Dulkaarpad
Član
16,9' ti je ~43 cm, znaci, ako ti je vanjska mera tacno 200 cm, unutrasnja mera bi trebala da je na tvom traktoru (fiat615) 200 - 2x43 = 114-115 cm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
povecava se otpor. a trebalo bi da bude ko sto si napiso. traktori do 80ks odprilike sa 2 brazdnim plugovima se mogu ustimati da nema skoro nikakve kose vuce a tako i otpor se moze svest na minimum.Da , mislio sam da kažem da se osovina izvuče ulijevo za šire traktore , bilo kako bilo jasno mi je potpuno za zahvat prve brazde , ali mi još nije jasno kako se ukosivanjem pluga ne povećava otpor pluga ? Zar nebi plaz u svakom slučaju trebalo da bude paralelan sa pravcem oranja ?
fiat 615
L= 3*B+10 do 15 cm
gde je L - unutrašnji razmak točkova
B - zahvat jednog plužnog tela (cm)
znaci plug 12 coli ako se ne varam cca 30 cm x 3 je 90 cm plus 10-15 je sveukupno 100 do 105 cm-unutrasnja mera
ako si toliki doktor za oranje sto te toliki narod ismijava?Landini, u mnogo tocaka grijesis, necu ti navoditi detaljno jer cu samo dodatno zbuniti ljude...
Uvrijezeno je MISLJENJE i u mom kraju da rucka na plugu MORA biti u okomitom polozaju a kod pojedinaca i na trecem zubu od traktora, znaci u JEBACKOM zabrazdu... Takodjer je uvrijezeno i MISLJENJE da se plug podesava na spanerima, isto tako ljudi MISLE da se osovina na plugu ne msije pomjerati po sirini jer je to "podeseno u fabrici kako treba" i to se ne dira...
Kad nekome pokusam nesto objasniti, stariji ljudi se sa mnom sprdaju pa sam odustao od ikakvog objasnjavanja jer jednostavno ne vrijedi. Znas i sam da sam preko privatnih poruka pomogao mnogima po ovom pitanju a Markokg me nagovarao da ja napravim neku ovakvu temu i rekao sam mu da mi je u planu napraviti sve od pocetka do kraja kad uhvatim vremena, sve popraceno slikama i u PDF formatu da si ljudi skidaju ali sam i od tog odustao jer nailazim na jako puno podsmjeha u mojoj sredini pa me to oneraspolozilo da radim ista.
Vlastiti brat me nagovara da u mom selu napravim "malu skolu oranja" da ljude naucim al svi MISLE da znaju i to njima ne treba jer oni oru 30,40,50 godina i sta ce im netko zelen kao ja govoriti i uciti ih...
Svaka vam svima cast sto se zelite javno na forumu o ovoj temi raspravljati jer je to ravno "borbi s vjetrenjacama".
Evo malo ustelovanog pluga bez točka.U temi Zetor vidim da se piše da Zetor ima neprecizan[video=youtube_share;jsdDEvSrq1s]http://youtu.be/jsdDEvSrq1s[/video] hidraulik.....Očigledno nisu baratati sa ispravnim Zetorovim hidraulikom....
Visoko potarupano pa ne zgodno za trčanje.Da ga nije stigao otišao bi traktor do Kovina.