Spisak otkupnih mesta i cena

Potpisujem...burlat za prodaju, a određeni procenat neke druge sorte zbog oprašivanja. Karminka tj herc tj germezdorfska je dobra a ima i finu cenu, sanberst takođe. Kud ćeš bolju trešnju od burlata, znam da se ponavljam, kreće od 15. maja tj među prvima, krupna, slatka, lepa na oko...nije kao stare majske sorte, poznate kao lošije jer su majske :)

Na jesen cu posejati burlata izgleda mnogo vise od planiranih 10 sadnica :osmeh: Nemojte vise da ga hvalite! Kad racunam rod x cena vrti mu se u glavi od ::novac::

Zdravo,

Evo ga i moj prvi post! :)

Je l' neko mozda zna da li iko u Srbiji otkupljuje tresnju za potrebe sopstvene proizvodnje - sokovi, slatko, dzem itd ?

Zdravo,u vezi tvog pitanja ne znam nista :D
Oktopode kordia je u poslednje vreme dosta sadjena sorta,a i krupna je dosta i crne boje,postavio sam ti link mozes pogledati,mada je burlat kod nas standard

kasno sazreva...možeš ti danas da imaš tri puta krupniju od burlata, dobićeš 200 kinti kapiraš...u ponedeljak 130 i da pevaš..15 juna ne možeš ni da prodaš na otkupu...šta si prodao do 5 juna, to se isplati.

@dubansr verovatno da je dobra sorta ja je nisam video mozda neko kod nas i ima.Ona dolazi pocetkom juna a tad vec ima erc,kerminka i sambras,tako da opet nije konkurentna burlatu koji malte ne prvi dolazi i ima kvalitet(CENU)Burlat imas na put da prodas kakav god daje.Danas u ritopeku dao kerminku 220 din/kg.samo krupna one sitnije nije hteo da kupuje slao kod cigana u centar a tamo mogu da zamislim sta ces od njih da dobijes kad on nece da uzme.Pocela i kajsija ali nisam pitao za cenu bila guzva na otkupu jedva ceko samo da izadjem.

Šarena je bila 150 do 200.

Kod mene kući već ima par kajsija, danas sam pojeo dve 90% zrele, takve i trebaju za otkup, ali na žalost, ja ove godine neću imati više od 30ak kila :( Videću sutra za cenu pa vam javim.

Jeste da dolazi kasnije ali opet i da je 200 din/kg ako je krupnija i vise rodi bice dobro,a i ako imas mnogo burlata pa sve stigne odjednom moras naci ozbiljne berace a ovako jedna stigne ranije,druga malo kasnije i mozes lepo da se organizujes,pozdrav

Grocka tresnja 200din/kg,kajsija 110din/kg,u Ritopek dali tresnju karminku po 230 din/kg ali cekali tri ipo sata da predamo guzva da umres na suncu.

dubansr, ovde i pričamo o više od dva stabla, tako da ti berači svakako trebaju...a ja ti pričam da još ovaj vikend i nema ništa od 200 dinara. Još nedelju dana i neće ni biti otkupa trešnje, možeš da imaš najlepšu i najkrupniju na svetu :)

Otkupna mesta u Sremu (Fruska Gora)

Evo ovde u ovoj temi ako neko zna ili vec predaje voce na podrucju Srema naravno i sire, neka podeli sa nama?

Poslednja izmena:
Ima li kakvih informacija za kajsiju?

---------- Poruka napisana 19-06-12 u 08:38 ---------- Prethodna poruka je 15-06-12 at 12:41 ----------

Znaci kajsijom se ne trguje?

izvinjavam se na zakasnelom odgovoru, pošto živim u gradu a plac mi je u Vinči i ove godine nemam kajsija za prodaju a imam i posla na poslu i u voćnjaku preko glave, nisam svraćao do Ritopeka, pozvao sam ujaka danas, kaže da se kajsija još ne otkupljuje jer je ima u malim količinama, ove prve što stižu se nikad nisu ni otkupljivale jer su sitnije i loše za transport a ima i gradobitih, možda neki dan neko i uradi otkup, ali moraš da si tamo taj dan da bi znao, ako Darko ili neko nosi kajsije u Ritopek ili Grocku nek se oglasi, od mene za sad toliko :)

Kajsija ne pakovana(ne sortirana)90 din/kg,pakovana 110-130din/kg.To je cena u grockoj danas,mada kolicine nisu velike slabo je rodilo zbog mraza.Ostale kajsije jos nisu zrele bice od nedelje.

Rinfuz kajsija cena 40 - 45 dinara, uglavnom ide u gajbice od 18 kila.

Podsećanja radi, prošle godine je bila 35-40, pretprošle 25-35.

Pozdrav svima,prvi put sam na ovoj temi
interesuju me tresnje,konkretno.Resio sam ove jeseni da posadim oko 500 sadnica pa me interesuje naravno i otkup kakav je,kada za to dodje vreme.Pitam jer nisam iz vocarskog kraja ka sto je Vinca,Ritopek...

- - - - - - - - - -

U pitanju je okolina Vrsca

imaš temu "otkup voća ritopek, vinča" tamo se maltene samo trešnja i spominje, kao i ažurno stanje cena iz dana u dan pa će ti biti to jako korisna tema..

Nazad
Vrh