Soja 2025

Malopre je jedan uzeo kod mene u firmi LETOL drugo ništa nema za grinje,ja sam pre 3 dana uzeo poslednji KENTAUR.

Naopako. Krivis amere , a ne nase i eu.
Nisu nam Ameri zabranili da sijemo pojedine vrste soje nego nasi . Cista diskriminacija . Ti isti koji su nam zabranili ,nekad jesu malo , a sada nece nista vise da nam plate nase sorte nego Americke ,jer su skontali da je to isto . Zasto placati nesto skoplje kad nefali nista ni stoki ni narodu?
Nismo krivi mi koji ne trazimo da nam dozvole da sijemo sortu ili hibrid koji god ,ili kravatasi i oni sto citaju teorije zavjere odredjuju sta smijemo sijati a sta ne , nego su krivi Ameri koji nemaju stim nista?
potpuno površno razmišljanje... znači krivi su oni koji čitaju teorije zavjera a ne oni koji ih kreiraju

Sad si me zbunio . Aj korak po korak . Teorija zavjere je po definiciji ,uprosteno , tvrdnja koja je netacna , naucno nedokazana , a provlaci se u sredstvima komunikacije .
Ako neko te teorije izforsira kao tacne i primijeni pravne posledice prema njima u zakonu je uradio pogresnu stvar prema drustvu na koga se to odnosi. Naravno da je neko kreirao tu teoriju , to je prvi koji je to ispricao . Dali je imao namjeru neku , nije , ...itd to je totalno nebitno. Bitno je ako je neko nametnuo zakon za neko drustvo prema toj netacnoj teoriji.
Sa druge strane , ako je neka pretpostavka tacna i dokazana , to nema nikakve veze sa ovom pricom sada , to nije teorija zavjere i o tome sad ne pricamo.

Sad si me zbunio . Aj korak po korak . Teorija zavjere je po definiciji ,uprosteno , tvrdnja koja je netacna , naucno nedokazana , a provlaci se u sredstvima komunikacije .
Ako neko te teorije izforsira kao tacne i primijeni pravne posledice prema njima u zakonu je uradio pogresnu stvar prema drustvu na koga se to odnosi. Naravno da je neko kreirao tu teoriju , to je prvi koji je to ispricao . Dali je imao namjeru neku , nije , ...itd to je totalno nebitno. Bitno je ako je neko nametnuo zakon za neko drustvo prema toj netacnoj teoriji.
Sa druge strane , ako je neka pretpostavka tacna i dokazana , to nema nikakve veze sa ovom pricom sada , to nije teorija zavjere i o tome sad ne pricamo.
Teorija zavere je isto teorija zavere.

Pošto je prskanje soje završeno. Koji po vama herbicid protiv divljeg sirka se najbolje pokazao? Radio sam Kletox Extra 1,25 po ha ali je sirak krenuo ponovo i sada mi je baš bezveze da ponavljam pošto je soja...

Ma svake godine povećavamo doze. Sledeće godine znači trebaće 1 litra po jutru ili 1.75 po ha i posle smo mi kao krivi jer sirak postaje rezistentan.

Pre tacno nedelju dana sam prskao sa abamektinom oko 0,8 po ha i umesao kesicu sanmite po, dodao i pola litre ulja i dodao na to jos dve litre aminokiselina i soja i dalje zuta. Kao da nije grinje utamanilo. Vidim ima i malih smrdibuba crno belih

Dosta dugo nisam stigao da obidjem soju, flekovao sirak u par njiva, kako je izgledala soja do pre mesec dana ovo sad je super, mahuna ima i jos ce biti, sta ce biti videcemo.
Inace ovo je wendy setva 30.04.

20250807-193148.jpg

Pre tacno nedelju dana sam prskao sa abamektinom oko 0,8 po ha i umesao kesicu sanmite po, dodao i pola litre ulja i dodao na to jos dve litre aminokiselina i soja i dalje zuta. Kao da nije grinje utamanilo. Vidim ima i malih smrdibuba crno belih
Tesko da ce se I oporaviti da pozeleni,imam jednu njivu gde sam zakasnio sa prskanjem protiv grinja,bili u zetvi I sve danas sutra,posle prskao dva puta grinje I svaki put amino kiseli e, soja sva zuta malte ne kao da sam prskao totalom,gde sam na vreme radio zeleni se I lepa.

Nazad
Vrh