Ma kakva jna, vidis da je neki klinac, il je na akademiji il tek zavrsio, misli da je popio svu pamet svijeta. Bilo takvih i bice.
I meni je kao i deksu clan mirosti preko pp par puta objasnjavao sta i kako. Ne moramo se slagati uvjek, al covjeka takvog znanja i iskustva da spusta neki balavac koji misli da je popio svu pamet svijeta je u najmanju ruku smiješno.
Aca Opel mislim da je vise problem u stavu doticnog"sta ima ko da uci, majistori su svi lopovi, sebicni ljudi jer eto nece da prenesu znanje na nekog levata, i sl. Najbolje da mu neko uradi dzaba jer sto bi nesto kostalo 50e ako on misli da treba da kosta 5e. Pitam se jel ode u market i pita upravu sto kosta toalet papir 340 dinara kad moze kostat 25 dinara, ili sam sebi napravi od novina
. Matica je najmanji problem
Evo ga jos jedan prorok. Al i on koristi lose baterije u kristalnoj kugli haha. Od dva pokušaja pogrijesiste obojica, i to baš baš omasili, a ja na pola, 21 godina službe. Ups... Tolika nadmenost u proricanju, dal je moguce da toliko grešaka ima. Mnogo grešaka za takve umne mozgove.
Ja vise puta navedoh da zbog ponašanja pojedinca ne žalim da mislim da su svi takvi, (ono što upravo radi dotični vrhovni filozof) ali izgleda da je to teško pročitati i shvatiti. (pročitaj ponovo ako nisi shvatio, pa opet ako i dalje ne shvataš)
Vi kao da u životu niste vidjeli nadmenog majstora, evo ja ih vidim ovdje bar dvojicu, a ima ih u, svim sferama na zalost. Ali ima i normalnih, mnogo više, samo oni ćute i rade svoj posao(pročitaj ovo jedno 5x, pa ako zapne da skontas da sam mislio da su normalni majstori u većini slučajeva, zovi da pojasnim) .
Opet ponavljam (ako ne shvatiš, pomoći ću), namjera mi je bila da naučim i došao sam na forum i rekao da ne znam ovaj posao.
Ali i ti si pročitao drugačije, ili nisi ni čitao, vec praviš hordu svom pajtosu, pa lupetaš napamet. I zapesmo kod materijala matice, i 30 godina iskustva oko iste. Sta vi bilo da sam pitao kako naostriti i podesiti noz za unutrašnji zeger, počele bi srcke da udaraju, za to treba bar 200 godina iskustva, 4 generacije minimum hahaha.
Nadmeni se ubise u samohvalospjevima. Koliko puta treba da se ponovi jedna prosta rečenica da bi skontao? 10, 20, 50...
Ponoviću ja, nije meni problem da pojasnim i pomognem kod lošeg shvatanja. Naučio sam da obucim i nepismene ljude, pa mogu i da objasnim i nadmenim pismenim, ako žele uopšte da shvate.
To što ja želim da znam zašto navojno vreteno od 30cm duzine treba da košta 150e, kad ima i za 2500 dinara je normalna radoznalost. Nisam ja rekao koliko treba da košta, vec prenio koliko to košta, jel i to teško da shvatiš. Kontas?
Prodaje se gotov dio za 2500 dinara, neko projektovao (inzinjer) , napravio (majstor) , kontrolisao (tehnolog i sl), i prodavac dao cijenu, i tehničke karakteristike na papiru, dimanzije, klase, sa sve fiskalnim računom i garancijom.
Zašto da ja platim taj isti dio 5x skuplje kod majstora koji niti je projektovao, niti zna da projektuje, niti ima kakvu kontrolu, i jedino je njegova riječ garant koji realno nista ne vrijedi, jer ako nije to kao što treba da bude, mozes samo da se "bijes" sa njim i nista drugo. (bijes je pod navodnicima, da opet umovi ne izvuku iz konteksta)
Ali neeee, ne daj Boze da neko to objasni slucajno u par rečenica, nego udri i talambasaj na sva zvona.
I sta tebe uopšte boli uvo za mene i moj budžet. Da li ja tebi odredjujem sta ce ti biti skupo a šta jeftino. Hoces i namještaj da mi rasporedi u kuci, plocice da mi izaberes ili sam mozda cacnuo u jeres zavaljivanja cifara, pa sad se diže inkvizicija.
I ti ne kupuješ toalet papir sa svarovski kristalima, sa esencijama biljaka sa kilimandzara, aloe verom i puderom, da te odmah i napuderise, od par stotina evra po rolni... Što ne kupiš, sta fali. Što se ne isprsis kad vec znas drugima da filozofiras. Hajde budi dzek. A ne uzimati smeće od 300 dinara, jer "zna se" čime se briše..d...E jeste vam logika, alal vera.
Ili što ne odeš u štampariju da od njih kupiš rolnu najskupljeg papira, sto uzimas u prodavnici, kad majstori u štampariji imaju papir najvrhunskijeg kvaliteta, masnog za obostranu štampu. Vi bi sad malo u prodavnicu, malo kod majstora, toalet papir iz prodavnice a matica od majstora, samo zato što se vi smatrate tim majstorima.
Meni prosto zanimljivo ovako da vidim kakvih sve likova ima, ali na zalost zbog nadmenosti samoproglasenih umova, ne želim više da tracim vrijeme. Došao sam da saznam nesto novo obradi metala, ali nema vajde. Slab sam ja da bi shvatio tolike umove, i na zalost kod mene se prihvataju činjenice a ne "zna se". Dovoljno ste rekli šta ste znali i umjeli, i hvala na prikazu.
Probacu negdje drugo, mozda ima ljudi koji su vec skontali od čega je matica i zasto... I ne plaše se da to iznesu u javnost. Ovdje ipak čekati još desetak godina da se dodje do tog nivoa, mnogo mi.