agropartner
Novajlija
Mozda je mislio na kukuruznu pšenicuU Avgustu kada bude zavrsena setva psenice.... Taj nema pojma ni kada se seje psenica....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozda je mislio na kukuruznu pšenicuU Avgustu kada bude zavrsena setva psenice.... Taj nema pojma ni kada se seje psenica....
Why New Zealanders don’t like subsidies
According to the Kiwi outlook, the ill effects of subsidies include:
Resentment among farmers, some of who will inevitably feel that subsidies are applied unfairly.
Resentment among non-farmers, who pay for the system once in the form of taxes and a second time in the form of higher food prices.
The encouragement of overproduction, which then drives down prices and requires more subsidization of farmers’ incomes.
The related encouragement to farm marginal lands, with resulting environmental degradation.
The fact that most subsidy money passes quickly from farmers to farm suppliers, processors, and other related sectors, again negating the intended effect of supporting farmers.
Additional market distortions, such as the inflation of land values based on production incentives or cheap loans.
Various bureaucratic insanities, such as paying farmers to install conservation measures like hedgerows and wetlands—after having paid them to rip them out a generation ago, while those farmers who have maintained such landscape and wildlife features all along get nothing.
Kolega pretpostavljam da ne mislite na mene, kao nekog ko se bori za ukidanje subvencija kod nas. Ja se borim za ukidanje subvencija kod NJIH. Ustvari, ja im predlazem da subvencionisu nenormalno skupe kompjutere, telefone, windowse. Njihove subvencije mi apsolutno nikad necemo dostici, i zato nase trziste treba nekako zastititi, ali sila Boga ne moli. I sta nam preostaje?Kako biti konkurentan cenama proizvoda iz tih zemalja kada imaju bolju(novu) mehanizaciju,uređeniji sistem otkupa,zaštitu proizvođača( a ne prerađivača) i još na sve to subvencije po hektaru i pet puta veće nego naše.Ukidanje i ovo malo jada što smo do sada dobijali bi bilo samo dodavanje slame na već upaljene otkose.
Pojedinci što pričaju o ukidanju subvencija po hektaru su verovatno ljudi koji ih ne dobijaju.