Soja 2025

Lepa brzina za sejalicu bez vazdušne podrške....

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Koliko primetim po ataru, nema razlike izmedju turskih, sole, gasparda.... Što se tiče preciznosti i dubine. Iza svake niče lepo... E sad, kažem samo kvalitet materijala i dugotrajnost igraju ulogu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Pozz ljudi,da li bi neko menjao soju ko ima nulu grupu,posto imam neke njive koje ne mogu jos da spremam?

Danas poceo sa prskanjem. Jos da su sve njive kao ova sto je na kraju sela gde niko i ne prolazi. U one do puta se ne vide redovi od poponca...
4ea76cc1c17f00c329dec8a6400e1796.jpg
091ef8da7d5e79ceee856923da7a5093.jpg
7d6ba78747f1c48febe3509f7279ca55.jpg

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Totalom, ledjna prskalica i da stavim neku plasticnu zastitu. Ali cekacu da soja poraste jos malo, taman ce i on da cveta. Ako se ne varam tada se najlakse unistava. I da, nemam mnogo, samo 2 ha. Prskanje totalom na crno nije dalo rezultate jer je nikao samo par dana posle prskanja. Sledeci put tu njivu poslednju sejem, kako bih sto kasnije prskao.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

I kod mene će morati da se preseje na jednom mestu. Nisam verovao da može pokorica da je savlada. Za ovih 18 godina kako radim nisam je nikada presejavao zbog pokorice.

Kako stoje stvari na nekim parcelama u nizim predelima mora ici presejavanje!
Stvarala se uzasna kora i nemocna je vise soja da je savlada!

Sent from my iPhone using Tapatalk
za svog veka nisam cuo da soja nemoze da probije koru.tu je pala onda ozbiljna kolicina.mi smo pre 10ak godina imali stalno problema s pokoricom u suncokretu pa smo iz tog razloga tad smanjili poprilicno povrsine pod suncokretom i presli na soju.neverovatno da soja nije mogla da je savlada

Zavisi do zemlje,ja imam jedan potez gde soja ne nice ako samo zgazim traktorom u prskanju posle setve a pre nicanja. Bez ikakve kise.

pa tu ne nice nikad bar ja nisam jos video da ponikne soja tamo gde se prede preko soje kad se radi crno prskanje pre nicanja.u na uvratina kad se gazi po posejanom isto slabo nicanje

Tu je kumovala i drljača i vrhunska priprema,pretpostavljam gde je taj deo kod Peet a,tu je bio momački pljusak i pomerilo mnogo zemlje.
Ja sam imao neke razore do komšija bukvalno su zatrpani što sa moje što sa komšije njive.

Zemlja je u pitanju najvise,nzm na kakvoj on seje zemlji soju,kod mene je na zemlji sa malo humusa a dosta gline i negde peska zutog.To kad se sabije nakon pljuska,pa udari sunce posle,kao malter kad se osusi.Pa na to dodaj slabiju energiju nicanja jer je zrno nikakvo,smezurano,pa neko zrno ni ne klija,onda negde se i izgubi ono zdruzeno odizanje zemlje kad nice soja,i eto problema kolko hoces ...

Nazad
Vrh