Stočni grašak

Kod nas ko god ga je sejao nije se proslavio, zato sam i ja prešao da sejem SW Crista jer se vezuje jedan za drugi sa kandžama kao krastavas i vrše se po suncu jer veoma malo pucaju mahune. Slobodno probaj pa nam u julu javi ko je bio u pravu.

Kod nas ko god ga je sejao nije se proslavio, zato sam i ja prešao da sejem SW Crista jer se vezuje jedan za drugi sa kandžama kao krastavas i vrše se po suncu jer veoma malo pucaju mahune. Slobodno probaj pa nam u julu javi ko je bio u pravu.
Probali Dukat i nikakvih problema nije bilo
i pored silne oluje i vetra ostao da stoji blago se naklonio na jednu stranu

OK kako ti kažeš, za mene je ovaj grašak polegao. Koliki je prinos bio?

Ako nekoga interesuje jari grašak Crista neka se javi u PP ostalo mi je još malo, a vreme je odlično za setvu.

Koliko prosecno budu manji prinosi tog proletnog graska?
Da li sejes u kombinaciji sa jos necim?

Grašak koji sam ja sejao rodio je iz 1,15ha 5000 kilograma, moja teorija je da je to više nego dobar prinos, a za druge neznam. Ove godine ga sejem u lošim parcelama pa videćemo kako će tamo ići.

Kome treba imam još neku količinu na prodaju.

Ja planiram jos malo da posejem grasak za senazu...
koje seme sejes?

- - - - - - - - - -

Pošto se niko ne osvrće na moj prethodni post na prethodnoj stranici onda ću konkretno pitati:
Koliko bi mi trebalo kila semena ako bih sejao sa imt sejalicom, da li treba na svaku drugu lulu i kako idu podešavanja?
Da napomenem, nemam iskustva sa sejalicom pa bi mi to bilo prvo sejanje nečega.
Ja sam sejao zitnom sejalicom i svaka lula je bila otvorena,posejao sam 250kg/ha(jer sam puno otvorio sejalicu) sorta Angela a ove cu ici nesto redje max 220kg jer mi je bio gust a inace je preporuka 200kg,jos je i seme prosle godine bilo skupo(120) a sad sam nasao tu jednoga sto radi semenski i prodaje po 90 i jos mi doveze kuci besplatno tako da cu se najverovatnije i ove godine natezati sa graskom, nesto u seno a ostalo ovrsiti

Ja sam sejao nekom starom konjskom sejalicom tako da ne znam kako se steluje imt,ali probaj prvo na dvoristu kako izbacuje i bolje da stavis da ide manje pa da predjes 2 puta nego da ti bude gusto, i u setvi uzmi pola semena(ili 1/4,1/3) sipaj u sejalicu i kad posejes odredjenu povrsinu vidis koliko je semena ostalo ili fali za taj deo pa korigujes otvore za dalje

juce u zadnji momenat posejana zob i grasak za senazu.
img20150302133923.jpg

- - - - - - - - - -

malo je bilo i patnje al uradjeno je,i bog je zalio sa oko 10l kise.
img20150302141608.jpg

Nazad
Vrh