Srećne slave i praznici

vla je napisao(la):
Srećna slava, posebno stočarima :ppozdrav:
što stočarima valjda farmerima,i ja se pridružujem čestitkama iako i moji slave slavu

Đurđevdan je Slava stočara i naravno kućna slava onih koji slave.
Još jednom neka je sretno i berićetno svima !
:ppozdrav:

Svima koji slave Svetog Georgija - Djurdjevdan zelim srecnu slavu. :ppozdrav: :veseljak:: ::vino:: ::prica::

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=obL4eWikbWI[/youtube]

Drustvo ja sam sutra svecar.Na Veliku Gospojinu...... :D
Ako neko dolazi u N.Becej nek se oseca pozvan i kod mene.
Ako jos neko slavi moju slavu cestitam i nek mu je Srecna Slava sutra! ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::
:veseljak:: ::vino:: ::prica:: ::000:: ::prica:: ::vino:: ::000:: ::prica:: :veseljak::

Hvala svima,evo malo foruma dok se moji spremaju pa izlazimo.
Na RTV 1 imate direktne prenose vecerasnjih koncerata izmedju ostalog i Zeljka Samardzica.
I ove godine cu izgleda opet imati Ivkovu slavu :haha: sutra mi je zvanicna slava,a prekosutra mi opet dolazi grupa drugova i drugarica iz srednje skole na koncert Hari mata Hari.Naravno,prvo dolaze kod mene na ::000:: ::prica:: ::vino:: ::000:: :veseljak::
I tamburasi se najavili da ce svratiti da cestitaju(novobecejski obicaj) ::svaka cast:: ::svaka cast::

Sretna slava, puno gostiju, neka bude veselo !!! :ppozdrav:, :cool: :veseljak::, ::vino:: !!!

Pored čestitke da nešto i naučimo - red je !!!

Sveti Dimitrije Solunski Mirotočivi (grč. Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης je bio hrišćanski mučenik za koga se veruje da je živeo u Solunu početkom 4. veka. Tokom srednjeg veka, Sveti Dimitrije je poštovan kao jedan od najvažnijih pravoslavnih vojnih svetaca. Slavi se 8. novembra.

U Srbiji se Sveti Dimitrije praznuje kao slava Mitrovdan, a u mnogim krajevima je ovo i dan održavanja zavetina - preslava. Gradovi u Srbiji Kosovska Mitrovica i Sremska Mitrovica dobili su ime po Svetom Dimitriju Solunskom Mirotočivom. Mnoge crkve su posvećene Svetom Dimitriju Solunskom Mirotočivom.

Narodni običaji
Po tome kakvo je vreme na Mitrovdan verovalo se da će tako biti sledeće leto. Inače Mitrovdan se svetkuje i kao bećarski praznik i ovčarski dan, jer su se na ovaj dan isplaćivali bećari - čuvari stoke.

Nazad
Vrh