Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moje iskustvo je da je najbitniji faktor vreme setve. Soja bilo koje grupe prestaje sa cvetanjem i maunanjem oko prvog septembra i dotle šta je uradila, uradila. Sejao sam uglavnom poslednje dekade juna i prve jula, i realno, ko nema zaliv i dobar sklop a julska setva, teško da pređe prinos 2t.Oko dve -tri nedelje posle soje sejane u prvoj setvi. Imao sam Kraljicu postrnu pre dve godine. Sa tri zalivanja je dala 1000. kg/kj. Ovu je sada Bog zalio za nicanje sa preko 50 litara/m2, ja sam spreman dalje da je zalivam ako ne bude padavina. Iz razgovora sa osobom koja vodi proizvodnju u zalivnom sistemu u jednoj firmi dosao sam do informacija da za postrnu setvu seju minimum 1.grupu zrenja soje. Razlog je taj što je u postrnoj setvi inače skraćena svaka faza razvoja biljke,a setvom ranih grupa zrenja se te faze dodatno skraćuju i te biljke ne stizu ni da narastu dovoljno,ni da se granaju dovoljno,ni da cvetaju dovoljno dugo. Radili su i druge grupe zrenja u postrnoj i one su im se najbolje pokazale samo sa vrsidbom ulaze u novembar pa to može praviti problem. Govorim o postrnoj setvi u navodnjavanju tipa rendžer.