Zavisi kako se ugodi Dukat, Javor, Junior nijedan svaki je podložan poleganju i pucanju mahuna, možda neće uvek poleći ali ima tu manu.
Za Junior vazi ali za Dukat ne i nemoj coveka plasiti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zavisi kako se ugodi Dukat, Javor, Junior nijedan svaki je podložan poleganju i pucanju mahuna, možda neće uvek poleći ali ima tu manu.
Probali Dukat i nikakvih problema nije biloKod nas ko god ga je sejao nije se proslavio, zato sam i ja prešao da sejem SW Crista jer se vezuje jedan za drugi sa kandžama kao krastavas i vrše se po suncu jer veoma malo pucaju mahune. Slobodno probaj pa nam u julu javi ko je bio u pravu.
oko 3,5t/ha je bio prinosOK kako ti kažeš, za mene je ovaj grašak polegao. Koliki je prinos bio?
Jel radio neko senazu od stocnog graska, kako vam se pokazalo ?
koje seme sejes?Ja planiram jos malo da posejem grasak za senazu...
Ja sam sejao zitnom sejalicom i svaka lula je bila otvorena,posejao sam 250kg/ha(jer sam puno otvorio sejalicu) sorta Angela a ove cu ici nesto redje max 220kg jer mi je bio gust a inace je preporuka 200kg,jos je i seme prosle godine bilo skupo(120) a sad sam nasao tu jednoga sto radi semenski i prodaje po 90 i jos mi doveze kuci besplatno tako da cu se najverovatnije i ove godine natezati sa graskom, nesto u seno a ostalo ovrsitiPošto se niko ne osvrće na moj prethodni post na prethodnoj stranici onda ću konkretno pitati:
Koliko bi mi trebalo kila semena ako bih sejao sa imt sejalicom, da li treba na svaku drugu lulu i kako idu podešavanja?
Da napomenem, nemam iskustva sa sejalicom pa bi mi to bilo prvo sejanje nečega.
imt kultivator ti je parac sa kutijama za vestak,kako sa tim kako ga nastelujes koliko da bacaJa ga sejem na IMT-ov kultivator...