu do prvog oktobra tekuce i tada se pojavljuju kinezi sa nabavkama i ubijaju cenu repro materijala.nije isto ako ja kao proizvodjac narucim 10 tona i kad asocijacija naruci 2 milijarde tona..
al srpska posla ce uvek biti srpska posla
sta mislite koja bi cena ruskog vestaka bila da ga naruci jedan dobavljac za svu kolicinu u toku naredne godine,bar za polovinu manja..
- - - - - - - - - -
Velika greska drzave sto netreba PIO
nije greska znaju da je susa desetkovala proizvodnju,greska je sto ce subvencije pokupiti raynorayne sekretarice voyaci koji kravu i ovcu videli nisu..