Ovakvu meru bih doneo zbog onih koji imaju 1/2 ha zemlje a rade stotine ha i oduzimaju subvencije onima koji treba da ih dobiju.
Ja sam ovaj slucaj. Imam svega 0,5 ha i radim mnogo vise, i sad bi ti meni da uskratis nekakvim zakonom pravo da tu zemlju radim. Po kom to osnovu bi napisao takav zakon? Po kom to osnovu i zakonu, moze da postoji bilo koji zakon da zabrani coveku da se bavi bilo kojim poslom? I zasto ti da uzimas subvencije, a ja na primer ne? Sad ti si kao zasluzio subvencije za tu zemlju, a ja nisam? Sad da resim da pravim svemirski brod, ne bi postojao zakon da me spreci u tome. Postoje samo uslovi koje taj svemirski brod mora da ispuni. I sad, sta ja to nekom uzimam kad ja radim za sebe, a svi ostali za sebe. Konkretno ja subvencije ne uzimam, a i da ih uzimam, nikako ne uspevam da vidim, kako ja to od drugih uzimam. Zemlja se radi, kao u i kod ostalih koji je rade, oni uzimaju i rade za sebe, ja za sebe. Prema tome, batalite tu pricu o nekakvim pozicijama, stocarima, prvenstvima i ostalom. Uslovi moraju biti jednaki za sve. Jedini uslovi koji moraju biti ispunjeni, a tako je i po zakonu, to je da zemlja mora da bude obradjena, ne sme da joj bude promenjena namena, i ne sme da se zagadjuje i unistava. A ti ako mislis da je neko uzeo jeftino zemlju, i da mu se isplati da stoji neobradjena, a da ima zaradu od subvencija, ti izvoli pa prijavi. Imas inspekciju, pa imas nadzor za inspekciju, pa imas i samog ministra, neko ce sigurno da ispuni svoju zakonsku obavezu.
Ovde postoji problem, posto u vecini oblasti kod nas ljudi bi hteli da im njihove pozicije nekako budu zasticene. Ljudi, shvatite, toga nema, niti ce ga biti. Na vrhu bude toga, i u nekim odredjenim poslovima. A sitan posao, ce oduvek imati konkurenciju.