Soja 2025

Ja sam imao Validus 2200 kg po kj prosle godine, pred usev suncokret, bez grama vestaka, ove godine ide 99 % površina pod njim ostalo Kraljica i Vendy

Какви Бентазини и бакрачи...евентуално тај Флекс да пробам.Проблем ми је повампирена Амбросита кад Соја почне да одбацује лишће и Сунце пробије...

Pajdas gde nabavljas iku?savet po meni je bolja carlota od tribora i jel to letak od agronoma?
kak kaze kolega kisa u pravo vreme.u oktobru sam isao sa drugarom u Sajkas po neke delove za njegov clas pa nam je taj domacin pricao kak su skidali prosek palador 22-24m po kj.covek nije mogo verovat kad sam rekao da ja skidao palador 5-6m po hektru

@Pajdaš Nisam imao te dve sorte iste godine. Tribor se jako otvara. Pucaju mahune...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Tako je ,mikroklimat može imati presudnu ulogu na prinos....U dolinama reka, pored kanala i ostalih vodotokova , jača je rosa, prisutna je vlaga u većoj meri nego na ostalim predelima.Magla se takođe duže zadržava, sve kao posledica te vlage...Imam primer kod mog jednog brata koji radi poljoprivredu na području grada Loznice...

Tako je ,mikroklimat može imati presudnu ulogu na prinos....U dolinama reka, pored kanala i ostalih vodotokova , jača je rosa, prisutna je vlaga u većoj meri nego na ostalim predelima.Magla se takođe duže zadržava, sve kao posledica te vlage...Imam primer kod mog jednog brata koji radi poljoprivredu na području grada Loznice...
Bio sam letos u tom kraju. Negde imaju rosu do podne. I šišaju nas iz Vojvodine sa prinosom soje samo tako.

Tako je Boki, imaju takodje pogodnost da tamo mnogo češće padne kisa nego u Šapcu na primer a o ostatku Srbije da i ne govorim.Ove godine nisu bas imali srece sa sojom, dosta je retrovegetirala i prinosi su bili slabi.Konkretno burazer je imao soju visoku 1,4 metra , ja kad sam je pogledao, rekoh ovo kombajn nece moci da uradi koliko ce tu biti roda, na kraju ju je pokosio u seno.

Nazad
Vrh