dragansavin
Član
ajd pojasni malo sledece:Jos bih jednom ponovio, ne subvencionisu se Ha ,vec repromaterijal po Ha.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
paorpaor je napisao(la):Hocu da kazem da smo svi ustalili naziv "100 po hektaru" i da je se on ne odnosi na bukvalnu povrsinu. On je samo osnov za ukupnu kolicinu subvencija po jednom ha na osnovu repromaterijala. Tako je prosle godine za seme bilo 3500 za vestak 5000 i za d2 3500,ako se ne varam pa je to ukupno iznosilo 12000. Ove godine ce vaziti isti uslovi kao i prosle sto se tice prijavljenih povrsina u gazdinstviu. Overen ugovor od strane nadleznog organa i izvod iz katastra su dovoljni da uneses zemlju u gazdinstvo. Naravno moras ispuniti krucijalni uslov da si platio pio i porez kao i kredit ako ga imas. Prema mojim saznanjima ovo su uslovi za ovu godinu zato sto je to tako rekao MMF,a ne nasi glodari. Uostalom oni i daju pare za subvencije. Subvencije nece biti socijalno davanje. Ima i nekih nagovestaja da ce se racuni skupljati samo za 10000 ,a da preko toga nece biti potrebni,mislim do najverovatnijih 15000.
U ovoj drzavi nista nije nemoguce,po ni da se ovi uslovi prmene preko noci,ali kako sada stoje stvari nece se promenuti.
Savet je da se dokumentacija sto pre sredi.
Kod mene u opstini trezor pocinje sa obnovom gazdinsva najverovatnije prvim danima januara,a najverovatnije ce uporedo ici i predaja dokumentacije za subvencije.
paorpaor je napisao(la):Siguran 99 %.
Ne smem se usuditi pa reci 100 jer ja nisam predsednik drzave,a ni onda verovatno ne bih rekao.
Salu na stranu po prilicno sam siguran. Malo insajderi,malo mediji,malo vlast i jos po koji izvor.
Nije mi jasno zasto ti je poterban advokat. Ja sve sam odradim oko upisa novih parcela u gazdinstvo,a i oko obnove registracije. Procedura je veoma jednostavna.
Prosle godine dok jos niko nije znao da ce biti neobhodan PIO uspeo sam da "izigram" drzavu i da se prijavim od 1. septembra 2008. Pre nego je jos uredba izasla ja sam sve to odradio i na kraju ustedeo sumu koju sam trebao da uplatim od januara do sep. da sam cekao i prijavio se kad i svi.
Zato sam i ovaj put po prilicno ubedjen da ce subvencija biti u "celosti".
da 14000 su subvencije a pored ostalog pominje se porez na odvodnjavanje i navodnjavanje i za zakupljenu zemljuDeni je napisao(la):subvencija 14000din/ha o detaljima nije se pričalo sad čuo u emisiji znanje na poklon
1.Ugovor o zakupu ili koriscenju minimum na godinu dana overen u Sudu , Mesnoj kancelariji ili Opstini . Ne stariji od 6 (sest) mesecitopalovic je napisao(la):koja je procedura za dobijanje subvencija za zemlju koja je u zakupu