Strništa i rad na njima

Vec sam isao totalom 5lit po Kj i ostala samo kupina,nije se ni nakasljala,kojom dozom ici sa 2.4d,i sta sejati nagodinu(soja suncokret kuruz),sta kazu iskustva.....
Ja sam u kukuruzu imao divljeg graska i uzeo Maton,umesto graska koji se nije ni pomerio Maton mi se sprzio kupinjak na njivi za neverovati,a znam da je bas zilav.

Hteo bih da oprskam cicak i ambroziju, ako prskanje deluje da ne bace seme za narednu godinu, u suprotnom ne bih ni prskao, sta mislite? Ima tu jos korova , ali na ove ciljam. To je suncokretiste, na godinu tu ide kukuruz. Sta biste preporucili i u kojoj dozi?

Razmisljam o mixu total + maton?

@ Farmer II

Čičak i ambroziju će ti odneti i glifosat sam....

@ Danger

Idi sa punom dozom koja piše na ambalaži, nebih da ti govorim napamet, jer nije svejedno koja je koncentracija aktivne materije, a razlikuje se od preparata do preparata...

@ svi: Ako se bojite kombinacije oprskajte u razmaku 3-4 dana... toliko je dovoljno biljci koja ne reaguje na jedan preparat da izađe iz "stresa"

Hteo bih da oprskam cicak i ambroziju, ako prskanje deluje da ne bace seme za narednu godinu, u suprotnom ne bih ni prskao, sta mislite? Ima tu jos korova , ali na ove ciljam. To je suncokretiste, na godinu tu ide kukuruz. Sta biste preporucili i u kojoj dozi?

Razmisljam o mixu total + maton?

Zavisi kolika je ambrozija,ambrozija malo sporije usvaja,ja sam sa 4 lit. po jutru isao i osusila se,jedno nedelju dana sporije nego sirak,cicak brze padne.....

Pre dvadesetak dana prskano totalom.Danas prešao sa home-made gruberom i sad čekamo oranje.Dubina skromnih ali više nego dobrih 20cm.
2l9tctw.jpg

6r3f6h.jpg

Danas ospricana ugar totalom,doza od 3 litre po jutru,dve parcele su radjene cistim totalom a dve sa totalom i moto u dozi od 0,8-ha,pa da vidimo efekat.

Ma bitno da se posao što korektnije odradi.Prošle godine se jako lepo i vrlo lako oralo posle ovakvog gruberisanja.Fale mi nazad oni tanjiri pa se onda ne bi videle brazdice od zadnja četiri radna organa.Stavićemo i to kad se dođe do viška para.

Pa što se grubera tiče mogao bi ladno na 30cm ali se to verovatno ne bi svidelo omalenom kinezu koji ga vuče.

Glifomark?Kakav je u praksi.Zaobici ili dobro radi posao.Neke proizvodjace(ili pakere) sam ranije probao pa i nije to bas nesto.Doza uvek 5 litara po hektaru.

Kako je bez sunca ovo je i dobro,problem zobna slama treba je zaorati a ovde se ore u tri lepe+strana,zapalim traktor dok uzidjem uzbrdo.Ima da gori traktor kao licna:osmeh:

Nazad
Vrh